Ден преди скъпото билетче: Полицейско насилие в рейса

Двама униформени свалиха редовна пътничка от автобус №49
Обновена: 31 май 2016 21:04 | 31 май 2016 19:30, Александър Попов
170
Ден преди скъпото билетче: Полицейско насилие в рейса

В последния ден на евтини билетчета в столицата отново се стигна до стълкновение между пътуващи и контрольори. Софиянка алармира за насилие на полицаи над пътничка, независимо, че тя е била редовна. Към случката тя прибавя и видео, от което е видно как двама униформени насила свалят жената от автобус на градски транспорт сякаш става въпрос за особено опасен престъпник.

"Ето на какво станах свидетел днес в автобус 49, на спирката на завод "Нестле" полицай би жена, защото отказа да слезе от автобуса и да си даде личната карта при положение, че не беше нередовна. Две минути след като потеглихме от началната спирка контрола се качи на първата за проверка. Жената тъкмо ми подаде билета си да го перфорирам, защото го търсеше по време на тези две минути, откакто се е качила. Дойде контрольор, започна да вика, че е нередовна, дойде още един, крещяха като луди. Хората я защитихме, защото жената си беше в правото. Ако беше циганка никой нямаше и да я проверява. След това се намесиха двама крупни полицаи от Столична полиция, които не се представиха, и започнаха да крещят (най-вече единият, този, биячът). След като жената отказа да слезе, полицаят, крещейки жестоко, я задърпа грубо и я свлече от рейса. А на нас свидетелите ни беше наредено да не даваме мнения, защото не сме компетентни. Егати полицейския произвол. В каква държава живеем и какви хора сме?!", разказва очевидката.

Тя е категорична, че няма да подаде сигнал в полицията, защото никой нищо няма да направи.

"Не снимах от началото, не се вижда лицето на побойника, току виж и мен ме набият...", завършва разка си тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХНЕ Е МНОГО БЕЗЗАЩИТНА, ЯКА Е КАТО ***,1 ВИЖ КАК БЛЪСКА ПОЛИЦАЯ, СИГУРНО ТАКА НАЛАГА И МЪЖА СИ И СИ Е МИСЛИЛА, ЧЕ И ТУК ЩЕ МИНЕ.
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tuk darjava ve4e nqma ima djungla po silniq i umen ocelqva shtom se darjish kato ovca shte stanesh hrana na valcite tova e zakon
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, коя ли е, щом е задавала въпроса " Ти кого дърпаш беее"Ами да си даде личната карта, че полицаят да разбере кого дърпа, иначе откъде да знае човекът.КАКВИ ХОРА БЕЙ, КОМПРОМЕНТИРАТ УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОРИСОВ
77
2
 
21
 
! Отговори
A.c.a.b преди 7 години
Това е родната полиция - сваля безащитна жена с риск да и докарат някоя друга фрактура по стълбите, но едно убийство на дете вече една година не могат да разкрият ,да Георги дето го заклаха като прасе в Борисовата, помните ли господа полицай или още от ФБР не са ви оправили записа от камерата, няма такава държава ....
76
6
 
5
 
! Отговори
Николай преди 7 години
До 85Без хипотетични глупости, все пак. Дава се разпореждане да си дадеш документите. Не ги даваш, след това дава разпореждане да ги придружиш за установяване на самоличността. И двете ги има в ЗМВР.
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българина само от мотика в главата разбира - 500 години е*и учи, е*и учи... ейй не се научихте, идвам за още 500 години.. само, че след 10 години няма да има българи... жалко, тъкмо се натопорчих
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
84 - АМИ СЪМНИТЕЛЕН СИ. ЧЕЛ ЛИ СИ НЯКОГА ЛОМБРОЗО, ТОЙ ОПИСВА ТАКИВА КАТО ТЕБ.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бой ваща мама овча
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА, ЗАЩОТО КАКТО ПЕЕ ВЕСЕЛИН МАРИНОВ---НАС РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ---Забравяте хубавите ресни май
71
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
Тоя дето пита за дъщеря си. За полицай не знам, обаче, аз ако и кажа трябва да го изпълни.
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 85Задължение е при поискване да се легитимира с лични документи ,а не да крещи и да ръкомаха .А дъщеря ти на кой духа доброволно или не -това никой не го интересува .Поне не знам в задълженията на полицията да влиза това да карат щеркати да прави дудуци !!!!!!!И изобщо сравнението което си направил е присъщо на крайно ограничен индивид.
69
12
 
1
 
! Отговори
види се преди 7 години
от бйe-сйe-пйe-тy тръгнаха на нож освирепели срещу успешното управление на Борисов, раздали са листовки с опорни точки за повсеместни провокации на обществени места. Не издържат без власт вече. Тресат се.
68
21
 
11
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Точно така. Две минути ще си търси билета. Глупости. Видяла е контрольора и е решила тогава да дупчи билет. А полицай като ти поиска документи- даваш. Не се разправяш и всичко си минава спокойно и без ексцесии. Аз в случая съм на страната на контрольора и полицаите.
67
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Полицейско насилие" има само в тиквата на главока сътворил въпросното заглавие. От кога проверка на документи стана насилие или си мислите ,че в тази държава както е тръгнала по нанадолнището закони и правила вече не важат ? Ами що не пробвате в друга държава да се ВОЗИТЕ ГРАТИС И ДА СЕ РЕПЧИТЕ НА ПОЛИЦАИ ????А ?? Или българската селяния вирее само на родна почва ?????????????????????
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Жената тъкмо ми подаде билета си да го перфорирам, защото го търсеше по време на тези две минути, откакто се е качила."Така, добре. Сега обясни защо не си показала билетчето на жената на контрольорите и полицаите, а вместо това мълча и снима сеира.
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази явно е поредната ***, мислеща се за по-умна от другите. Чакат да видят контрольор и чак тогава да посегнат да си продупчат билета. Против насилието съм, но като я помолиш, не слиза, тогава какво да я правим.
64
6
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
На полицията и се плаща от всички нас за да БИЕ. Полицията не моли и не черпи с бонбони. *** им се ще полицията да продължава да е боксова круша но така държава няма.
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У БГ всеки е компетент по всичко и всяка работа най-вече по полицейската -ама толкова разбирачи се намират че направо самите полицаи са излишни трябваше да оставят пътниците и тази лелка заснела клипа -сами да свършат работата ...всеки пън може да извади телефонче и отстрани да снима но преди това поне да се беше информирала до къде стигат правата на един гражданин и от къде почват неговите задължения.не се ли подчиниш на полицейска разпореждане си носиш последствията!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
62
6
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не е скъп билета - евтино е горивото - "всяко се качило на кола и писка". Колите в София са в пъти над законните места за паркиране и капацитета на улиците. Почвайте рестрикции към колите.Софииски парадокс - кола в синя или зелена зона закъснява да си пусне есемеса - скоба. Кола НА ТРОТОАРА до зелена зона - никакви проблеми за собственика /глобата е 200 лв. *** ощината ги не ще/. Местата за колите в София няма да се увеличат много - КОЛИТЕ ТРЯБВА ДА Намалеят
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От опит знам, че когато полицай ти поиска да се легитимираш, показваш му личната карта, пожелаваме си приятен ден и всичко минава гладко. Става неприятен ден ако откажеш да минеш през процедурата.