Блъснатият от НСО пред НС: Пресичах правилно!

Според него полицаите са дали фалшиви показания в СДВР
2 мар 2016 08:52,
116
Блъснатият от НСО пред НС: Пресичах правилно!
Снимка: кадър bTV

Акт за неправилно пресичанe са написали на Атанас Русев, който вчера бе ударен от автомобил със специален режим на движение до парламента.

Още по темата

Русев  от "Да запазим Корал" отивал на протеста срещу законовите промени, с които къмпингуването по морето беше забранено, пресичал от Народното събрание към паметника на Цар Освободител, когато колата го ударила.

Не получих обяснение, не получих извинение, нищо, заяви той пред bTV. Самият той обаче е убеден, че е пресичал напълно правилно.

"Всички полицаи, които бяха на мястото, според тези, които дойдоха от СДВР, според охраната на Народното събрание, всички казаха защо сте пресичали там, там няма пешеходна пътека. Има, въпреки че тя не е нарисувана, защото това е записано в закона. Никой от присъстващите полицаи не знаеше този факт и не познаваше закона", коментира Русев.

"Тази кола щеше да си тръгне оттам, защото шофьорът веднага след това излезе и каза: "Много бързаме, оправяйте се. Протестиращите я спряха", изтъкна още той.

По думите му полицаите са дали фалшиви показания в СДВР. Иначе щеше да излезе, че автомобилът е минал на червен светофар и е блъснал пешеходец на пешеходна пътека, коментира Атанас.

"Това Ауди влезе със скорост в завоя, на пълна газ", допълни Русев, който за щастие няма контузии. "Нарекоха го докосване. Чист удар си беше", допълни той.

По неофициална информация това е колата на външния министър Даниел Митов, но дали той е бил в колата по време на инцидента, не се знае.

Русев определи законовата поправка за къмпингуването като ненавременна и формулирана неправилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
25
 
! Отговори
хх преди 8 години
Лекето било еко активист и протестирало срещу забраната да се нощува на плажа. *** в Италия или Франция да спиш по плажовете /става въпрос за нощуване/, та да видиш какво ще ти се случи.Или недай бог да разпънеш палатка.Идва полицията,отпрашва една здрава глоба и те гони на минутата, пък ако откажеш да платиш и се правиш на отворко,като нашите пияни и напушени еко ***, следва арест с всичките му сериозни последици.Простичко е - демокрацията няма нищо общо с анархията.
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ги возим тели същества с луксозни бронирани лимузини Ауди?!Градският транспорт или най-много някоя дачия или грейт уол. През ден има Зов за помощ, умиращи деца тежки болести и т.н. Докато пенсионерите и хора със смешни заплати заделят по левче да помагат, тези *** се возят в супер лукс.
42
1
 
13
 
! Отговори
Жо преди 8 години
ЗА ДА ИЗВЪРШИ колата ляв завой, регулировчика трябва да е застанал с лявото си рамо към колата и да е вдигнал дясната си ръка напред.При това положение на регулировчика, пешеходците могат да пресичат САМО, ако преминават зад гърба му.Казано накратко, пешеходецът НЯМА право да пресича ПРЕД регулировчика, когато той е вдигнал дясната си ръка.Ако регулировчика НЕ Е вдигнал дясната си ръка, то колата няма право на ляв завой.ЧЕТЕТЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ!
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** има късмет, че е здрав и не е прибран в Милицията. Все пак това е кола със спец. режим на движение на НСО. Много знаят за пешеходните пътеки, но пропускат момента "ако няма преминаващо пътно превозно средство тогава да преминат", а не да скачат като зайци без да погледнат какво се случва на улицата. Здравето и живота са си негови, друг път нека пак да скача пред колите.
40
1
 
3
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
си позволявате да наричате другите с имена и да се чудите как са си взели книжките, но явно мисловната ви дейност е заета с друго. Според същия ЗДП всеки водач на нерелсово превозно средство и прев. сред., което не е със специален режим на движение, е длъжен да намали или да спре, яко има пешеходец на пътното платно. Шофьора на НСО така или иначе е виновен, но не защото този е пресичал правилно.
39
1
 
12
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
До умниците, които цитират член 119 ал (3) от закона за движение по пътищата: На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение. 1. в този участък няма банкет. 2. Единственото продължение на тротоар на това кръстовище е маркировката със скосени ленти с бяла боя от страната на паметника. 3. В България няма "продължение на тротоар" на нито една улица, т.е. формулировката в закона би вършила работа, ако все пак върху пътното платно имаше повдигната част, която е над нивото на асфалта както е в много от европейските столици. Добре сте чели ЗДП и
38
3
 
15
 
! Отговори
ИХА преди 8 години
*** *** мухите, пресича по средата на кръстовището после ,едва ли не шофьорът е искал нарочно да го прегази ,от цялата му *** теория само дето не чухме , че после е включил задна за да мине пак отгоре му, ти сам не се пазиш чакаш друг да ти чете мислите , на къде ще те избие да хукнеш , все някой ни е виновен за нещо ,ние винаги сме прави и имаме права и никакви задължения , айде със здраве...
37
7
 
13
 
! Отговори
! преди 8 години
Очевидно е, че се е хвърлил сам пред колата, за да привлича внимание.На всички са ни противни палаткаджийте по плажа - *** пикаят и си хвърлят *** навсякъде. Затова и този се опитва да привлече някакво съчувствие, като се описва като жертва. Жалка работа!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на чиляка, добре се прекатури. Да продължава така да пресича, да натрупа опит. Само да внимава всеки път да е пред камера, че да можем да гледаме и да се възхищаваме.
35
2
 
11
 
! Отговори
G преди 8 години
Жал ми е за честните хора, които плащат данъци на тези за заплати :(
34
2
 
10
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
До ...Специален режим е когато е пусната сирена! Ако линейка, полиция, пожарна, НСО автомобил се движи без сирена си е обикновен автомобил и ЗДвП си важи и за тях. В същия закон пише - продължението на тротоара е със статут на пешеходна пътека. Отделно автомобил винаги е длъжен да пази пешеходците. При условие че има протест трябва да съобразява пътната обстановка - ако не беше НСО дали нямаше да си отнесе акт за ПТП заради несъобразена с пътната обстановка скорост?
33
4
 
17
 
! Отговори
Октай Енимехмедов преди 8 години
До Сп???нсВ грешка си чиче ! Със специален режим са линейки, пожарни, патрулки, но когато бързат за спешен случай. Лимузината на поредния самозабравил се политик няма такъм режим. Автомобилите на прислужническата служба на власта /НСО/ въобще не отговарят на изискванията за автомобил със специален режим на движение. Джигитското им пътно поведение е абсолютно противозаконно.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Няма такава държава!"После защо не сме се връщали в България. Е, няма да се върнем....
31
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 години
100% Нарушение.
30
1
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Шофьорите на НСО са малко,ако бъде обвинен,кой ще вози после министъра?
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pesho, това не е регулировчик. Това е полицай, охраняващ протеста.
28
1
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
МПС със специален режим - ИМА ПРЕДИМСТВО , но НИКЪДЕ не пише че линейките карат в насрещното и прегазват пешаходците -- има ГЛУХИ ,СЛЕПИ , БАВНО ПОДВИЖНИ , --- и не съм сигурен дали могат да превишават разрешената скорост когато си поискат , особено тия от НСО-то дето се разхождат празни , ако беше вътре министъра ,защо не излезе да види какво става - по европата има и такива случаи
27
1
 
17
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
тъй де - водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили не ги освобождава от задължението да управляват по безопасен начин.
26
9
 
22
 
! Отговори
Pesho преди 8 години
Каква пешеходна пътека, какви 5 лева бе - има ли изобщо шофьори тук - ИМА РЕГУЛИРОВЧИК!!!Това е всичко - гледа се регулировчика и нищо друго.... след това що се избиват по пътищата - ми щото никой не знае законите за движение и не ги спазва - за това. Баси дървените философи.
25
9
 
5
 
! Отговори
хх преди 8 години
Във всяка нормална държава дивото къмпингуване е забранено.Но в България си имаме няколко десетки мафиот еколози начело с капо ди тути капи другаря белев, които гушат милиони от измами на еко тематика.Тази мафия си има няколко стотин здраво напушени фенове, а цялото общество безпомощно наблюдава поразиите, които нанасят на държавата и обществото.Докато политиците обгрижват тези ***,стотици хиляди деца назнаят що е това ски и вместо да спортуват киснат из кръчмите или пред компютъра.