Музеят за история на София – безплатен на 3 април

Археологическото ниво на "Света София" също ще е със свободен достъп
30 мар 2016 12:44, Анисия Иванова
2
Музеят за история на София – безплатен на 3 април

Музея за история на София ще отбележи 137-годишнината от избирането на София за столица на България - 3 април, с ден на отворените врати, съобщиха от институцията.

На тази дата преди 137 години Учредителното събрание в Търново взима решение именно София да бъде столица на Третата българска държава.

Същевременно на 3 април Музеят за история на София ще организира безплатно ателие за деца (I – V клас) в рамките на един астрономически час. То ще се проведе от 14:00 до 15:00 ч. В ателието децата ще разберат подробности около избора на София за столица и ще изработят собственоръчно картичка.

За родителите, които са записали децата си в ателието, е организирана безплатна беседа из Музея за история на София. Безплатните беседи ще станат регулярни и ще се провеждат всяка неделя от 14:00 до 15:00 ч. Групата се състои от максимум 20 човека.

Филиалът на Музея за история на София – археологическото ниво на базиликата "Света София", също ще е със свободен достъп на 3 април. Там безплатната беседа е от 11:00 до 12:00 ч. и също ще стане регулярна всяка неделя. Групата се състои от максимум 15 души.

Групата за ателие "София - столица" се състои от максимум 20 деца. Записвания се правят предварително посредством онлайн системата на уебсайта на Музея за история на София: http://sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration

Всеки, който посети Музея за история на София на празничния 3 април, ще получи анкета на тема: "София - столица". Тези, които отговорят вярно на всички въпроси, ще участват в специална томбола с награди. За детайлна информация: www.sofiahistorymuseum.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Oптимист преди 2 години
Извинявайте, но пълния член го нямате за нищо!!!
Сигурен съм, че няма да разберете какво имам предвид :)