Братът на убития Омар: Убийството му е израелско дело

Кашиф Зайед: Това е терористичен акт с опасни последици
28 фев 2016 18:47, Красимир Ангелов
86
Братът на убития Омар: Убийството му е израелско дело
Снимка: БТА

Убийството на Омар Зайед е израелско дело, същото писаха и израелски вестници. Това мнение изрази в предаването "120 минути" по bTV братът на палестинеца, който почина при странни обстоятелства в посолството на Палестина в София.

Още по темата
Според Кашиф Зайед едно от доказателствата за това е, че Израел иска екстрадицията на брат му след 30 години. "Това е доказателство за жаждата на израелската страна за отмъщение, която достига до психопатия”, допълни палестинецът.

Той сподели, че семейството му и това на брат му често са получавали заплахи. "На няколко пъти в израелската преса се повдигаше отново и отново въпроса „защо продължаваме да мълчим за този човек, след като се знае къде е той", допълни Кашиф, но отбеляза, че близките му не са “лични врагове на Израел”.

По думите на Кашиф израелските тайни служби са знаели къде се намира Омар Зайед. "Когато Омар се женеше, съпругата му трябваше да излезе през израелски граничен пункт. Тогава, на нея й бяха казали да носи много здраве на Омар, защото знаели къде е", разказва Кашиф.

Братът на загиналия палестинец изрази надежда, че българското правосъдие и органи ще си свършат работата и ще бъдат справедливи към децата на Зайед. "Смятаме, че има и посегателство спрямо сувернитета на България. Гледаме на това като на един терористичен акт с изключително опасни последици", посочи още Кашиф Зайед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Дора преди 8 години
Е в крайна сметка всеки си намира МАЙСТОРА особено когато някой застане срещу ИЗРАЕЛ.Рано или късно този някой си човек си е получил заслуженото и тагава кой е виновен Израел. Дрън Дрън. Дрън. ГОСПОД си знае работата. И най-вече няма такава дрържава Палестина. Те са едно племе и нищо повече. Край.
47
0
 
0
 
! Отговори
Mark To преди 8 години
до 58:++++++. До роднини и приятели на Омар Зайед:Абу Мазен предаде и самоуби Омар!
46
4
 
2
 
! Отговори
nina преди 8 години
Моше,палестинците са убийци за вас,вие пък сте окупатори за тях.В интерес на истината сте един дол дренки,само дето вие имате пари и безрезервната подкрепа на Големия брат.Признавайте палестинската държава и да се приключва драмата..Ако това беше станало още 1948,нямаше да четем такива новини сега ;)
45
1
 
3
 
! Отговори
Моше преди 8 години
До ninaКак е Нинче, подмокри ли вече 2-3кърпички за ууубиеецааа на израелски младежи Омар пред палестинското посолство?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв български суверенитет бълнува тоя ?Територията на посолтсвото е Палестинска следователно отговорна е тяхната държава
43
5
 
2
 
! Отговори
nina преди 8 години
Колкото и да е негативно отношението към арабските мигранти в момента/които са малка част от основния поток мигранти/ ,това не оправдава окупацията и геноцида на палестинското население на държавата Израел от 1948 г до днешна дата.
42
5
 
1
 
! Отговори
nina преди 8 години
#61Не точно така стои въпросът за Палестина-като географска зона тя се споменава 5 в преди Христа,населявана от юдейски,арабски,финикийски,асирийски и тнт племена.1922-1948 г Палестина е под английски колониален мандат.С резолюция 181 на ООН при изтичане на мандата е трябвало да се обособят арабска държава,израелска държава и зона със специален режим-Йерусалим.В момента на изтичане на мандата обаче е провъзгласена държавата Израел,започва гражданската война ,та до ден днешен.Това нямаше да се случи без подкрепата на САЩ.Колкото и да е негативно отношението към арабските мигранти,това не опр
41
1
 
7
 
! Отговори
до нина преди 8 години
Ако се позовем на историческите факти, Всички турци трябва да се разкарат ои земите на днешна Турция и да освободят място на гърците и арменците. Това, че арабите се плодят като гризачи и са пренаселили дадени региони за кратко време, не означава, че са в правото си да владеят всички земи. А аз не разбирам как може българка да се омъжи за убиец, че и деца да му народи. Не какъв убиец, а фанатик, убил без причина невинен човек. Погнусега съм!
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случаят не ви ли прилича на този с "убития" Тодор? Медиите се надпреварваха да канят брата на момчето и близките му, а се оказа, че не "мутри са го пребили с бокс", а младежът е изскочил с бокс да бие двама невъоръжени. В случая е този терорист, израелските служби нямат сметка да го убиват. Но на служителите на посолството едва ли им е било много кеф да търпят денонощно някакъв. Очертавало се е да прекара остатъка от живота си там. Така че помислете кой има мотив да го самоубие?
39
2
 
4
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Хайде де, много важно! Да можеше и нашите бандити да падат от покривите!
38
7
 
3
 
! Отговори
nina преди 8 години
#57Харесва ти или не-това са историческите факти.Има много исторически източници по въпроса,не съм сигурна на български,но на английски със сигурност.Колкото до конспиративните теории-по образование съм арабист и изучавах нова арабска история във ФКНФ на СУ.Няма конспирации там ;)
37
7
 
7
 
! Отговори
nina преди 8 години
#Драги Моше,Ами няма какво да се оплаквате от арабския тероризъм-и при тях целта оправдава средствата..А това,че ако човек е запознат с новата арабска история,означава,че симпатизира на Хамас-ще го оставя без коментар..Най-просто казано:Близкоизточният конфликт е сблъсък на два национализма-еврейският и арабският,като този конфликт беше изкуствено създаден и подкрепен от САЩ.За съжаление обаче,ще подпалите целият свят.
36
0
 
4
 
! Отговори
hana преди 8 години
Има един филм - "Мюнхен", това е !
35
8
 
9
 
! Отговори
nina преди 8 години
#51Драги Моше,любовта ти към християнската религия не променя факта,че израелците са окупатори в Палестина.Сори,ама това са историческите факти.Разбира се, много пари и помощ от Големия брат явно са достатъчни условия да се създаде държава и да се набута местното население в ивицата Газа...И да не забравяме-това води до един безкраен военен конфликт,който е добре дошъл за военната индустрия-пак на Големия брат ..
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този да не се жалва много от българското правосъдие....Хамас разстрелва всички инакомислещи, като мръсни *** на улицата без правото на елементарна защита в родната му палестина.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Джон за какво да питат като е самоубийство бе Ваня питай джуджето дето ти е шев на *** как се процедира
32
9
 
13
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Главния проблем тук е, че изрелците не се съобразяват с държавността в България. Нали са го питали Бойко да го репатрира и им е казано само по официален път. След това вместо да се съобразят с това са изпратили ония убийци от К.и.д.о.н. Не се прави така, не може да пращаш у.б.и.й.ц.и в други държави за да си решаваш проблемите.
31
1
 
2
 
! Отговори
nina преди 8 години
извинявам се за грешките в предишния си пост ,ама с транслитериране-толкова ;)
30
8
 
9
 
! Отговори
nina преди 8 години
..В началото на 20 век в Ерусалим е имало не повече от 30-40 000 евреи,който са зивели там.След целенасоченото заселване на еврей от цял свят и изкупуването на земите на палестинските селяни,тези цифри се променят драстично и 1948 г е провъзгласена държавата Израел.Така започва Близкоизточният конфликт,който продължава да гори и не знам дали вуобще някога ще бъде потушен..По спомени от последнят ми изпит по съвременна арабска история-Палестинският проблем.;)
29
6
 
5
 
! Отговори
nina преди 8 години
#37 В никакъв случай не мога да оправдая методите на борба на ООП,но те дефакто водият борба за независимост от 1948 година и ако човек седне да почете малко арабска история 1900-1980 например,ще може да си отговори на много въпроси.А относно създаването на еврейска държава,един от плановете на ционистката организация е бил тя да бъде основана в Латинска Америка-ако не се лъжа,Аржентина е била готова да даде земя,но,те решават да е Ерусалим.