Блъснатият от НСО пред НС: Пресичах правилно!

Според него полицаите са дали фалшиви показания в СДВР
2 мар 2016 08:52,
116
Блъснатият от НСО пред НС: Пресичах правилно!
Снимка: кадър bTV

Акт за неправилно пресичанe са написали на Атанас Русев, който вчера бе ударен от автомобил със специален режим на движение до парламента.

Още по темата

Русев  от "Да запазим Корал" отивал на протеста срещу законовите промени, с които къмпингуването по морето беше забранено, пресичал от Народното събрание към паметника на Цар Освободител, когато колата го ударила.

Не получих обяснение, не получих извинение, нищо, заяви той пред bTV. Самият той обаче е убеден, че е пресичал напълно правилно.

"Всички полицаи, които бяха на мястото, според тези, които дойдоха от СДВР, според охраната на Народното събрание, всички казаха защо сте пресичали там, там няма пешеходна пътека. Има, въпреки че тя не е нарисувана, защото това е записано в закона. Никой от присъстващите полицаи не знаеше този факт и не познаваше закона", коментира Русев.

"Тази кола щеше да си тръгне оттам, защото шофьорът веднага след това излезе и каза: "Много бързаме, оправяйте се. Протестиращите я спряха", изтъкна още той.

По думите му полицаите са дали фалшиви показания в СДВР. Иначе щеше да излезе, че автомобилът е минал на червен светофар и е блъснал пешеходец на пешеходна пътека, коментира Атанас.

"Това Ауди влезе със скорост в завоя, на пълна газ", допълни Русев, който за щастие няма контузии. "Нарекоха го докосване. Чист удар си беше", допълни той.

По неофициална информация това е колата на външния министър Даниел Митов, но дали той е бил в колата по време на инцидента, не се знае.

Русев определи законовата поправка за къмпингуването като ненавременна и формулирана неправилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
6
 
! Отговори
КАРУЦАРИ преди 8 години
КОЙ МУ Е ДАЛ НА ТОЯ КНИЖКА И ЗНАЕ ЛИ ТОЙ ЧЕ ДА ВОЗИШ ПРЕСТЪПНИК Е СЪУЧАСТИЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хелоооо ПРОТЕСТИРАЩИЯТ УДАРЕН. ТИ ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ ЖИВУРКАШ В ДЪРЖАВАТА НА БАЙ ТОШО? АКО ТАКА СИ МИСЛИШ ВЗЕМИ СИ УДАРИ ЕДИН ШАМАР И СЕ СЪБУДИ! НЕ ЖИВЕЕШ В ДЪРЖАВАТА НА БАЙ ТОШО А ЖИВУРКАШ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МУТРИТЕ! МНОГО СИ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО ВЪПРЕКИ ЧЕ ВИКАХТЕ ЧЕ ВРМЕТО Е ВАШЕ АМА СЕ ОКАЗА ЧЕ Е НА МУТРИТЕ! А СЕГА СИ ПЛАТИ АКТА ЗАТОВА ЧЕ СИ УДАРИЛ МУТРЕНСКИЯТ АВТОМОБИЛ И ПИИ ЕДНА СТУДЕНА ВОДИЦА. А НА ИЗБОРИТЕ ПАК ГЛАСУВАЙ ЗА МУТРИТЕ И ДЕЦАТА НА КОМУНИСТИТЕ!! ДА НЕ ЗАБРАВИШ! ЕЙ!!
62
4
 
8
 
! Отговори
Шофьор преди 8 години
Определено не харесвам НСО, виждал съм многократно да нарушават ЗДП, но в случая пешеходеца (няма значение дали е Петкан, Драган или друг) е в сериозно нарушение. В центъра на кръстовището има регулировчик, който в момента на инцидента е разрешава завои на дясно и на ляво. Това че пешеходецът сигурно не е посещавал часовете по "Безопасност на движение" и неразчитането на сигналите подадени от регулировчика обясняват, защо се е стигнало до подобн вид ПТП. Благодаря за вниманието!
61
9
 
11
 
! Отговори
боби преди 8 години
Те НСО че са наглеци пишман шофьори на всички е ясно, но в случая и пешеходеца не е прав, там по никакъв начин няма означения че има пешеходна пътека, така че как си измисли, че има не знам. Аз лично точно там никога не бих пресичал, по-скоро ще отида 20 метра вляво и ще си пресека където има пътека.
60
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам регулировчика подава сигнал на НСО да мине, а не на бай *** да пресича на въображаемата си зебра
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги саратници, това е тъжната истина в БГ и ще минат много години преди нещо да се промени. Заради подобни и много други изцепки реших да емигрирам. И не, не е гурбет, имах кола, жилище и хубава работа в СФ.
58
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън-дрън!Имало е регулировчик и неговите команди са валидни в случая!Този явно ги е пренебрегнал.
57
6
 
7
 
! Отговори
водач преди 8 години
До ЖоПо принцип си прав, но аз често минавам по този маршрут и наблюденията са ми други. Катаджийте/реголировчици са необучени връзкарчета назначени на службичка за да взимат рушвети. Застанал той със палка отпред на нивото на скута му. Другата ръка на кръста. Поклаща се като в *** порно-филм. Да премина ли да плача ли да се смея ли ?
56
7
 
27
 
! Отговори
бакшиш преди 8 години
С кеф давам предимство на пешеходци на зебра. Обаче ми иде да слезна и да пребия говедата, които ми се мандат по улиците /обикновенно зяпнали фона си/. На 20м. има подлез или пешеходна пътека, но темерутчето преценило, че не му се заобикаля.С кеф давам предимство на патрулки, линейки и пожарни /с пуснат буркан/, но ми се обръщат червата като видя кортеж на НСО. Кого и какво бързат да спасяват, че да им давам предимство ?
55
10
 
9
 
! Отговори
! преди 8 години
Русев, на 80 години съм, нямам кола, постоянно съм пешеходка : щеше да повървиш повече, но ще пресечеш отсреща- има светофар и след това пак по пешеходна пътека ще достигнеш твоята посока.ЗА къде бързаш??? И то в София, с такъв трафик.Възрастните да не се пречкаме и след това да "плачем', че други са виновни!Да отчитаме реално КАКВИ са възможностите ни.
54
12
 
10
 
! Отговори
Markov преди 8 години
Той сигурно си е помислил че се е разхождал на плажа Корал,или някъде по Витоша или Пирин.*** такъв.А пък колата ако не беше на НСО,може би изобщо нямаше да се отрази никъде инцидента
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигнала на регулировчика е, че пропуска движещите се по Цар Освободител.Каро ги знам регулирочиците как се връткат и усукват и какви странни сигнали подават, няма да се учудя ако пред съда заяви че е пуснал колата на НСО да мине.
52
1
 
10
 
! Отговори
до 59 преди 8 години
Еми тогава, да му лепват глоба за неправилно пресичане на пешеходеца, както е и станало. И на тъпите мутри и на тях да им лепнат глоба за неправилна маневра.
51
2
 
36
 
! Отговори
Жо преди 8 години
КОГАТО НА КРЪСТОВИЩЕТО има регулировчик, неговите сигнали отменят всички други сигнали, знаци и маркировки.Това означава, че не важат сигналите на светофара /ако работи/, не важат пътните знаци, не важат предимствата по начертани или неначертани пешеходни пътеки.Трябва да се спазват Чл. 10, ал. 3 букви а,б от ЗДвП.
50
2
 
27
 
! Отговори
Камен преди 8 години
На клипа ясно се вижда, че автомобила на НСО завива наляво в нарушение на закона. Сигнала на регулировчика е, че пропуска движещите се по Цар Освободител. Автомобилите със специален режим на движение имат право да минават на червено, но не и на забранителен сигнал на регулировчик. В същото време пешеходеца също пресича неправилно. Дали има или няма пешеходна пътека на мястото е без значение, той също пресича в нарушение на сигнала на регулировчика, който е най-важен в случая.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, има снимков материал. Дори има снимка под статията. Къде е блъснат? Бил убеден че пресичал правилно? Бил ли е на пешеходна. Да или не? Нагледал съм се на достатъчно пешеходци, които тичат на Цариградско и изобщо навсякъде по улиците из цялата страна. Нагледал съм се и на достатъчно *** зад волана. Има си ясни правила.
48
2
 
7
 
! Отговори
Жо преди 8 години
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТАЧл. 10, алинея 3, букви а, б.Четете и се ограмотявайте, млади шофьори.Едно време имаше много регулировчици и всички знаеха как да изпълняват сигналите им.Днес регулировчиците са рядкост и младите водачи не знаят сигналите, подавани от регулировчика. В София, единствения постоянен пост е пред Народното събрание.
47
8
 
13
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че човека е прав - КАТ, както и много хора, вкл. и шофьори не знаят какво е пешеходна пътека и че той наистина е блъснат на пешеходна пътека.Който има въпроси да прочете определението за пешеходна пътека в Закона за движение по пътищата - има го накрая на закона.
46
6
 
16
 
! Отговори
джигит преди 8 години
От години страшно ме дразнят кортежите на НСО. За къде толкова бързат и кого толкова пазят ? Возят някакъв ВИП-крадец, щото го чакат на маса или на легло.Предлагам масов бойкот на самозабравилите се темерути. Като видим "кортеж" - с 8 кмм.ч. по средата на пътното платно ! Ама всички, масово да им покажем, че тези демонстрации на недосегаемост са неприемливи.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе каквото и да си говорим който и от вас да го беше бутнал щеше да отнесе той глобата за каране с несъобразена скорост. А тук пишат фиш на човека за неправилно пресичане??След като сержант Иванов блъсна двама пешеходци извади кочана за глобите и започна.-рецидивист 1 скочи на предното стъкло с цел кражба, а рецидивист 2 от уплаха изхвърча в дерето.