Забраниха на велосипедистите да карат по "Витошка"

Навсякъде са поставени знаци, които забраняват влизането
18 апр 2016 17:52,
41

Снимка: Булфото

Столичната община забрани движението на велосипедисти по пешеходната зона булевард "Витоша". 

Навсякъде са поставени знаци, които забраняват влизането на велосипеди, съобщи "Булфото".

След последния ремонт на булеварда, велоалеята беше премахната, но за сметка на това се увеличиха площите, на които заведенията поставят маси и столове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Тука има - тука нем преди 7 години
Абе тука има един истински селянин дето се пише " Баш Софиянец" Човека много страда до старото байтошово време и е много недоволен , че са махнали трамваите , колите и велосипедите от Витошка. Абе шо не одиш на село ами си дошъл у форума да даваш акъл на Софианците.
32
0
 
0
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Този знак го има откакто е ремонтирана улицата.
31
4
 
4
 
! Отговори
Pesho преди 7 години
Добре е. И дано се спазва. Блъскали са ме с велосипед там. То от толкова народ, маси, столове, акробати, свирачи, остава и колоездачите да се бутат в тоя битак.
30
7
 
7
 
! Отговори
Баш Софиянец преди 7 години
Какво да ви кажа, и аз и родителите ми сме родени на уличките до ВитоШка, но от години давам под наем апартаментите си на селските комплексари, за да се бият в гърдите колко са велики и че живеят в Центаро. Преди време слизахме до центъра да се разходим, но Боко и Фандъка отдавна убиха Центъра. Преди време все още се ядосвах и преживявах поредната селения на Фандъка и Борчето, но вече спрях да им се ядосвам. Прежалих вече мъртвата София и умиращата България.Надежда всяка вий тука оставете!!!
29
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Фандъкова явно не си е на мястото. Тук е нужно нещо съвсем друго, а не дублиране на забранителни знаци. Трябва общината съвместно с КАТ да осигурят спазването на закона, който изрично забранява на велосипедистите да се движат по тротоари и в пешеходни зони. Изключението са децата до 12 години, на които е разрешено. В момента някакви *** колоездачи слаломират между хората и то не само по бул. Витоша, а и по всякакви тесни тротоари.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знакът за пешеходна зона забранява на велосипедистите да се движат там. Защо е нужен втори знак за същото нещо?
27
3
 
10
 
! Отговори
no name преди 7 години
Това е правилно решение - все пак Витошка е пешеходна зона. Редно е да се направят повече велоалеи, за да си карат колелата свободно и нормално. Също така вело братята да се научат, че когато пресичат на пешеходна пътека трябва да слизат и да бутат колелото, а не да карат по тротоара и изведнъж да решат да пресекат и шофьорите да скачаме на спирачките, щото не ги възприемаме за пешеходци и не се оглеждаме за тях. Ако всички участници в движението спазваме своята част от правилника всичко ще е ок
26
9
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
Най-после Столична община да свърши нещо полезно.
25
5
 
7
 
! Отговори
Петър Велики преди 7 години
Като гледам на снимките не виждам навалица от хора около велосипедистите. От какво е продиктувана тази забрана май не е ясно. Всъщност може да е по причина, че велосипедистите няма да си купят нещо, а ще минат транзит край витрините. Така отчислението за кметицата ще е по-малко.
24
6
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Закон за движение по пътищатаЧл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:...5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.==========Кога ли най-накрая ще изпълнят закона и ще махнат бесните колоездачи от тротоарите и пешеходните зони?
23
2
 
9
 
! Отговори
Калин преди 7 години
Много добре! Аз също карам колело, но това е напълно логично. Както някои са коментирали по-долу, трябва да има места, където да си пуснеш децата да се разхождат, без да се страхуваш, че някой дивак на двуколка и няколко бири ще ги прегази!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пешо, личи се, че не познаваш знаците. Сигурен съм, че и сфетофар не познаваш. Велосипедистите сте си просто нагли. Като толкова държиш да минеш от там - ще буташ, а не да карате като ненормални между деца и майките с колички. Ако искаш адреналин спускай се от Витоша (планината), недей застрашава децата!
21
8
 
4
 
! Отговори
пешо преди 7 години
първо, знаците както са ги поставили означават "забранено за коли, велосипедна зона". ако искат да забранят велосипедите, да сложат знак, на който са задраскани. второ - аз откъде по-точно да минавам с велосипеда?? по разнебитените павета на съседните улици ли?? как да стигна от ндк до света неделя, без и аз, и колелото да се разпаднем на съставни части???
20
14
 
32
 
! Отговори
Защо бе Фандък ? преди 7 години
Защо бе, защо бе Фандъкова ? Защо махаш велоалеите и ги даваш на заведенията? ААААААА ясно, те ти пълнят джобовете, а хората да го ду.хат, така ли ?
19
3
 
29
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Аз карам колело и не виждам нищо нередно в това в пешеходните зони да е забранено карането на колело. Редно е да има места, където да си пуснеш децата да вървят самостоятелно, без да се безпокоиш, че някой не мислещ ще ги помете.Също така, бих искал да се уважава правото ми на 50 таксиметровата велоалеята да не ходят пенсионери, деца, инвалидни и бебешки колички!Колкото до изказването на 1(!), не гледащите знаците и не спазващите правилата велосипедисти, са бързо умиращи велосипедисти ! Няма избор!
18
19
 
38
 
! Отговори
1 преди 7 години
Категорично ЗА ! Писна ми да летят покрай мен и да блъскат бременни жени, излезли на разходка. Днес за един час по обяд видях поне 20 ***, които не просто караха, а летяха с глупавите си колела въпреки знака.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се е пръкнал офис-храм на черквата на Саентоложците? А може и от управата вече да са станали членове.
16
6
 
28
 
! Отговори
гробар преди 7 години
гарантирано от ГРОБ !!! . . .
15
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземат да забранят и на хората да минават, а...
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До софиянецти па ако си софиянец я сом Джон Три Vолта