"Окървавени" хора в тарелки... Протест: Месото е убийство!

Вегани и вегетарианци организират шествето си на 8 май на Витошка
4 май 2016 18:32,
164
"Окървавени" хора в тарелки... Протест: Месото е убийство!
Снимка: Facebook

Под надслов "Месото е убийство" група вегани и вегетарианци организират протест в София на 8 май.

Самите те обясняват, че се очаква протестът, който ще се състои на столичния бул. "Витоша", да бъде грандиозен.

"Нашия глас е гласа на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете които висят в супермаркета или местната месарница", пишат във Facebook организаторите на протеста.

Те обещават на 8 май в техният "пърформанс", както самите те наричат протеста си, да се появят 20-ина пакетирани като пилета в тарелки хора, както и чинии със "сервирани" в тях хора. Гарнитурата обаче е зеленчукова.

"Протестът е против геноцида който хората извършват над животните и се опитва да покаже една различна гледна точка, различна от тази на карнистите, гледната точка на животните които биват ежедневно масово изклани за храна", пишат още организаторите.

Те дори посочват, че в каузата им ще се включат съмишленици от чужбина. Самата Facebook страница е пълна с постове на вегани и вегетарианци от Македония и Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
5
 
16
 
! Отговори
Лулу преди 7 години
Но това е животът, по дяволите, никой не е казал, че всички ще живеем до дълбока старост с песен на уста - хора, животни, растения, всеки ден някой е жертва на някого другиго И ТОВА Е НОРМАЛНО. Жестоко, тъжно, но НОРМАЛНО. Ненормално е да пишеш Мир и Светлина с главни букви, да цитираш Дънов и да крещиш по улиците за утопични небивалици - хората ВИНАГИ ще ядат месо. Хората и животните ВИНАГИ ще умират при някакви обстоятелства, а ако животните не ги колят, няма изобщо да ги развъждат!!!!
109
6
 
16
 
! Отговори
Лулу преди 7 години
Марулковците се размърдаха, след като във ФБ групата им пуснаха линк да идват да се защатават под статията - да, аз членувам в тази група, защото е А-Д-С-К-И смях и веселба, честно:)) И да, имам куче и ям пържоли - мозъкът ми е достатъчно развит да правя разлика между тях, все едно като помагате с пари на родителите си, някой да ви вменява вина, че не пращата по някой лев и на африканските люде - как така ги делите и правите разлика?!? Да, колят милите кравички, да, знаем това, да, да, да да!!
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атласе а ти можеш ли да пасеш трева ме интересува? Защо не пробваш да видим какво ще стане, нали сме тревопасни.
107
4
 
1
 
! Отговори
LO{O преди 7 години
Лошо става за Хората , дори в Северна Корея не се практикува човекоядство . Ние го правим в центъра на България .
106
8
 
8
 
! Отговори
qwe преди 7 години
Братя вегани и вегетарианци, присъеденете се към международния ни форум, организиран тази година, в прекрасния сръбски град Лесковец!
105
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младите са загубили усет за мярка и връзка с реалността.Започвам да се чудя дали са способни да изградят стабилен социум.По-скоро са инфантилни в глобален мащаб.
104
15
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Абе ние що не ядем месоядни животни,а все налитаме на тревопасни????да не би да има нещо общо със чистотата на месото им занаете ли че гладиаторите са яли замо 4% месо????-може би са били слаботелесни а?знаете ли че само до преди 50 години,хилядолетия назад нашите деди са постили по 234 дни в годината?я отворете народния календар да видите...като сме хищници беце,я кажете защо червата ни са 12 м.,а на ВСИЧКИ месоядни са до 3 метра???някой от вас да вижда на тъмно?щото само месоядните го могат...
103
4
 
4
 
! Отговори
До 119 преди 7 години
Няма какво да ги питам бабите, аз съм се занимавал с подобен бизнес и знам много добре за какво става въпрос и отговора е че се използват специални селекции бройлери които за месец достигат до 2 кг. тегло. Всичко е технология на отглеждане, в затворена среда при контролирали условия, като температура и влажност, няма лекарства, хормони и химии, които само да оскъпяват процеса.
102
10
 
3
 
! Отговори
Логика преди 7 години
Жалка картинка.. то не бяха кво са яли нашите баби и дядовци.. то не беше еволюцията... растенията изпитвали и те чувства.. Всякви простотии само и само да се оправдае, че избиваш животни по нищо различаващи се от кучето което разхождаш в парка :D
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ще възбудят нездрави апетити.
100
7
 
7
 
! Отговори
Прекалиха! преди 7 години
Прекалиха вече. Наистина месото от магазините не е полезно, но да представят човека като животно показа липса на всякакви цености и сугериране на убийства.Дават ли си сметка какво правят. Няма Представа какви вреди нанасят на психиката на хората. Ефектът ще е като демонстрациите на разнополовите ;о567лиг345оф90рени и з1аб45луден3ите феминистки, които насърчават подсъзнателно на456с1илиет12о над жени.Всяко вманиачаване е форма на из4в5ра78щение
99
4
 
4
 
! Отговори
Ум преди 7 години
До До 104Важното да е бързо и евтино????Огромна грешка - концепцията за бързото и евтиното ти е внушена от едни тлъсти печелбари в бели ризки и скъпи панталони. Попитай бабите на село дали за 30-40 дни от пиленце може да отгледат кокошка. Ще получиш отговор, че този фокус става само в птицефермите, а рецептата е много лекарства, ГМО фуражи, хормони и някакви други химии.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ami qjte gaina nie normalnite qdem meso
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-присъщите дейности на Homo Sapiens, с които е застанал начело на хранителната верига и е развил абстрактно мислене:1. установил е, че камъкът и коловете служат за убиване на едри, средни и дребни животни.2. установил е, убитите животни стават за ядене и са по вкусни и дават повече калории от спанака.3. умозаключил е, че вследствие на 1 и 2 е нужно, приятно и правилно да убиваш и ядеш животни.Така е станал цар на планетата. А веганите са естествен отход на вида - самопрочистване.-
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Месо просто няма да спре да се яде, аз например не се чувствам сит без него. Но съм ЗА хуманно отглеждане и убиване на животните.
95
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама такива *** - вегани ли са, вегетарианци ли са, не знам - в Иван Вазовово днес убиха бебето си.Нищо повече няма да кажа.
94
1
 
0
 
! Отговори
До 107 преди 7 години
Боже колко си прав, даже хан Кубрат е бил веган.
93
1
 
3
 
! Отговори
Татяна преди 7 години
Растенията са също живи същества и ги убиваме, за да се храним с тях. Всеки нетолерантен акт предизвиква съответен отговор. Това ли целят веганите, за които имамм нение, че носят повече мъдрост с философията си?
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ненормалниците.. в каква епоха живеем..не са учили антропология, за да знаят, че без месото щяхме още да гризем банани по дърветата. Въобще егати въодушевяващото бъдеще - пипнеш гадже под полата, то се окаже с кожен банан, поръчаш си пържола, носят ти питка от киноа.. Това не е свят за живеене.
91
3
 
7
 
! Отговори
До 104 преди 7 години
И как да става хуманно и безболезнено умъртвяване в кланиците? Може би касапина ще разказва вицове докато няколко бройлера не умрат от смях? Абе вие на кой свят живеете бе хора, има ли значение как ще умъртвиш домашно животно създадено и отгледано от нас хората, за да се нахраним? Важното да е бързо и евтино, баби на село коли кокошки с брадвата, после те потичват малко и всичко свършва, а най-интересното е че така са правели поколения преди нея, но като не си стъпвал на село няма как да знаеш.