Шефовете на ЦГМ си тръгват заради "СпиркаГейт"

Фандъкова поиска да си ходят, те хвърлиха оставки
Обновена: 25 апр 2016 13:01 | 25 апр 2016 12:49, Камелия Цветанова
26
Шефовете на ЦГМ си тръгват заради "СпиркаГейт"
Снимка: Булфото, архив

Ръководството на Центъра за градска мобилност депозира пред кмета Йорданка Фандъкова оставката си.

Още по темата

Тя бе поискана, заради скандал за обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с депутата от ГЕРБ Ирена Коцева, която също даде оставка, поискана лично от премиера Бойко Борисов.

Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов също се прости с поста си.

Съдбата му сега ще последват членовете на борда на директорите на ЦГМ. Това са бившият директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Симеон Арнаудов, бившият журналист от БТА Свилен Кръстев, транспортният консултант Тодор Тодоров, бившият шеф на федерацията по самбо и депутат от ГЕРБ Румен Стоилов и преподавателят в НБУ Надя Маринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам със закон да се осигури всеки журналистили екип, разкрил подобна далавера, после да получава процент от сумите, за които е била далаверата. В момента в България само няколко журналиста вършат разследваща дейност и следва въпросът: За какво ни е тази прокуратура, икономическа полиция и разни комисии?
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Фандъкова кога ?Или тя е светата вода ненапита.
16
0
 
8
 
! Отговори
иван преди 7 години
знаетели писах на общината и на центъра за адска мобилност за спирка ресенска поляна оправиха поставеното не работещо табло и то проработи за ден сега пак не работи страшни крадци са
15
0
 
13
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Култовата фраза ,, гущера си реже опашката" в действие! Колко ли търгове преди този са били проведени по същата схема? Защо скандали като този се случват само след журналистически разследвания? Къде са структурите чиято роля е да не допуска това да се случва? Ето ви една причина огромна част от гласоподавателите да се отвратят от политиците !
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, е че ги прави незаконни. Приели са ги нарушители на закона.
13
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 7 години
ТОВА ПРАВИ ЛИ НОВИТЕ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ НЕЗАКОННИ?
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми Це Гой(нери) Маз-ни.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д а не си тръгват, а да поемат към затвора, има защо.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички виновни само кмет и МУТРА целите в бяло!!!Нали вие сте създали тази организация на работа в Столична община, за това не носите ли отговорност????
9
1
 
4
 
! Отговори
tim преди 7 години
хората по света са го измислили много добре обществения транспорт се управлява от държавна компания който са по принцип най големите във своя бранш няма обшинска по малко и частна защото са решеили че нито общините нито частните фирми имат капацитета да управляват такива големи компании каквито се явяват държавните комапнии за обществен транспорт затова там една комапния управлява транспорта във града ж п транспорта някой включват и автомобилните превози на стоки и самолетна комапния и морски
8
0
 
5
 
! Отговори
ProStack преди 7 години
Мама му проклета, що не бех малко по-оправен да си взема депутат за жена, а се давам по любов! И ще съм благодарен някой пич да разследва поръчката за бутоните на пешеходните светофари, защото по-голяма инфраструктурна бастунияда от това не може да се намери в рамките на държавата.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам кои са управлявали ЦГМ ................па'и се че краем по мнооогУ.
6
2
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Нали не си мислите, че ръководството на "Центъра за градска мобилност" самоволно е взел решение точно фирмата на мъжа на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева да спечели обществената поръчка с двойно завишена цена ?Условието за "избор", което се поставя обикновено от общинските съветници на ГЕРБ е "Ако не спечели точно тази фирма, от утре не си директор!"
5
7
 
27
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Под всеки подобен договор стои подписа на кмета на София, така че самоковската учителка да не се прави на ощипана мома, а да хвърля и тя оставката!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези си тръгват но ще дойдат същите
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корупцията е Богът на България и Борисов е неговият Пророк.
2
2
 
25
 
! Отговори
G преди 7 години
А "билтчеГеЙт"
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бивш шеф на Автомобилна администрация??? Някой знае ли защо е напуснал това сладко местенце и отишъл СГТ? Този още по визитка му лъха на корупция, а даскалката му се доверила и го направила шеф.