Гинеколози по линейките и към социално слабите

Лекарите са от "Шейново", парите от общината, децата са в гетата
16
Гинеколози по линейките и към социално слабите
Снимка: Булфото, архив

Мобилни екипи от акушер-гинеколози от столичната АГ болница "Шейново" ще преглеждат по домовете им бременни жени и бебета. Проектът е насочен към социално слаби семейства, на които здравната услуга се предлага безплатно.

Заместник-кметът по здравеопазване и финанси Дончо Барбалов посочва, че до края на годината се очаква АГ-екипите да прегледат 250 бременни и 850 деца.

"Това е изключително интересен проект, който е разработен от "Щейново"у съвместно с болницата в Ихтиман. Закупува се мобилна апаратура, която дава възможност да се осъществяват тези прегледи. Ще се направи график", обясни той.

Проектът с европейско финансиране е на стойност 170 хил.евро, 100 хил. лв. от които идват от бюджета на СО. 

Със заема СОС предоставя авансови оборотни средства на лечебното заведение, за да може да започне изпълнението на проекта, посочи Барбалов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
уфф преди 8 години
Не мога да разбера докога ще търпим тази явна дискриминация. Ако аз работя и получавам мизерна заплата, не съм социално слаб/а, но ако не работя, но получавам толкова колкото някой изработва за цял месец,защото социално го подпомагат/ понякога дохода му е и в повече от на работещ/, то тогава към финансовите придобивки се получава бонус още една - безплатни прегледи/които отново ще дойдат от джоба на работещите/.Защото безплатен обяд няма.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да измислят как да вкарат непълнолетните в училище. А това няма да стане с програми, а със закон.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Измежду българите също има социално слаби. Ще ги преглеждат ли безплатно? Ако ходят само по гетата, това е дискриминация.
7
0
 
7
 
! Отговори
90210 преди 8 години
И европарите, и парите от СОС са все от нашите данъци. СОС ако иска да върши благотворителност, да я прави с пари от заплатите на съветниците и кметицата, а не от нашите!Аз пари за разплод на *** не ща да давам!
6
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
АЗ за да ползвам здравните ИМ услуги за които си плащам ми вземат пръстов отпечатък , А за малолетната родилка безплатно направо у катуна със моите париМОСКОВСКИ ЛИ СИ ИЛИ НЕ ЗНАМ КАКЪв недорасал изчезни боико оставка.на бъчвата им се разсъхнаха дъгите за нищо не става
5
0
 
14
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Спирайте да плащате данъци и здравни. Щом една определена прослойка може да се ползва от привилегии като домашни прегледи на непълнолетни родилки, без здравни осигуровки, защо ние да си ги плащаме. А?? Давайте ,ходете, за благодарност ще ви бият. То бива бива геноцид над българите, ама чак толкова не бива. И още мълчим!!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, бе! Грижете се за разплода им, браво! Ненормалници!
3
0
 
14
 
! Отговори
До ядосана преди 8 години
Ами то това е целта - да се създаде зависима класа и така да се оправдаят безчинствата на ония дето 'управляват' държавата.
2
1
 
32
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Някак си не е много честно спрямо нас, редовите данъкоплатци. Какъв стимул изобщо имат от този контингент да изкарват хляба си с труд, при положение че и без да работят, получават вероятно по-добри услуги от хората на минимална или малко над минимална заплата???Колкото повече такива "социални" програми и изключения за "социално слаби" има, толкова повече социално слаби ще има.
1
1
 
21
 
! Отговори
31402 преди 8 години
Гадна работа