Блъснатият от НСО пред НС: Пресичах правилно!

Според него полицаите са дали фалшиви показания в СДВР
2 мар 2016 08:52,
116
Блъснатият от НСО пред НС: Пресичах правилно!
Снимка: кадър bTV

Акт за неправилно пресичанe са написали на Атанас Русев, който вчера бе ударен от автомобил със специален режим на движение до парламента.

Още по темата

Русев  от "Да запазим Корал" отивал на протеста срещу законовите промени, с които къмпингуването по морето беше забранено, пресичал от Народното събрание към паметника на Цар Освободител, когато колата го ударила.

Не получих обяснение, не получих извинение, нищо, заяви той пред bTV. Самият той обаче е убеден, че е пресичал напълно правилно.

"Всички полицаи, които бяха на мястото, според тези, които дойдоха от СДВР, според охраната на Народното събрание, всички казаха защо сте пресичали там, там няма пешеходна пътека. Има, въпреки че тя не е нарисувана, защото това е записано в закона. Никой от присъстващите полицаи не знаеше този факт и не познаваше закона", коментира Русев.

"Тази кола щеше да си тръгне оттам, защото шофьорът веднага след това излезе и каза: "Много бързаме, оправяйте се. Протестиращите я спряха", изтъкна още той.

По думите му полицаите са дали фалшиви показания в СДВР. Иначе щеше да излезе, че автомобилът е минал на червен светофар и е блъснал пешеходец на пешеходна пътека, коментира Атанас.

"Това Ауди влезе със скорост в завоя, на пълна газ", допълни Русев, който за щастие няма контузии. "Нарекоха го докосване. Чист удар си беше", допълни той.

По неофициална информация това е колата на външния министър Даниел Митов, но дали той е бил в колата по време на инцидента, не се знае.

Русев определи законовата поправка за къмпингуването като ненавременна и формулирана неправилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
1
 
! Отговори
морски преди 8 години
Тоя си е камикадзе - за малко внимание и слава и под гумите ще влезе!И не стана ли ясно, че не става въпрос за спане, а за сране!
83
2
 
12
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 8 години
Ако погледнете положението на регулировчика ще видите, че човека си е пресичал съвсем според правилника. Освен това колата на НСО е в нарушение. Както разбрахме от новинит не е имало светлинна и звукова сигнализация така, че в този момент колата не е била в специален режим. Всичко останало показва в каква държава живеем!!!!
82
2
 
12
 
! Отговори
Колио преди 8 години
Че 90% от шофьорите не знаят правилото на дясно стоящия ми е ясно но явно вече 99% от полицаите и гражданите не знаят и определението за пешеходна пьтека а то е продьлжениета на тротоара вьрху пьтното платно и там пешеходеца е винаги с птедимство пре завиващите автомобили.Пред всички пожарни линеики катажии тиквовози гомновози.
81
3
 
8
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Аз така и не разбрах за какво точно продължение на тротоар говорят всички,продължение на тротоар бих разбрал ако и отсреща чака тротоар.....Не защитавам шофьора на НСО или който и да е,ама тоя малко ми прилича на един безхаберник,мятащ крачоли ей тука за протеста на ЗЕЛЕНИТЕ,забележете пресичане на такова място.....ходи като сцепен вестник из драки.
80
2
 
3
 
! Отговори
gtf преди 8 години
аз пък се чудя за де толкова бърза нсо ? че някой от 240-те *** има супер важна работали, мислят се за богоизбрани ли ? Язък за момчетата, не е лесно да си охрана, *** да возиш такива оли**френи си е направо наказание
79
3
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ако навремето беше скочил така пред автомобил на бай Тошовото УБО, никой нямаше и да му обърне внимание. Щяха да го обвинят в саботаж и ако много лае, да му насинят *** в милицията.
78
7
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Отдавна трябваше да затегнат законите за пешеходците, защото това сиромахомилство и популизъм води само до огромни разходи, замърсяване на въздуха и нещастни случаи. 99% от зебрите трябва да се заличат.
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Законите са си закони навсякъде са различни но по ПРИНЦИП щом изкачаш внезапно не на пешеходна пътека и застрашаваш не само твоя живот а и на останалите на пътя ,ако те блъснат би трябвало да си е за твоя сметка
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е закон даващ право на всеки да пресича както си иска и когато си поиска Човека е разумно същество ,не овца ,овцата бих я оправдал че изкача на пътя, но възрастен човек не
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Регулировчика е с лице към пешеходеца, значи човека пресича неправилно независимо има или няма пешеходна пътека
74
7
 
11
 
! Отговори
me преди 8 години
Това, че човекът пресича неправилно не дава право на водача на МПС да мине през него. В закона много ясно е написано, че основно задължение на водачите е да пази живота на другите участници в движението. В случая не може да виждаш човек пред теб и да даваш газ. Това е опит за убийство.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По закон всеки на когото му е писнало да живее , и иска да осигури роднините си му е позволено да се самоубие като изкочи внезапно пред превозно средство .
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждал съм много нарушения да правят тези от НСО.Но в този случай няма такова.Ако обаче колата не в с специален режим има и нарушение на такова предвижване на колата.За пешеходеца че в нарушение спор няма, по принцип по закон всяко такова пресичане се наказва с глоба , но това май е първата такава глоба за която аз чувам.Може да има и други случаи но аз не съм информиран.
71
2
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Анонимен 90Това абсолютно НЕ Е вярно. При наличие на регулировчик, нямаш право сам да решаваш кога имаш предимство. Колите със специален режим дават достатъчно ясни звукови и светлинни сигнали, така че да ги видиш отдалече и да не скачаш пред тях.
70
6
 
12
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Според ЗДП, човека пресича неправилно, освен това изобщо не се огледа преди да пресече. Какво реве по телевизията все едно са го гонили по тротоара да го блъснат. Аман от овце по пътищата. На пазара Д. Петков редовно минават на стада по диагонал на кръстовището и ако трябва да правиш ляв завой направо не ти тях ами те теб блъскат.Правилата не са само за шофьорите, малко отговорност и от пешеходците да се потърси иначе като нищо всеки внимателен шофьор може да влезе в затвора заради някой заплес
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От къде тази наглост в НСО? От космоса се вижда, че няма право да премине този нахал!
68
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото успях да видя от видеото, регулировчика е с лице към колата на НСО, т.е. забранява на шофьора от НСО да преминава. Очевидно е, че НСО пак не са спазили закона.
67
3
 
8
 
! Отговори
До 84 Дане преди 8 години
Съзнаваш ли, че ти си поредният който не знае какво е пешеходна пътека?Определението за пешеходна пътека го има в Закона за движение по пътищата. Чети и после пиши, ама вярно!
66
6
 
10
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Няма какво да се умува по въпроса- точно там е забранено пресичането и толкоз. Пешеходната пътека е от другата страна на кръстовището. Аман от нагли неграмотници. Вижте видеото и ще се убедите също така в положението на регулиращия полицай. Бай незнам си кой е трабвало да не нарушава правилата и най-вече внимава, а не да не скача под колата, която се движи съвсем правилно.
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има няколко неща в случая:1/ КАТ, шофьорите и повечето българи очевидно не знаят какво е пешеходна пътека и че човека в случая е бил на неочертана пешеходна пътека2/ Колата на НСО прави неразрешен завой и блъска пешеходеца, вместо да го види и да спре3/ Сигналите на регулировчика там не са спазени както от НСО шофьора, така и от пешеходеца, но тъй като добре познавам как тези от КАТ регулират движението там, съм сигурен, че регулировчика подава неадекватни сигнали, т.е. не са според закона.