Екоактивисти опънаха палатки на Орлов мост

Протестът им е заради забраната за къмпингуване на 100 м от плажовете
Обновена: 1 мар 2016 21:29 | 1 мар 2016 20:50, Анисия Иванова
28

Протестът на Орлов мост. Снимка: Булфото

Десетки екоактивисти се събраха на протест в столицата срещу взетото днес решение на депутатите за забрана за къмпингуването на 100 м от плажната ивица.

Около 19.00 ч. протестиращите блокираха за кратко движението на Орлов мост. Те опънаха две палатки насред пътното платно и обявиха къмпинг "Орлов мост" за открит.

Още по темата

Полицията опита да договори с демонстрантите да пропускат колите на градския транспорт, но те отказаха. 30 минути по-късно движението беше възстановено.

Хора, оказали се в блокадата на протестиращите, ги упрекнаха, че блокират булеварди, а не протестират пред Народното събрание.

Сред протестиращите беше и кметът на район "Средец" Мария Ачкова, съобщи "Дарик". Тя заяви, че подкрепя протеста и не вижда нищо лошо в това да е сред тях.

Събралите се на Орлов мост демонстранти скандираха "Оставка". Те настояват президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху решението.

Днес депутатите зараниха къмпингуването на плажа. По-рано те разрешиха да се нощува на плажа. Това стана, след като народните представители одобриха окончателно промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие на извънредно заседание.

Къмпингуването и паркирането на 100 м от плажа по цялото Черноморие вече е забранено. За нарушаване на закона са предвидени глоби от 1000 до 10 000 лева.

Безпроблемно депутатите приеха окончателно плажовете Корал, Карадере и Иракли да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност и обществени мероприятия там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къмпингуване - само при наличие на ток, вода, тоалетни.Останалото е варварство.Палатките са дрега нещо.
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, хора! Страхотни сте!!! Управляващата *** тоззи път май не е познала с кой се гаври :)
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сп???нсНещо за хотелите дето си изхвърлят л***йната в морето да кажеш?
16
1
 
22
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
Егати еколозите , защитаващи безогледното замърсяване на плажовете , преди години ме спряха едни германци и ме запитаха къде има къмпинг за да пренощуват с "кемпера" и им показах паркинга пред хотела и ми обясниха ,че им трябва вода ,канал , ток (после се смяхме с колегите на простите германци ) ....след години видях как е в Европата и се замислих как ли се смяха германците като ги поканих на паркинга пред хотела
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормалните хора, които искат истинска почивка вече не стъпват в мутренската ***.
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на социализма се живееше значително по-свободно. Тази "демокрация" се оказа значително по-голяма диктатура от Живковата.
13
3
 
28
 
! Отговори
1111 преди 8 години
Още лятото, когато кметът на Созопол забрани преминаването край Шофьорският плаж, а Борисов уж възмутен я отмени, си помислих,че вече за го замислили как да прецакат не само къмпингарите, а и тези като мен, които само спират, попекат се,поизкъпват се и продължават. Е, сега вече това ще е невъзможно, а някой около Дюни вече доволно потрива ръце, и подготвя терена за платаният паркинг...
12
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да къмпингуваме само в "правилните" курорти, посочени от Мутрата и неговите покровители олигарсите.
11
8
 
29
 
! Отговори
ЗзИлен преди 8 години
Всяко лято тия креtени оставят тонове *** край плажовете. Време беше да се вземат мерки.Браво!!!
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А НА ПАЛАТКА В ПЛАНИНАТА МОЖЕ ЛИ
9
3
 
31
 
! Отговори
123 преди 8 години
има ли за нас свобода в собствената ни страна
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чии интереси защитава този закон,на бедните и обикновените хора ,или на богаташите построили хотели край морето с яки цени за нощувка- то не беше взимане на такси за чадър,недопускане на хората до плажа,сега и забрана за безплатно спане и къмпингуване,остава само да обявят,че морето е извън българия и да почнат да взимат гранични и митнически такси
7
3
 
32
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
само забрани !само абсурди!защо сте толкова ограничени драги политици?смешни сте пред обществото а сте длъжни да го слушате!
6
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да съдим парламента в Страсбург!
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NIKOI NIAMA PRAVO DA KAMPIRA--IMA ZAKON PRIET OT NARODNITE IZBRANNIZI.UVAGAVAITE ZAKONA.
4
4
 
38
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Всички мутри и зелерунгели на Прокопиев замърсяват Черно Море!
3
2
 
40
 
! Отговори
ак35 преди 8 години
всичко върви на САМОТЕК крадат се пари никои няма виновен, а за ОБИКНОВЕНИЯ човек само такси глоби , виновни за всичко .ДЪРЖАВА НА МУТРИТЕ ОТ.. ДО..мвр разполага с твоите лични данни здравеопазването с твоя пръстов отпечатък А МАФИЯТА СЪС ВСИЧКО ТОВА ЗАЕДНО.аз нямам право ДА СЕ ЗАЩИТЯ ОТ ТЯХ до тук БЕШЕ ОГРАБВАНЕТО УВАЖАЕМИ щом не зачитате правото ми СВОБОДА
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не ги е срам тия да клатат стабилната лодка на Тиквата.Май пак искат да му вземат властчицата, в която така добре се е окопал.
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къмпингуването и паркирането на 100 м от плажа по цялото Черноморие вече е забранено.===За паркирането трябваше да е поне километър..