РБ не пускат билет от 1,60 лева, 1,20 е добре

Блокът очаква ценови анелиз от Центъра за градска мобилност
29 мар 2016 12:14,
40
РБ не пускат билет от 1,60 лева, 1,20 е добре
Снимка: Dnes.bg

Реформаторският блок не одобрява повишаването на цената на билета за градския транспорт, обявиха депутатът Настимир Ананиев и представителят на реформаторите в Столичния общински съвет Стефан Марков.

Билетите за метро и наземен градски транспорт да се унифицират, за да е удобно за гражданите и туристите, настоя Стефан Марков и посочи, че разумната цена на билета е 1,20 лева, а не 1,60 лева.

Още по темата

"Не одобрявам идеята за повишаване на цената на билета за градски транспорт в София със 60 процента - на 1,60 лева. До момента не съм чул основателни аргументи в полза на увеличението, е коментирал председателят на парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев от Реформаторския блок. По думите му при намаляваща цена на горивата и на енергоносителите и при увеличаващи се пътници, най-вече в метрото, няма причина за толкова голям скок на цената", смята той.

Най-младият общински съветник от РБ - Стефан Марков, заяви, че очаква анализ от Центъра за градска мобилност, като настоява, че разумната цена е 1,20 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
6
 
! Отговори
xax преди 8 години
Ако погледнете бюджета на София ще видите, че огормна част от парите вървят за строеж на метро, което означаава, че остават по-малко пари за всички останали видове транспорт. Следователно, за да има нови трамвай, автобуси и т.н. е добре да се вземат малко повече пари от билетите. Картите ако вдигнат вече ще е проблем.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДИРЕКТНО 2 кинта , какво си играем
5
5
 
19
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Нека има билет 1.50 или 1.60лв, но да е с валидност 90 минути и неограничени прекачвания в рамките на срока и да има по-евтини варианти с по-кратка валидност примерно 1.20лв - 60 минути, 0.90лв - 30 минути, 0.60лв - 15 минути.
4
1
 
20
 
! Отговори
Експертно становище преди 8 години
Ако се краде по-малко билета може и на 50ст. да носи печалба за общината!
3
3
 
27
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Предложи много по-вече от исканото и хората ще са съгласни с исканото - стара поговорка от района на гр. Банкя.Увеличете глобите и контрольорите! Защо трябва редовният пътник да плаща за циганьора???
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей много сте умни всичките!Вдигнете с 30% заплатите за да си покрием разходите само за билетчето,а да не говорим още колко неща ще се повишат!Хайде РБ действайте,нали мислите за народа,или само за броя на депутатите си в парламента?
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах, да! Не по врат, а по шия. Билетчето да си остане левче, вие какво не разбрахте, бе?!