Екоактивисти в защита на бездомните кучета

Те настояват да се прекрати затварянето им в приюти
Обновена: 17 мар 2016 09:36 | 17 мар 2016 09:30,
52
Екоактивисти в защита на бездомните кучета
Снимка: архив Bulphoto

Екоактивисти днес излизат на протест. Причината - недоволство от политиката на Столичната община по отношение на бездомните кучета.

Още по темата

Те ще настояват да се прекрати затварянето на животни в общинските приюти. Екоактивистите искат и да се осигури ежедневен достъп на граждани и доброволци при затворените животни, както и масова кампания за осиновяването им.

По повода неправителствените организации за защита на животните искат и оставката на заместник-кмета на София Мария Бояджийска заради несправяне с работата.

Пред БНР една от активистките, бивш общински съветник, Мария Харбова, заяви, че популацията на бездомните кучета всъщност не намалява.

Според нея има един парадокс - обработените кучета намаляват, а разходите се увеличават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Григор Илиев преди 8 години
Туко що спасих едно малко момиченце и майка му от озверяло бездомно куче и неговия стопанин бездомен алкохолик, който не пожела да укроти кучето за да минат майката и детето. Момиченцето беше на не повече от 5 годинки и плачеше и трепереше от страх, а пропития от алкохол клошар стопанин си стоеше и гледаше докато не се намесих аз. Напръсках кучето със спрей (естетвено и мен ме беше страх беше си голямо) а стопанина му заплюх в лицето. Питам аз къде са тези "Екоактивисти" в такива моменти????
32
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 години
как ще ги затваряте в приюти бе. задължително е да ги прибирате в домовете си да спят в леглата ви и да ядат на масата ви. А докажете се като най толерантните хора на света. Не смейте да мрънкате даже когато ви захапят ако не е до кокал.
31
0
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Кучкарството трябва да бъде признато вече за сериозно психичесо заболяване.
30
0
 
4
 
! Отговори
биолог преди 8 години
До До 40Пич, явно си ходил да пушиш в часовете по биология. Книги не четеш. По тв. гледаш основно Планета, а единствените "научнопопулярни" канали които те интересуват са XXL.Прехвърляш коплекса си на неук върху мен заради печатни грешки в поста ми.Печатните грешки се оправят, но елементарната липса на познания не.Видовете оцеляват където има среда и храна ! Тези които живеят в градовете се хранят с едно и също - нашите отпадъци. Изхвърляме ли ги на достъпно място - оттърване няма !
29
13
 
4
 
! Отговори
асд преди 8 години
Гледам и не вярвам на ушите си колко психари са се навъдили тук. Ами дай да избием и малките деца, щото вдигат шум и цапат. Дай да теглим ножа и на пенсионерите, щото каква е ползата от тях. За останалите хора пък да не говорим... Животните по улицата са рожби на хората, те не са виновни, че *** си е купил "питбул", ама се е оказало смеска между булонка и голдън ретривър, и го е изритал. Или пък Вуте дето не си пазил *** и тя родила от "кастриран" бездомник и пуснал 10-те кученца на улицат
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма място за животни, но е факт, че ги има. В квартала ми бездомните кучета изчезнаха, но сега е пълно с котки, миризмата на урина е ужасна, обаче нали никого не хапят и не се вземат мерки. Повечето хора не са защитници на животните, просто ги мързи, както ги мързи да си изхвърлят *** и изобщо да живеят цивилизовано. А като им кажеш, че са селяни се обиждат.
27
9
 
3
 
! Отговори
биолог преди 8 години
В същност малцина разбират, че ако в човешките хабитати наречени градове, напълно изчезнат бездомните кучета, ще се навъдят много котки, ако и те изчеснат плъхове и мишки, ако и те - *** и т.н.т. Ще ни се дори и мухи и комари да няма, но няма как Естеството на биологичните видове е опортюнистична и търси ниши за живот..Единствения начин да ограничим развъждането на други видове в нашите хабитати е като не им създаваме хранителна среда. Това значи елементарна хигиена, каквато повечето нямат
26
1
 
7
 
! Отговори
Крундел преди 8 години
Всички защитават горките бездомни животни... така е, те не са виновни, че са изхвърлени, но пък и ние какво сме виновни да им слушаме лая по цяла нощ, да им дишаме праха от л***ината... интересното е, че така наречените "защитници" на животните се занимават само с бездомните кучета, но не се занимават с "коновете" на едни определени "българи добри", които ги тормозят по цял ден, бият ги с летва с пирони по нея и ги хранят един път седмично с торба трици...
25
2
 
7
 
! Отговори
малко коте преди 8 години
Храним, поим и обгрижваме единствено въпросните кукловоди, те са за разстрел ;)
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да се протестира, ей така профилактично. Крайно време е в общината да започнат да си вършат работата, за която им се плаща, а да не говорим за нашите пари, които потъват незнайно къде.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре да ги убиват.Който иска куче да ходи да си купи да му плаща данъците храната и обезпаразитяването и да си го гледа.
22
7
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
От хората по-опасни и нещастни същества няма, но те биват хранен нали. 2ь се отпускаха пари по национални програми да се кастрират кучетата, за да се намали популацията им. Едни двукраки обаче взеха едни пари и изчезнаха. Да не говорим, яе разни други двукраки изхвърлят постоянно кучета, щом престанат да бъдат сладки. Е какво са виновни кучетата за това.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВинаги е имало въпросните стари моми, никой не говори за тях, аз също съм твърдо против съжителството с животни под всякаква форма, даже последните ни наематели ги изгонихме, защото си взеха куче, въпреки изричната забрана.
20
0
 
12
 
! Отговори
антрополог преди 8 години
Българския "гражданин" в частност столичанин има много здрав селски корен. На село остатъците от храна не се изхвърлят, което е напълно нормално. Дават се на прасетата и кокошките. Откъстат от средата си битувайки в панелка, Той дава тези остатъци на бездомните кучета и гълъби.Така се опитва да компенсира екзестенциалните си дефицити. Но в същото време спомага за развъждането на едни от една страна опасни, а от друга нещастни животни.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато апочнат срещу тези "екоактивисти" да излизат протестиращи с нормални искания тогава ще се оправим.Сега изнудват само всички,като използват деца и стари моми за каузите си.Събират парички а онези си ревът от вънка.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво да кажеш за хора,които след като бездомни кучета са наръфали човек заявяват,че той си е виновен.Идете на доктор и вижте,тва не е ли вид болест вашето.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви доброволци бе,предимно стари моми които даже и вече са стигнали до лудост с любовта си към кучетата.Хранят ги от терасите,слагат им храна и по входовете а като им направиш забележка те изкарват изруд и какъв ли не и това с писклив глас да чуе целият квартал.Абе,луда работа.Изпушили женки.
16
3
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Кучетата трябва да се залавят и периодично да се организира публичното им изгаряне на клада в присъствие на представители на МВР и БАБХ както и оборудван пожарен автомобил. Около кладата следва да има оградена 5 метрова предпазна зона, към кладата следва да се добавят титанови или циркониеви в краен случай алуминиеви стружки за по-висока температура.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМного си зле,не се пише пОмия,правилното е пУмия
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идиотщината е, че не допускат доброволци до тези приюти, които са готови да дадат от личното си време и средства, защото така ще лъснат всички нередности. Никой няма интерес от връщането на кучетата на улицата, отварянето ще е към хората с желание да помагат, няма да ви "натресат" мини-приют вкъщи или пред блока, спокойно ;)