Спирките в София с навес, пейки и павилиони

Дават общо 2482 столични спирки на концесия за 15 години
19 апр 2016 07:37,
17
Спирките в София с навес, пейки и павилиони
Снимка: архив, Булфото

Спирките в столицата ще са с навес, пейки и павилиони. Фирмата, която ще ги стопанисва ще трябва да отстранява дефектите в срок, а освен това ще трябва да ги почиства от залепени реклами и бележки.

Това е част от докладът на кмета Йорданка Фандъкова за концесия на спирките в София, който предвижда частниците да стопанисват спирките 15 г.

Бъдещите концесионери ще трябва да подменят спирките по типов проект и да се грижат за тях през следващите години. Частните фирми ще печелят от отдаването на рекламни площи под наем или от търговски обекти на мястото. Заложено е концесионерите да инвестират около 20 млн. лв. в 2482 спирки.

Освен новата визия на спирките, общо в четирите пакета се предвижда да има 214 павилиона за вестници, цигари и дребни пакетирани стоки, разпределени приблизително поравно между четирите пула, и близо 1100 рекламни касети.

Спирките са разделени в четири пакета с по около 600 броя. Във всеки има обекти както в центъра, така и в крайните квартали.

"Кандидатите да вземат спирки на концесия трябва да имат опит в изграждането на преместваеми търговски обекти или на рекламни съоръжения", обяснява пред "Монитор" шефът на общинската дирекция "Обществени поръчки" Цветан Стоевски.

Един кандидат – дружество или обединение, може да кандидатства максимално за две зони. Има изискване за оборот – 5 млн. лв. в последните три приключили финансови години ако се кандидатства за един пакет, а ако са два – 10 млн. лв.

На около 5 млн. лв. са оценени инвестициите в навеси и павилиони във всеки от пакетите. Те ще имат 36 месеца срок да направят навесите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А частниците от Самоков ли ще са или от Банкя ?
14
0
 
6
 
! Отговори
Куха лейка преди 8 години
Пари при пари отиват, тъй както слона търси слон...
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То в белите страни отдавна е така,ама и левчето важи 90 минути към всички автобусни линии,еех,кога ще ги стигнем..питаше т.колев..
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както спрях да купувам каквото и да било от Техномаркет, така сега няма да купувам нищо и от новите навесчета! Преди на спирката ни имаше малка барачка за вестници - една приветлива възрастна женица изкарваше по някой лев - но явно пречеше на някого, та я бутнаха! От години няма нито навес, нито барачка. Свикнахме да си купуваме вестници от близката бакалия и ще продължим пак така. Долу ЛАФКА-та!
11
0
 
13
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
Те и по комунистическо бяха така, ама защо трябваше да се разрушат, вместо да се поддържат и модернизират ?
10
0
 
18
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
Това е най-голямата измама , във В Търново ги смениха и резултата е ,че на места където чакат мнооого хора има ЕДНО навесче от метър на два и не те пази нито от вятър нито от дъжд - пеиката /за двама/е МЕТАЛНА ,и при -20 няма кой да я ползва ----а от реклама си печелят яко ....
9
0
 
13
 
! Отговори
Поне преди 8 години
в София работят информационните табла на спирките.В Пловдив някой прибра много пари за такива табла,но те показват дата и часа.Тях хората ги знаят и без таблата.А да,пише и община Пловдив,може би за да няма чудене кой е намазал най-много!
8
0
 
27
 
! Отговори
Жо преди 8 години
"КАНДИДАТИТЕ да вземат спирки на концесия" трябва да тежат над 150 кг.- гласи обявата на Общината.
7
17
 
3
 
! Отговори
Вал преди 8 години
Дори и да е Лафка, поне спирките ще спрат а изглеждат като наркомански зборища, или като стена на гробище. Мн доба идея. Да видим дали и изпълнето ще е добро.
6
0
 
8
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Много спирки в София на нищо не приличат.Тези управници не разбраха, че трябват закони, а и да се прилагат!!! Направили някои спирки красиви с фолио. Картинките със забележителностите на София и след това минал някой и надраскал спирката и няма никакви последствия за него.....Драскане върху самите табла с името на самата спирка, счупени стъкла...абе не ми се говори.....
5
1
 
24
 
! Отговори
мафия преди 8 години
Фъндокова да отговори павилионите само ЛАФКА ли ще бъдат? ЛАФКИТЕ наводниха България с горещата подкрепа на депутатите от ГЕРБ и на правителството на Борисов.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да има въпроси що е то ГЕРП и има ли полза от него! Хем прости, хем алчни!
3
0
 
30
 
! Отговори
ha ha ha преди 8 години
Само "ЛаФка"!В нашия град на всички спирки с малки изключения има павилиони на "ЛаФка".На всичкото отгоре името е грешно изписано. Може и да е рекламен трик, но за подрастващите това няма да бъде нарочна правописна грешка.Не купувам нищо от тях.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната уредена далаверка на тотаджийското лоено синче, което е толкова некадърно че щяло да напуска цигарения бизнес, защото много се е обидило. Тиквата му даде няколко милиончета на северната дъга на околовръстното, сега и тая му урежда лафкаджийски далавери. А сутрин оня със шланга се гледа в огледалото и вижда глиг смеевски.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познaйте #Кой ще спечели концесиятa.