Деца окрадоха спортна площадка, пратиха я за скрап

Жителите на "Красна поляна" смятат, че родителите им ги пращат
Обновена: 9 мар 2016 11:01 | 9 мар 2016 10:44,
88
Деца окрадоха спортна площадка, пратиха я за скрап
Снимка: кадър Facebook

Новоизградена детска площадка в столичния квартал "Красна поляна" беше разрушена от... деца.

Възможно е те да са били подтикнати от възрастни, които са решили, че могат да предадат металните части от съоръжението на вторични суровини. 

Мрежата, която обгражда площадката, е открадната. Липсват и цели железа. 

"Не можем да кажем дали децата от видеото са от нашия квартал. Проблемът е, че определени групи изпращат деца, защото така могат да се разминат безнаказано", заяви жена от квартала пред Нова тв, като допълни, че нейните съседи се страхуват да говорят. 

"Има задържани и възрастни, и деца за такива вандалски прояви. Има над 50-60 деца, с които работи Детската педагогическа стая. Лошото е, че зад тях стоят родители, които трябва да носят отговорност, че са ги пратили", изтъкна кметът на общината Иван Чакъров.

Клипът по-долу бе публикуван първоначално в една от групите във Facebook на жителите на квартал "Красна поляна". Там коментиращите са категорични: Разрушилите новото спортно съоръжение са роми. 

Циганчета разкостиха чисто новата си площадка за игра

ПОД ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА СТОЛИЧНИЯ КМЕТЦиганчета разкостиха чисто новата си площадка за игра Скандално видео е публикувано в групата на живеещите в столичния квартал Красна поляна. На него се вижда нова детска площадка, която е разкостена със светкавична скорост от циганчета от близкия Факултет. Кадрите много приличат на тези от филма с Никълъс Кейдж „Цар на войната“, в които огромен транспортен самолет с оръжие каца аварийно в Африка и само след няколко часа от него остава да стърчи само скелетътПо-долу е публикувано самото официално съобщение за новите блокове от общината относно обществено обсъждане, което е щяло да се проведе в края на миналата година:С Ъ О Б Щ Е Н И ЕСтолична община - Район "Красна поляна", на основание Наредбата за реда и начина на провеждане на обществени обсъждания и във връзка със Заповед No. РД-09-11-410/09.12.2015 г. на Кмета на район "Красна поляна", уведомява заинтересованите лица, че на 15.12.2015г. от 16 часа в заседателната зала на Район "Красна поляна" на адрес: гр.София, ул."Освобождение"25 ще се проведе обществено обсъждане на инвестиционно намерение за "ИЗГРАЖДАНЕ НА ДВА БЛОКА" със социални жилища във връзка с предстоящо изменение на Интегралния план за градско възстановяване и развитие на София 2014-2020 г.Тогава в декември по време на обсъждането в общината имаше протестиращи. Засега не се знае как ще продължава да се развива строителството на новите ромски блокове. Разбира се и клипът, и новината за новата придобивка в квартала, предизвикват множество коментари.

Posted by Новините от България on Tuesday, March 8, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Ку-Ку преди 8 години
Това не са деца. Това са малки пакетчета непреработен ***.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЛЕРАНТНОСТ...ЗА ВСИЧКО,НЕ ИСКАТ ДА УЧАТ..ТОЛЕРАНТНОСТ ..НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ...ТОЛЕРАНТНОСТ,КРАДАТ..ТОЛЕРАНТНОСТ, НАПАДАТ ХОРА ПО СЕЛАТА...ТОЛЕРАНТНОСТ,УБИВАТ ВЪЗРАСТНИ И ГИ НАСИЛВАТ...ТОЛЕРАНТНОСТ...ЖИВЕЯТ В ГЕТА...ТОЛЕРАНТНОСТ,...ТОВА Е ГОСПОДСТВАШ ЕТНОС И КАКТО ВЪРВИ СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НИЕ ,БЪЛГАРИТЕ ДА ГИ МОЛИМ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ НАС АМА ДАЛИ ЩЕ Я ПОЛУЧИМ,ДАЛИ ЩЕ НИ ЗАЩИТЯТ ВСИЧКИ ТЕЗИ ЛИБЕРАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ХЕЛЗИНСКИЯ КОМИТЕТ..А ..МАЖЕ ЛИ ДА ПОЗНАЕТЕ
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е бъдещето на България прибавете към тях и арабите мигранти и картината е ясна,само не се знае как ще се нарича тази територия след 30г.
36
1
 
2
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
така е по бг ширините , комший се карат за това кой не е платил 5 лв стълбище ,докато пред очите им изнасят хиляди хехехе
35
1
 
2
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Това че човекът е снимал, по никакъв начин не значи, че не е позвънил по телефона, той, или някой друг. Откъде толкова тъпота в коментарите?
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали трябва да ядат нещо, как няма да крадат.
33
1
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
Преди 5 дни виждам *** да товарят тротоарни плочки, стари, от пясъчник които се изкупуват от един *** в гетото за да ги изнесе за Италия. Сигнализирах на 112 и III-то РПУ - познайте дали някой дойде да ги хване. Даже видях кола на КАТ, казах и на тях - отговориха добре и тръгнаха в обратна посока. На никой не му се занимава с *** и всеки гледа да не се замесва д тях. Това е положението.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега пункта в който са предадени да плати щетите и да бъде затворен
31
7
 
16
 
! Отговори
Орлин преди 8 години
и кво са. Стоим и снимаме, а не се обаждаме на полицията? и после плюваме, че не си вършат работата. По- *** сме от ***
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако милиционер види на улицата подобен зулум, просто се обръща и си заминава!
29
1
 
33
 
! Отговори
35994 преди 8 години
И това е в София...една ограда само - смятайте как е по селата - там се изтърбушват цели къщи, до основите... а собствениците им биват клани, бити, изнасилвани и тормозени всеки ден....направо ми иде да хвана пушката и....
28
1
 
19
 
! Отговори
Мари Клер преди 8 години
За тази площадка кой е плащал? Построена с нашите данъци или с евро пари... за да могат да изкярят две рмски семейства.. Браво, всичко е в реда на нещата в България.. тука е така - Снимат видео за Интернет, а дали сигнализират..
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога ще ни лъжете за тези ?До кога ще ги подслонявате в коптора наречен общежитие?До кога ще си извръщате главата от огромния резерват на бандити?Колко десетилетия са ви необходими за да изпълните обещанието си -да се разрушат сградите подслоняващи *** наркомани,*** и крадци?Нали щеше да бъде направен пряк път,булевард свързващ Баба Парашкева със Земляне и Красно село?До кога господа управляващи и бивши и настоящи кметове на този район ще си лягате спокойно с чиста съвест
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези които крадат са ясни но наистина къде блея тези които наблюдават кражбата, те са на принципа някой друг дано действа , че на мене не ми се занимава с полиция.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Красна поляна е квартал на 15 минути с трамвай от Министерски съвет ,а там е пълно с *** и не е възможно спокойно да живееш.На времето Първанов обещаваше заедно с кметовете на тозе квартал че ще се махнат бившите виетнамски общежития,защото там живеят пълчища от *** братя,множат се крадят и нападат живеещите там хора.Има полиция непрекъснато,която едва ли ги стряска,но е подтискащо да живееш там с тази гледка.Живеещите на първите етажи са ограбвани по всяко време,дори пранетата изчезват
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Онези хрантутници, които лежат по МВР-тата и плачкат за по-високи заплати, къде са?!?!?! Онези другите на угой в социалните служби, къде са?!? ако си свършат работата, няма да мее яд, че живея тук и плащам данъци!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интеграцията и демокрацията са популярни за приказки за възрастни, за да може да заспиват по-добре.
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата я няма, спрете да я търсите. И на полиция да се обадите нищо няма да направят, най-много да дойдат след 2-3 часа след като всичко е приключило.
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не интегрират в Банкя или Бояна - а го правят в Красна Поляна ? Веднага да се вдигне един ромски блок, пред къщата на Винету в Банкя! Аман от двойни стандарти в тази страна!
20
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унищожава инфраструктура за хиляди, за да вземе 10-20 лв от скраб да може да се налюска вечерта, евентуално да се сбие, или уважи 12 годишната си "съпруга" след което се вика бърза помощ, за да може тумбата да пребие лекарите и да не сплаща лечението