Паркирали на тротоара? Глоба след глоба, но...

Потърпевшите са в ужас къде въобще да паркират
5 апр 2016 13:44,
30
Паркирали на тротоара? Глоба след глоба, но...
Снимка: "24 часа"

Жители на столичния квартал Горна баня били масово глобени за паркиране на тротоара или върху зелени площи. Много от собствениците на автомобили в района получили "честитки" на колите си, всяка на стойност минимум 50 лева, съобщиха потърпевшите.

Санкциите са по Закона за движение по пътищата, които бяха приети от депутатите миналата година.

"Така е, законът трябва да се спазва. Проблемът е, че в Горна баня на много места изобщо не може да се определи кое е тротоар, кое е зелена площ и въобще кое е улица", пишат глобените до "24 часа".

Хората в квартала са в ужас, защото не са наясно къде въобще могат да паркират. В квартала липсвали указателни знаци и изобщо паркинги.

Жителите на Горна баня смятат и че кварталът им е с една от най-лошата инфраструктура. 

"Дали е редно да не правиш нищо за жителите на водения за "елитен" квартал, а да глобяваш на поразия, без реално някой да има полза от това", питат още хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки нормален човек знае, че в София местата за паркиране не достигат, защото кметове и общинари разрешиха презастрояването на София. Сега заради корупцията на кметове и общинари, ще плащаме глоби.
25
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точка. Край. Глоба. Затвор. Бесило. Големи умници сте, няма що. Никъде по света не започват с глоби и забрани, както е в София. Навсякъде другаде по света, първо се погрижват хората да има къде да паркират, а чак после започват с глобите. Само в София ГЕРБ и Фандъкова първо глобяват, а после пак глобяват, само за осигуряване на места за паркиране не се сещат, а това е едно от многото задължения на общината, за които ГЕРБ и Фандъкова не подозират, че ги има.
24
10
 
22
 
! Отговори
Край преди 8 години
За мечтателите за БЕЗПЛАТНО паркиране. Общината нито е длъжна да дави го осигури нито практически може при модела всеки човек с кола в София. В Ню Йорк има и по десет етажа паркинги обаче първия час е 30-40 долара после пада до към 20 долара на ЧАС. Само в българските градове можеш да видиш коли по тротоари и градинки - В Истанбул е невъзможно при все че улиците са по тесни а колите милиони. По начина на паркиране българите сме роми.
23
6
 
23
 
! Отговори
Край преди 8 години
Паркирането на тротоар градинка детска площадка е ЗАБРАНЕНО. Край. Точка. Нема тук ми е удобно пък нема къде, па не може ли само с двете гуми. ГЛОБИ и пак ГЛОБИ. Общината дължи на майките с количики на инвалидите на пенсионерите и всички пешеходци да очисти тротоарите от коли. НИКОГА ВЕЧЕ няма да има удобни и безплатни места за всички - свиквайте. Колите в София са повече от законните места за паркиране - познайте кой ще трябва да се откаже от кола.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До иванИ докато живя там, къде си държа "талигата", драги? Да позная ли? На улицата, естествено. И как очакваш да се отнасят към поредния селски навлек, който се държи нагло с тях?
21
2
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
С Google maps разгледах 6-7 града из Европа (Франция, Испания и Белгия). Общо взето и в трите се паркира еднотипно. Където са квартали с къщи почти няма да видиш автомобил на улицата, където са в кооперации или пред всяка има парко места, или си паркират директно на улицата и от двете страни в зависимост от това колко е широка улицата.
20
5
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Да пробват такова паркиране в Германия ......може и в Швейцария
19
4
 
35
 
! Отговори
иван преди 8 години
Живях 2 години в "елитния" квартал Горна Баня и смело мога да заявя, че хора с подобен слски манталитет не съм срещал и в най-затънтените паланки. Велико самочувствие и НИКАКВО покритие. Напълно са прави да ги глобяват, даже глобите са малки, мн е сложно да си вкараш талигата в двора. Но сел4ото предпочита да си паркира в калта пред къщата, оня ден една пatка ми вика "мръдни, за да си паркирам пред къщата". Много много лош е матриала и само яки глоби го оправят!
18
4
 
22
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
КАТО ГЛЕДАМ СНИМКАТА И БЕЗ ДА ЧЕТА НОВИНАТА БИХ СИ КАЗАЛ,ЧЕ ТОВА Е ИЛИ В *** ИЛИ В РУСИЯ !!! А ЗА ГЛОБИТЕ СТЕ ТАРИКАТИ КАТО РУСНАЦИТЕ ,ЖУЛИТЕ ПО 50 ЛВ.,ТУК В ГЕРМАНИЯ ГЛОБАТА ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ Е 20 ЕВРО !
17
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина само глоби го оправят . всеки философства за нещо и все държавата му е виновна . Има закон и почват масово да глобяват , който не си плаща глобата му свалят номерата . Това , друг начин няма. Тръгнал до тоалетната с кола и после няма къде да паркира .
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14(и останалите разбирачи)И след първите 200 лева - нека някой външен човек да смее да паркира пред техните къщи. Аман от навлеци! Писна ни да ги издържаме и само с тях да се съобразяваме! То бива гостоприемство, ама всичко си има граници!
15
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плачете, плачете. Утре пак ще осъмнете с глоби. И ще се научите къде може и къде не. Всички е написано в закона и правилника, но понеже 90% сте с купени книжки не знаете.
14
5
 
16
 
! Отговори
Горна Банкя преди 8 години
слочаеност?
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в търново защо тротоарите са парко-места?Отделно че на нищо не приличат вече...
12
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като им друснеш по една глоба от 200 лв. как бързо ще намерят къде да паркират . Другото са празни приказки по медии и форуми . Ако не прави нищо още 200 лв. и така докато се научи .
11
5
 
25
 
! Отговори
Ботев преди 8 години
Да си паркират в двора бе. На тяхната собственост. В Софиа данеби всеки да има гарантирано паркомясто?! Купуваш или наемаш гараж, паркинг и т.н.
10
16
 
23
 
! Отговори
Ккк преди 8 години
Поредните селски (софийски) драми. На нас гражданите не ни пука за село София.
9
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо да си паркират по дворовете? За да има място за навлеците, които си наливат водичка на аванта ли? Аз живея в къща с двор в центъра на София и нямам никакво намерение да си ползвам зелената площ или мястото за отдих, за да си държа колата на тях, та да освободя място за някой хитър навлек, "баровец" дошъл с колата си на работа в центъра, ама ако може да мине ЙоФтинко и да не си плаща синя или зелена зона!
8
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде да паркират? Нека някой да отговори на този въпрос. ПРеди да се налагат забрани, трябва да се предложат алтернативи. В България НЯМА паркоместа. Заградени са площи от тротоарите в градовете и ги наричат паркинг. Такъв абсурд има само в България. Аз един 6-7 етажен паркинг, надземен или подземен, не съм видял в нито един български градн. В НИТО ЕДИН! А това е една изключително елементарна постройка! Къде да се паркира!
7
11
 
23
 
! Отговори
Men преди 8 години
Проблемът е, че в Горна баня на много места изобщо не може да се определи кое е тротоар, кое е зелена площ и въобще кое е улицаАми така се получава като паркирате по тротоарите и зелените площи. ТЕ НЕ СА ПАРКИНГ. Като няма толкова къде да паркирате продайте си колите. Голям зор, били разбити тротоарите, ми как няма да са като САМИ си ги разбивате.