Метровлакчетата – пробно до "Сребърна" от 20 юни

Още малко търпение: Ще возят пътници от 31 юли
16
Метровлакчетата – пробно до "Сребърна" от 20 юни
Снимка: Булфото, архив

На 31 юли ще бъде изцяло пуснато и разширението на втората линия на метрото от "Джеймс Баучер" до ул."Сребърна", похвали се кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Тя съобщи, че вече са започнали изпитанията на отделните системи, а след 20 юни започват и изпитания с движения на влакове без пътници.

"С новата метролиния, която е 1 км и 100 м, надминаваме границата от 40 км метро в София. От тях само през последните 6 години бяха изградени над 22 км линии на метрото", поясни градоначалникът.

Според нея резултатът е впечатляващ и неслучайно всички гости и Европейската комисия подкрепят този проект.

"Да се надяваме, че и този програмен период, както и миналия, ще успеем да привлечем за града ни повече средства, отколкото са заложени", добави Йорданка Фандъкова.

"Миналият програмен период успяхме да подготвим резервни проекти, да се подготвим добре и да успеем да привлечем повече средства отколкото София при приемането на програмите, можеше да получи. Пример за това са новите автобуси, трамваи и метровлакове, които бяха закупени със средства, които иначе щяха да останат неизползвани по ОП „Околна среда". Също така и част от проекта за метрото се възползва от средства, които щяха да останат от ОП "Транспорт", добави тя.

Фандъкова откри изложбата „Първите 10 години на София в Европейски съюз" на метростанция „Европейски съюз".

"В началото, когато започвахме, почти никой не знаеше как се ръководят европейски проекти. Накрая на периода мога да поздравява екипите", добави Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМай само ти не си разбрал, че комунистите никога не са си тръгвали......
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите толкова години го строяха това метро и не можаха да го построят. Бездарници. Сега поне се строи и се пуска.
11
3
 
5
 
! Отговори
Урaгaн преди 7 години
Смешни сте СГО,aмa ние ви плaщaме мaсрaфa...с нервите,с времето,с пaрите си,че и с търпението си...Дaно горите вечно в aдските огньове!
10
1
 
5
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Няма кой да разбере колко тежко е със вас, сълзите наши как текат, душите ни как горят.Любовта ни ви дарихме, нищо не получихме.Вярвайте, че е така - мразим ви завинаги!!!
9
7
 
13
 
! Отговори
Сметалков преди 7 години
Евала! За 6 години били построили 22км метро. 22:6=3,666..км/година. това делено на 12 прави 305 метра за месец, делено на 30 прави 10 метра на ден! Евала! Десет метра на ден! На тая учительница няма ли кой да и обясни математиката, че да не се излага с нейните "постижения"?
8
3
 
17
 
! Отговори
** преди 7 години
Данчето си понтаря тази "новина" от няколко месеца. Когато тръгне - тагава да съобщат!!! Защо даскалицата не каже с колко месеца забава ще пуснат тази едноспиркова отсечка??? Дали строителят - приятелче на Боко ще бъде глобено за дабава??? Защо Данчето не ни подсети, че увеличава билета за транспорта с 60 %?? Кое се е увеличило с такъв процент???
7
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо реване , цяла България плаща за това метро само софиянци ще го използват .Като ви е скъпо има и друг транспорт . И добре че е Фандъкова и бате Бойко , за малко години направиха невероятни промени в София и България , три пъти повече време имаха комунистите абсолютно нищо не направиха.
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ ще съкратят още БДЖ и прехвърлят пари от БДЖ към метрото.
5
23
 
18
 
! Отговори
БРАВО ДИДИ! преди 7 години
НИКОЙ ОТ ТИЯ ЧЕРВЕНИ НЕГОДНИЦИ , НЕ МОЖЕ ДА ТИ СТЪПИ И НА МАЛКИЯ ПРЪСТ----ЗАЩОТО НИЩО ДО СЕГА НЕ СА НАПРАВИЛИ ЗА СОФИЯ И СОФИАНЦИ!!!ТЕ СА ПРИМИТИВНИ СЪЗДАНИЯ , КОИТО ДАЖЕ ЛИЧНА ХИГИЕНА НЕ МОГАТ ДА СПАЗВАТ--ТАМ , КЪДЕТО ЖИВЕЯТ!!ОСВЕН ДА ПЛЮЯТ....ТЕ ДРУГО , НЕ МОГАТ!!!КОМУНИСТ---ТОВА Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЗАВИСТ ,ЗЛОБА И НЕКАДЪРНОСТ!!!!!!
4
15
 
4
 
! Отговори
Увреждат всички с ск преди 7 години
На всяка цена да се сменят опасните бели високо пробивни скенери маскирани като осветление и д а се поставят жълти доказано безопасни...Висок риск от прецакванена всички пътници и другиСкенерите увреждат трайно околната среда и правят AIDS 2012 СiНДРОМИ На милиони ...За жертвите с езакачат проникващи същества недопсутими за нашия обитаем дом
3
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Метрото на фъндъка е във фалит и банките притискат ГЕРП да вдигат цените на билетите.
2
21
 
36
 
! Отговори
ДОДО преди 7 години
Данче проглушихте ни.Виж на каква клоака заприлича софия. Прах, мръсортия, безхаберие. Виж Студентски град, за там няма ли да кажеш нещо. Не те ли е срам поне малко?? Виж Манастирски ливади, драгалевци , симеоново. Виж какви изверги ръководят общинските дружества- справка Столичен Автотранспорт. Виж, че всичко което правите е бутафория, а отзад е гнило. Виж бул. България, виж Витошка, виж Младост - задръстванията са повече от преди. Тези пари се дават на България, но сеобсебват от шайка крадци
1
16
 
28
 
! Отговори
Западналевропеец преди 7 години
Мафията е във възход