Билетчето 1,60? Наглост при тези цени на горивата

61% от читателите на Dnes.bg против скока на еднократното пътуване в София
Обновена: 12 апр 2016 20:26 | 12 апр 2016 17:00, Красимир Ангелов
69
Билетчето 1,60? Наглост при тези цени на горивата
Снимка: Dnes.bg

Столичани и гостите на София скоро вероятно ще плащат по 1,60 лв. за билетче в градския транспорт от юни. Стойността на талона с 10 билета също се вдига - вече ще се плащат 12 лв. вместо досегашните 8 лв.

Още по темата

Ако пък решат, че ще се возят гратис, пътниците трябва да знаят, че глобата няма да е 20 лв., както сега, ами 40 лв. Комисията по транспорт в Столичния общински съвет качи двойно и акта за нередовните пътници, които откажат да си платят глобата на място. Сега актът е 100 лв., а от юни става 200 лв.

Дали тези цени ще станат окончателно факт ще стане ясно този четвъртък, като последното решение е в ръцете на съветниците в Столичния общински съвет. На този етап от Общината отчитат, че цените на картите ще останат същите и това е целта – повече хора да ползват карти за градския транспорт.

Одобрявате ли скока на цената на билетчето в София? С този въпрос се обърна Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха над 2400 души.

Болшинството от запитаните – цели 61%, са категорично против скока на билетчето, като според тях тази мярка е чиста наглост при тези сравнително ниски цени на горивата в последните месеци.

За други 12% пък крайният ефект от мярката ще бъде това, че хората отново масово ще се качат по колите си, защото така ще им излиза доста по-евтино.

Близо всеки шести от анкетираните (17%), все пак подкрепят новата цена за билетчето, защото то стои на 1 лев с години, а за това време транспортът в столицата се е подобрил значително с метрото и новите автобуси и трамваи.

3% пък допълват, че не притесняват особено от скока на билетчето, защото пътуват с карта и така за тях цените ще останат същите.

7% от анкетираните пък признават, че пътуват без билет в градския транспорт и ще продължават да го правят, без значение колко ще е цената на еднократното пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
18
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Нека да е 1.60лв, но да важи 90 минути с неограничени прекачвания и да има по-евтини варианти за по-кратки пътувания - примерно 1.20лв за 60 минути, 0.90лв за 30 минути и 0.60лв за 15 минути всичките с неограничени прекачвания също така да се намалят месечните карти на около 35-40лв, тримесечните около 90-100лв, шестмесечните около 150-160лв и годишните около 280-300лв.
34
0
 
50
 
! Отговори
offer преди 8 години
Да се качи Данчето в метрото, да почувства народната любов
33
0
 
55
 
! Отговори
ined преди 8 години
Колкото повече се навеждаш толкова повече ще ти го вкарват.Ако номера с билетчето от 1.60 мине в София очаквайте скоро такива цени и в останалите градове, а догодина и билетче от 2 лева.
32
1
 
57
 
! Отговори
:) преди 8 години
Боко ви обеща да ви "оправи" и го направи. Не можете да си седнете на... столчетата от "оправяне". Сега и пеш ще трябва да ходите, за да има място за римляните в градския транспорт.
31
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23Боко го избраха "новите" сУфиянци (твоите съселяни) които отдвна са мнозинство тук.Да не говорим че и по-старите не са си забравили корените и ходят "на вилата", "при баба и дядо за зимнина" и т.н.Така че..........Каквото селчо ти направи никой друг не може да ти направи!!
30
4
 
43
 
! Отговори
Топлата вода преди 8 години
Далеч по-добре ще е, ако всяка кола има контрольор, който да:- проверява всеки - събираемостта ще се вдигне в пъти.- гони пияници, бездомници и т.н., които осмърдяват чисто новите коли.- сигнализира на полицията, когато има нарушаване на обществения ред в колата.Този план има само един недостатък, т.н. "роми" няма да могат да пътуват без пари, а те са основни избиратели на управляващата партия.
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И данък върху нива и такса смет на земеделска земя е Наглост - живота е Гаден в столична община !
28
31
 
8
 
! Отговори
доктора преди 8 години
А не е ли наглост че стандарта на живот в София е по-висок в пъти от другите градове в страната. За всяко удоволствие се плаща.
27
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега гратисчиите бяха почти 50%, от тук нататък процентът ще стигне до 80.
26
0
 
42
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Наглеци!!!!!!!!! Пладнешки разбоиници !!!!!!!!++!
25
1
 
35
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Поздравления, дами и господа народни представители,догонихме Германия... в цените на услугите. Остава само да ги догоним и в заплатите. За да може да си плащаме услугите, нали така? Иначе продължавахте да строите бариери по трамвайни и метро станции с публични ресурси, докато все още има пъници по булевард "България"Йордан
24
0
 
70
 
! Отговори
Пиза преди 8 години
От 2005г. живея в Пиза, Италия и цената на билета не е променяна през цялото това време. Срещу билет от 1.10 евро можеш да ползваш цялата градска мрежа за 1 час, без ограничения на брой превозни средства, посока на движение и дестинация. Отделно всики автобус е с климатик, впръскващи ароматизатори и автобусите се мият всяка вечер.Господа политици осъзнайте се и спрете да издевателствате върху този прекрасен народ!!!
23
0
 
18
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До ИвайлоНе са нещастници Иво - НАГЛЕЦИ СА!
22
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами те софиянци си го харесват Боко....те си го избраха,така че приятно пътуване!
21
2
 
38
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Какво правят красивите и умните, че не протестират? Дали са богати достатъчно или не им е платено за протести?? Странно, от как пиха бира по улиците цяла година, незаконно, чорбаджиите им взеха заеми за 24 милиарда..
20
2
 
25
 
! Отговори
Галин преди 8 години
ще и дам коженият билет да ми скъсат..
19
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки беше казал преди евтиното ще носи печалби скъпото ще сте на загуба е честито до 2020 община софия може да фалира
18
1
 
31
 
! Отговори
??? преди 8 години
Това ще осигури по раздута администрация с по-големи заплати и много удобно ще доведе до повишение на цената при такситата и други транспортни услуги.
17
3
 
35
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
Трето. Последният автобус тръгва в 22,30... На някой изобщо хрумва ли му че има хора работещи до 22-22,30??? Как да се прибираме господа скапаняци в парламента?последен рейс задължително 00.00 часа! Да не кажа денонощен градски транспорт срещу задължително заплащане на водача... 1,60 за какво бе нещастници? Питам ви за какво??? Ако това стане ще троша всеки един рейс който преминава през квартала ми.Аз ще плащам вие ще сте постоянно в ремонт :)
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИвайлоСпоко бе не чете ли новото проучване половин софия няма да се вози вече от юни