Обявяват първото класиране за детските градини в София

То ще стане под засилен обществен контрол
13 май 2016 08:30, Елка Василева
10
Обявяват първото класиране за детските градини в София
Снимка: архив, Булфото

Първото класиране за детските ясли и градини ще се проведе в 14.00 часа в сградата на Столичната община под засилен обществен контрол. 10 650 са свободните места за следващата учебна година.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че за децата между 3 и 6 години може да се каже, че се изравняват броят на местата и броят на чакащите, т.е вече се успява в много от районите на София да бъде преодолян трупаният в продължение на години недостиг.

Тя обясни, че строителството на детски градини продължава. В момента в столичния комплекс "Люлин" се строи детска ясла, тъй като недостигът там за места в детските градини е преодолян.

Районите, където има най-много деца, чакащи за прием в детските заведения, са "Красно село" и Триадица, каза Фандъкова, цитирана от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Коки преди 7 години
По-трудно е да се класираш в детската, отколкото за висше образование в България.Евала на холдинга!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова съм афектирана г-жо Фандъкова, да не занимават читателите тук, но сериозно - мястото ви е У Самоков!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на учебния ден с децата работят около 5-6 различни човека, г-жо Ф., а не по една тетка и по една "възпитателка" по селски чехли...Но по-инетересното е как става записването. Сега ще ви светна! В уч. ходят само деца, чийто родители работят! Елементарна логика, ако родителите не работят, значи са свободни да си гледат децата. В у-то се записва според адресната регистрация, а не според тото-лото-то! Необходими док. - ваксинация, адр. регистрация (може и временна) и поне една хонорар сметка
7
0
 
6
 
! Отговори
Моля?!? преди 7 години
Я стига сте лъгали!Вижте в общ.Сердика за набор 2013 колко деца чакат за прием и НУЛА свободни места!Само в една градина има 20места,10 от които са раздадени по социален критерии.Сарагоса и Дядовата ръкавичка са като Оксфорд и Иейл!!На шефката на Сарагоса ако не и поставиш 2 хилки детето не влиза!!Аре стига вече......
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да продължа, защото и аз все пак чакам днес тотото, да видим за втория ми син как ще е. Та....за Париж, г-жо Фандъкова...Плащам по 20 евро за храна на месец и още 20 за допълнителни занимания, които не са задължителни, нито пък обяда, защото можеш да си вземеш детето на обяд да си обядва вкъщи. Все пак, както казах учениците се разпределят по КВАРТАЛИ, г-жо Фандъкова..взимам го, обядва и го връщам. Летен лагер до Испания - 2 евро на ден....
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова, ако не бяха платили за преизбирането Ти, с тая "реформа", с която закопа софийските деца, аз лично и много други бихме те пратили да береш картофи, обратно в Самоков. Каня Те да дойдеш в Париж, да видиш тук как върви системата. Подаваш 3 документа в кметството и на другия ден детето ти е в училище, по средата на годината ако ще. Никой не ти иска да си здравно осигурен, училището е безплатно, децата се разпределят според зоната, в която живеят, тоест училището да е на 5 минути пеша.
4
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Изравнява се броя, защото децата намаляха. Няма страшно в следващите години съвсем ще се реши проблема.
3
0
 
7
 
! Отговори
Митака преди 7 години
За три места за детската градина до нас кандидатстват почти 80 деца. Детето ми е класирано на 24 място. Недостигът бил преодолян - абе защо лъжат така брутално за нещо, които лесно могат да се проверят.
2
0
 
7
 
! Отговори
1359 преди 7 години
Как след последно класиране трета резерва влиза преди първа и втора? Това ли е засиленият контрол?
1
2
 
5
 
! Отговори
Пешо Парата преди 7 години
Тук класиране,в дълбокия прованс ЗАКРИВАНЕ,сериозно правителство ни управлява!?