Сметната палата влиза в Центъра за градска мобилност

Одитът ще е за времето от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016-а
3
Сметната палата влиза в Центъра за градска мобилност
Снимка: архив, Булфото

Сметната палата влиза на проверка в Центъра за градска мобилност. Искането за това дойде от БСП и беше прието единодушно в парламента.

Народното събрание има право да възложи пет одита годишно на Сметната палата.

Още по темата

От левицата настояха единият от тях да е именно на ЦГМ след скандала за поръчка за навеси на спирки, възложена от Центъра за градска мобилност и спечелена от съпруга на Ирена Коцева, по това време депутат от ГЕРБ, която обаче беше принудена да напусне парламента по настояване на премиера Бойко Борисов.

След нея оставка хвърли и зам.-кметът по транспорта на Столична община Любомир Христов. Примерът им последва и цялото ръководство на Центъра за градска мобилност.

Въпреки че управляващите възложиха одит на ЦГМ, не се съгласиха проверката да обхваща периода от началото на 2012 г. до средата на тази година, както искаха социалистите.

Така в крайна сметка одитът ще е за времето от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016 г., а докладът на Сметната палата трябва да е в парламента до края на януари 2017 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Счетоводителят каза, да търсим амортизациите.......Другарят прокурор пак не е чул май.!?!Фъндъкова вече трябваше да живее в Сливен.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарван гарван око ще вади
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази измишльотина на баце заедно с КАТ отдавна трябваше да се закрият!