Заплаха от тероризъм около хотел Плиска?

Държавният департамент на САЩ предупреждава във Facebook за опасността
Обновена: 24 мар 2016 09:16 | 24 мар 2016 08:11,
62
Заплаха от тероризъм около хотел Плиска?
Снимка: Facebook

Държавният департамент на САЩ предупреждава във Facebook за евентуална възможна заплаха срещу неназована линия на градския транспорт в близост до хотел Плиска в София.

Съобщението е публикувано във страницата на консулския отдел на държавния департамент на 23 март малко след 23 часа българско време.

На сайта на пресцентъра на МВР обаче няма информация за подобна заплаха.

В съобщението на държавния департамент гражданите на САЩ са посъветвани да избягват района и да търсят друг вариант за транспорт.

Достоверността на съобщението не може да бъде потвърдена. Съобщението изглежда фалшиво заради линка в него, който изглежда легитимен. Въпреки това сайта на Държавния департамент завърша с .gov, а не с .sbu,  както е в съобщението.

"В МВР няма констатирана конкретна заплаха, в което и да е място в София, която да застрашава живота на гражданите", заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред БНР.
 
"След атентатите в Брюксел и след призива на МВР към гражданското общество да обостри своята бдителност има множество сигнали за потенциална заплаха", обясни той.  
 
Костов подчерта, че сигналът за заплаха около "Плиска" е бил подаден на тел. 112. Той подчерта, че няма действителна опасност за живота и здравето на гражданите в София.

Главният секретар на МВР допълни, че не се знае откъде е дошъл сигналът, но уточни, че не е от Американското посолство в София.

В района няма метростанция, но има оживена спирка на десетина автобусни и тролейбусни линии.

Главният секретар обяви пред bTV, че вчера е имало много подадени сигнали, като един от тях е бил за този регион.

"Не само за района на „Плиска”, а и за много други места имаше сигнали. Службите работят адекватно и най-важното е, че няма никъде потвърдена опасност. Хората трябва да бъдат спокойни", обяви главният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великият Лидер Бойко Борисов го каза още преди години - при нас дюнерджийница на всеки ъгъл. Борисов е човек, който е изпреварил времето си. Тогава народа не разбираше какво иска да каже. Но сега става ясно мъдрото слово на Борисов.
39
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука се правят дюнери за страх кой ще слага бомби и защо да го прави?
38
1
 
34
 
! Отговори
До 41 преди 8 години
Хотел Плиска в момента е банка.
37
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците са решили, че е дошло време и на нас да ни подпалят фитила. Във всички съседни страни на България, след 1989г. с намесата на американските тайни служби станаха кръвопролитни размирици, атентати или войни. Започна се в Румъния (кървавия преврат срещу Чаушеску), после войната в бивша Югославия м/у Сърбия и Босна, последвана от вероломните бомбардировки на НАТО с/у Сърбия, войната в Македония после, атентати в Турция, бежанска инвазия в гърция. Сега ни подготвят и нас накрая!
36
2
 
34
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
До НаяТе пък КОГА са били адекватни, освен когато престъпниците им подхвърлят Милостиня, тогава пазят здраво за ПАРИ. Данъкоплатците им плащат малко. Ами тогава да НЕ РАБОТЯТ под прикритие в МВР-то за брендовци. Обществените тайни и фолклор не са много лицеприятни.
35
3
 
32
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
До АнонименАбе ти да не си пиян?
34
1
 
32
 
! Отговори
не ме е страх преди 8 години
То колко хора умряха около Плиска. Ами какво да ви кажа понеже *** МВР си гледа само личния интерес и как да живее на гърба на престъпната мрежа в бг-то да си се пазим сами. Значи обикновено там, където има най-много хора там поставят бомби. Така че Плисак е възможно място.
33
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е подривна работа на агенти на ЦРУ-то, затова в техен сайт си предупреждават техните граждани, да не пострадат. Така, в началото на 90-те години, техни агенти в Югославия успяха да всеят омраза м/у християни, мюсюлмани от една страна, и м/у различните християнски народности (сърби и хървати). Сега се опитват да подпалят и нашата черга, да видят как ще реагираме.
32
2
 
45
 
! Отговори
да паникьосваме хора преди 8 години
Целта е да се всее страх в хората. Страхът е голяма отрова и средства за масова манипулация. Най-лесно се управляват стресирани и паникьосани хора. Според теориите на конспирацията САЩ стои зад Ислямска държава и ги тъпче с пари. Тероритите ни тероризират, а после САЩ ни спасява. Защо точно Department of State ще напише информация за атентат. Ако САЩ знае нещо,... да каже на МВР, а САЩ го написаха във fb и паникьосаха хората
31
3
 
45
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Кога и къде ще бъдат следващите атентати?Ние отговаряме: Питайте за това сенатор Маккейн! Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата от 27.05.2013.
30
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хотел Плиска е празен от поне 10 години. А и когато работеше, си беше същата дупка. Даже хора и на автобусната спирка няма толкова, защото метрото взе част от трафика. Това за хората, които не са от София го пиша, за да не се стряскат.
29
1
 
41
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Нямам никакво понятие какво става около хотел Плиска, каза другаря Генсек на МВР, но няма никакви основания за паника!
28
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Съобщението изглежда фалшиво заради линка в него, който изглежда легитимен."Няма що, много смислено журналистическо изречение. Отрицание на отрицанието.
27
8
 
44
 
! Отговори
бягат преди 8 години
На летище София се виждат тълпи от граждани на САЩ и техни слуги и предатели който бързат да напуснат София,по малко *** ....
26
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е приятел на Ердоган, а той е приятел на ИДна него всички са му приятелитака, че няма опасност
25
1
 
39
 
! Отговори
Ная преди 8 години
До Анонимен 35Плиска отдавна не е в ремонт и работи като централа на ЦКБ + др холдингови фирми. Това няма значение. Сега идвам от там - един полицай нямаше, което да рече, че хич им не е. Сякакви *** сега ще подават фалшиви сигнали. *** е, че няма адекватен отговор ни от Американското консулство, ни от нашите.
24
1
 
35
 
! Отговори
модернизация преди 8 години
нещата заприличаха на онези телефонни обаждания за поставени бомби е разно обществени места. Сега вече по интернет. Някои се бъзикат с хорските тревоги и създават милиционерски неволи.
23
2
 
42
 
! Отговори
нефт и кръв преди 8 години
Сирийски военни и Кюрдски опълченци са открили документи на ИД в освободения от тях град Шаддади в който се вижда че Турция е купувала нефт от терористите по 12 долара за барел и то в промишлени количества от четири места.
22
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво общо има хотел Плиска който е в ремонт с държавния департамент! Уж предопреждават американските граждани да не ходят натам. Те нали са огромен брой американските граждани в София точно 5човека я има, я не хахахВсичко е всяване на страх у българина за да няма протести срещу Бойко Борисов и да им слугува колко може повече!
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Официално от американското посолство : Не коментираме текущи разследвания....Само си предупреждават сънародниците.