Тихо покапва и подгизва: Метростанция "Младост" 1

Малко по-силен дъжд и локви на пода
Обновена: 14 мар 2016 11:14 | 14 мар 2016 09:07,
82

Снимка: Dnes.bg

Вадете чадърите и в метрото! Да, нужни са, особено ако се качвате от метростанция "Младост" 1 за Бизнес парка или пък за летището.

Повече от видно е, че градежът на метрото в този участък е нескопосан, след като един по-силен дъжд направи така, че водата да си намери път и да капе вътре на перона, там където столичани чакат, за да хванат влакчетата.

Още по темата

Очевидно капещият таван не изненадва никой от управата на метрото, пък и вероятно не е за първи път. Не видяхме лутащи се чистачки с парцали, нито най-лесното решение – кофа или леген под капчука.

Типично по нашенски хората се дивяха на гледката, но всички подминаваха с мълчание и изкривена усмивка. Вижте!

Напоследък проблемите с метрото избуяват. В средата на февруари подземна река за малко да потопи линиите на метрото между метростанциите "Цариградско шосе" и "Дружба".

От "Метрополитен" обясниха, че там се е образувала кухина и в момента в нея се инжектира циментов разтвор, за да се спаси тунела.

Този участък от метрото беше тържествено открит на 2 април миналата година, а 10 месеца по-късно пътниците в метрото забелязаха, че влаковете там се клатушкат и преминават с много бавна скорост - 20 км/ч.

Лятото ще тръгне метрото и до мола на "Черни връх". Да видим дали и там няма да има драми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
ЕБАСИ преди 2 години
Нескопосани са само селяните, които населиха София и некомпетентни само знаят да снимат и коментират! МАРШ НА СЕЛО!
70
0
 
1
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Усвояване.Усвояване е причината .
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видими резултати, дори и малко мокрещи, както се вижда.
68
0
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Драги съграждани не плачете сами си избрахте самоковското "чудо" оти она била най-арната.Щом вече не ви е по сърце спретните и един митинг пък белким ви чуе някой ха-ха.
67
1
 
8
 
! Отговори
Balgarin преди 8 години
Още не е прокарано цялото,а вече се появяват и дефекти!Ей това само в България го има!
66
6
 
15
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Всичко пострпено от ГЕРБ е ***.Герберите крадливи окрадоха парите от еврофондовете и строежите са под всякаква критика.Вижте потъващите магистрали и шосета,рушащите се метростанций,килнатата зала Армеец.
65
3
 
14
 
! Отговори
Руско качество преди 8 години
До Иво, 66Ако Париж за теб е показател за лошо качество и за повишаване на герберската самооценка, аз бих ти предложил за сравнение друго метро - това на Санкт-Петербург. Този град е построен преди повече от 300 години върху 101 острова в устието на река Нева. Наричат го Северната Венеция. В разположените под града и под реката около 75 метростанции никога не съм забелязвал течове и влага. Никъде не съм се спускал по-дълбоко под повърхността отколкото в Санкт-Петербург.
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електоратът нали повтаря като зомбиран мантрата "важното е, че нещо се прави", без значение къде отиват парите от неговите данъци, така че какво се учудвате?
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо ми намирисва на кражбички на европейски средства за строежи или на некъдърност,а най-вероятно смесица и от двете!Метрото тече и се рути,магистралите стават на юфка,покрай Дунав мост 2 пак се бяха образували разни кухини...
62
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да им инжектира малко мозък на нашите управляващи,преди да се хвалят колко пари са "усвоили"!
61
0
 
21
 
! Отговори
до Иво преди 8 години
А да забравих да отбележа, че над повечето метростанции минава една доста голяма река - Сена. А ти да ми кажеш случайно каква река минава през младост 1 - Дунава ли, що ли?
60
1
 
25
 
! Отговори
до Иво преди 8 години
Иво само една вметка - парижкото метро е открито през 1900 година - вече 116 години само се разширява и течовете са в най-старите станции, когато не ги е имало съвременните хидроизолационни технологии. Значи излиза че през 2016 фирмите на бат Боко строят с качеството на френските фирми от 1900 година.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Иво Кога е инжектирано? Щото и днес капеше?
58
0
 
13
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
То и на метроцтанция централна гара посока центъра е така!!
57
30
 
5
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Станцията е пусната през 2009г. Вече е инжектирано в участъка и капането е спряно. Много шум за нищо. Бях в метрото в Париж и там на почти всяка втора станция има значитлно по-големи течове, като до спирането им водата са отвежда по канавки в края на пероните. Такава спецификата на подземните съорлъжения, когато са под нивото на подземните води.
56
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирано от ГЕРБ! Всичките им ремонти и строежи навсякъде в страната са такива. Това е прословутото усвояване на евросредства - всичко в джобовете на герберски фирми.
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пети път пиша и коментарът ми изчезва! Защо?В коментара ми няма политически привкус. Само технологии!Нивото на подпочвените води в Дружба се влияе от нивото на река Искър. През пролетта, то е високо, а през лятото спада. (скачени съдове, драги недоучени геолози).Явно сте правили геоложките си проучвания през лятото, което е удобно за строителя - Станилов.
54
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ми напомня как преди двайсетина година пътувах с чадър в автобус на фирма Фиона от София до Китен, защото навън валеше, а вътре в автобуса течеше навсякъде. Да не би някой от ГЕРБ да е притежавал тогава тази фирма? Тренирали са хората, колко може да издържим на техните диващини.
53
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К'во искате бре,нали предизборно ви раздадоха чадъри с марка ГЕРБ!!? За всичко са помислили хората.
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда,темата не е благодатна за ГЕРБерско тролене.