Да напомним: След 5 дни идва скъпото билетче от 1,60 лв.

Който има от старите билети, може да си доплати за нови
46
Да напомним: След 5 дни идва скъпото билетче от 1,60 лв.
Снимка: Булфото, архив

От столичния Център за градска мобилност напомнят, че от 1 юни влизат в сила промените в наредбата, с които цената на билета за еднократно пътуване от левче скача на 1, 60, а талонът за десет от 8 поскъпва до 12 лева.

Още по темата

Въвеждат се два вида нови карти за пътуване.

Тридневната карта за всички линии за 10 лева ще се издава на електронен носител, както и картата "Метро плюс" - за една наземна линия и метро, на стойност 43 лева.

Столичани, които след 1 юни все още имат от старите билети, могат да ги сменят за нови като си доплатят 60 стотинки за един и четири лева за талон. При талоните обаче изискването е комплектът да е пълен.

Замяната на старите билети ще става до края на септември във всички пунктове за продажба на ЦГМ. 

Който пък си е купил повече билетчета от шофьорите на рейсове и тролеи, гори. Тези билети няма да могат да се заменят.

Неизползвани пътувания от електронна карта, заредена за десет пътувания за трамваи и тролеи с цена 8 лева, след 1 юни ще могат да се използват като се доплати по 40 стотинки за всяко неизползвано пътуване.

Доплащането става в  пунктовете за продажба на превозни документи на пл. „Възраждане" № 1, от понеделник до петък от 7:15 ч. до 19:45 ч., събота от 7:15 ч. до 18:45 ч., бул. „Княгиня Мария Луиза" № 86, от понеделник до събота от 7:15 ч. до 18:45 ч., метростанция „НДК", от понеделник до неделя от 7:15 ч. до 20:00 ч., пл. „Бански", от понеделник до неделя от 7:15 ч. до 18:45 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква стана тя? Вместо да стимулират пътуването с градски транспорт те напаравиха така че с колата ще ми е по евтино да пътувам за работа! Трето поколение съм софиянец но такова чудо не е било и по фашстко. Така ще е след като селенжърите нападнаха софия. До вчера ревеха по кравите и овцете а днес ти определят цената на билета. Е то всяко нещо се заплаща! Ще си платят селенжърите с лихвите за всичко което унищожиха. Видов ден идва! Да не ревът после че не са знаели за какво става въпрос?!
10
0
 
70
 
! Отговори
само бой .... преди 7 години
Да му мислят контролите след 01.07.дано имат застраховка живот...
9
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен да запалим 2-3 автобуса за компенсация, друго не виждам..
8
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в момента ми е на кантар, дали да си купувам билети на талони и да пътувам до офиса с транспорт, или да карам колата на газ. При новите цени на билетите няма да има база за сравнение. Супер стимул няма що.
7
2
 
68
 
! Отговори
ей преди 7 години
В Румъния Букурещ едно пътуване излиза 0,60 лв.и там общините крадат но поне не толкова колкото тук...
6
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искало се комплекта талони да е пълен ... значи пак ще ни обират най-мафиотски, както винаги досега. Аз какво да ги правя 9 талона, ако съм използвал единия?
5
0
 
86
 
! Отговори
Пуц преди 7 години
Не мога да проумея как това е законно... Платил си стока на определна цена (билет за 1 лв) и вместо да има период на изчерпване, трябва да си доплатиш... WTF? Това го няма никъде по света. Просто нямам думи.
4
4
 
65
 
! Отговори
браво българия преди 7 години
След пет дни спирам да плащам за билети, супер.
3
2
 
75
 
! Отговори
onkel Adolf преди 7 години
Значи, купувам си 100 хляба за по 1 лв парчето, след 6 дена вдигат цената на 1.60 лв и трябва да отида пак до магазина да им доплатя още 60 лв. Няма такава глупост.
2
2
 
72
 
! Отговори
бойкот на ЦМГ преди 7 години
Да напомним: След 5 дни идва ... безплатен автобусен транспорт в София.
1
1
 
67
 
! Отговори
долняци преди 7 години
еми честито. прокараха го, все пак. това ако беше в атина щеше да има хвърчене на коктейли ***, но ние нали сме богати, ще си плащаме 1.60.