Билетчето 1,60? Наглост при тези цени на горивата

61% от читателите на Dnes.bg против скока на еднократното пътуване в София
Обновена: 12 апр 2016 20:26 | 12 апр 2016 17:00, Красимир Ангелов
69
Билетчето 1,60? Наглост при тези цени на горивата
Снимка: Dnes.bg

Столичани и гостите на София скоро вероятно ще плащат по 1,60 лв. за билетче в градския транспорт от юни. Стойността на талона с 10 билета също се вдига - вече ще се плащат 12 лв. вместо досегашните 8 лв.

Още по темата

Ако пък решат, че ще се возят гратис, пътниците трябва да знаят, че глобата няма да е 20 лв., както сега, ами 40 лв. Комисията по транспорт в Столичния общински съвет качи двойно и акта за нередовните пътници, които откажат да си платят глобата на място. Сега актът е 100 лв., а от юни става 200 лв.

Дали тези цени ще станат окончателно факт ще стане ясно този четвъртък, като последното решение е в ръцете на съветниците в Столичния общински съвет. На този етап от Общината отчитат, че цените на картите ще останат същите и това е целта – повече хора да ползват карти за градския транспорт.

Одобрявате ли скока на цената на билетчето в София? С този въпрос се обърна Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха над 2400 души.

Болшинството от запитаните – цели 61%, са категорично против скока на билетчето, като според тях тази мярка е чиста наглост при тези сравнително ниски цени на горивата в последните месеци.

За други 12% пък крайният ефект от мярката ще бъде това, че хората отново масово ще се качат по колите си, защото така ще им излиза доста по-евтино.

Близо всеки шести от анкетираните (17%), все пак подкрепят новата цена за билетчето, защото то стои на 1 лев с години, а за това време транспортът в столицата се е подобрил значително с метрото и новите автобуси и трамваи.

3% пък допълват, че не притесняват особено от скока на билетчето, защото пътуват с карта и така за тях цените ще останат същите.

7% от анкетираните пък признават, че пътуват без билет в градския транспорт и ще продължават да го правят, без значение колко ще е цената на еднократното пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяко поредно решение в областта на транспорта в София е пореден връх на липсата на мисъл. Човек си мисли сякаш не може повече, но следващото, което правят кмета и заместниците му или общинарите, изненадва с още по-голямата липса на мисъл.
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна стана ясно, че в софийската община има само Калинки, в случая в областта на транспорта. Нито в тази комисия по транспорт, нито общинарите, нито кмета и замовете на кмета разбират поне малко от транспорт. Те разбират много добре от нещо друго свързано с транспорта - как да крадат чрез общинския транспорт.
13
1
 
36
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
Остави че горивата паднаха.Но и да погледнем с какви рейсове се возим,какво е разписанието,до колко има градски транспорт??? Започвам с това че пътувам с автобус който е на един час.В него в пикови часове се возят над 100 човека а той е за скромните 60...и повтарям е на 55 минути!!! от там връзката ми е с трамвай 22 от автостанция изток.Разписанието е направено така че събота и неделя трамвая тръгва 1 минута преди да дойде рейса и след това оставаш да чакаш 20 минути!!!
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
17% подкрепяли цената от 1,60 лева за билета. Е, явно някой гласуват под строй - каквото нареди вожда на партията им.
11
1
 
33
 
! Отговори
аз преди 8 години
хората в комисията по транспорт в СО да си сабират багажчето и вън от общината! Все ще се намерят по интелегентни хора, които да мислят как да подобрят първо обслужването след това цените...
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А останалите 39% са платени тиквени ***
9
0
 
32
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
Тиквата ша ва оправи !
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селската даскалица гепи най-добре.Но пост 8 казва в един ред ВСИЧКО.малък народ са българите но за сметка на това са МНОоооГО ПРО*СТИ.
7
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и в Сливен гласуваха за ГЕРБ и им вдигнаха данъка 100 %.Кой каквото си направи ...
6
31
 
7
 
! Отговори
Куха лейка преди 8 години
Ко ривете??? В Германия струва 2.15 ефро Аааа
5
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марш гербери и реформатори от България.Посегнахте на здравето ,на билетите ,на пенсионерите ,на работниците, на данъците и таксите...какво още ви трябва...бандити !Няма как от бедна България да съберете пари за собственото ви удоволствие.Вие бяхте виновни за обезлюдяването на България ,сега дигате всичко...
4
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най после ще съм на печалба от 1.60 лв. , защото досега печелих само 1 лв. на возене . Капиш .
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е, че плебса си харесва Леля Данчи и си гласува за нея.Както и за шефът й - банкянския Зеленчук.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е в събираемостта. Ако имате 60% увеличение, но 50% гратис, единствено ще нараства недоволството на плащащите. Нещо като правата на едни наши цветни събратя.
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет... в противен случай да чакат 61% нови гратисчии от юни.