Здравейте, г-жо Фандъкова! Та за билетчето...

Читател на Dnes.bg с редица въпроси за новата цена на билетите
Обновена: 10 юни 2016 12:25 | 1 юни 2016 14:52, Екип на Dnes.bg
348

Снимка: Dnes.bg

12

"Здравейте, г-жо Фандъкова! Предполагам се досещате за какво Ви пиша – новата цена на билетите за градския транспорт. Искам да Ви задам няколко въпроса, чиито отговори ще бъдат публикувани в социалните мрежи, дори и да няма такива. Благодаря Ви предварително". Това се чете в писмо на читател на Dnes.bg до столичния кмет Йорданка Фандъкова, изпратени във Facebook. Публикуваме въпросите без редакторска намеса.

Още по темата

"По какъв начин насърчавате опазването на околната среда? За да стигна до работното си място, ми е нужно да сменя два градски транспорта и още два, за да се прибера. Това прави 6,40 лв за билети и отнема почти 2 часа. С автомобила ще ми отнеме максимум час (със задръстванията) и 5 лв. за гориво, с което ще ходя на работа и ще се прибирам два дни. И ще е по-удобно и евтино от дневна, месечна или друг вид карта.

Защо автоматите за стотинки в градския транспорт не са настроени да връщат ресто и по този начин билетът излиза 2 лв? Това не е ли пладнешки обир?

С какво право шофьор на линия 111 с регистрационен номер 3848 и сериен номер на автобуса 1839 е отказал да върне ресто на пътник, който си е закупил билет? Това не е ли пладнешки обир?

Защо като има недостиг на финанси и се увеличават цените на билета, броят на контрольорите също става по-голям? Това са разходи за заплати!

Защо полицаите вместо да си вършат работата и да пазят хората, са изпратени да арестуват големи престъпници, каквито несъмнено са гратисчиите? 

Наясно ли сте, че с поскъпването на цената на билетите, ще се увеличат и гратисчиите?

Вие, ако бяхте обикновен гражданин, който е учил и има тапии, но едва връзва двата края, кое бихте предпочели: да си купите билет за 1,60 лв. или с тези пари да си вземете закуска? И нормално ли е в една европейска столица билетът за градски транспорт да е по-скъп от хляба? Или да очакваме и той да поскъпне?

Защо контрольорите и полицията надвишават правомощията си и отказват да се легитимират, когато това се поиска от тях? Говоря за случката от онзи ден, когато редовен пътник е бил свален насила от автобус.

Центърът за градска мобилност е купувал фотоапарати на стойност 342 лв. при условие, че в магазините същите модели са се продавали по 159 лв. Искам да знам защо и къде е отишла разликата (в чий джоб)?

Убеден съм, че следващата година ще бъдат вдигнати и картите за градския транспорт! Тогава какво ще е оправданието?

Преди местните избори беше обещано, че няма да се пипат цените на билетите! Това се оказа откровена лъжа! Как ще ни я обясните?

Допустимо ли е цената на една услуга да се вдигне с 60% без да е увеличено нейното качество? Вие едва ли ползвате градски транспорт, но ви гарантирам, че в него човек трудно диша от заобикалящия го "аромат", идващ най-вече от малцинството, което често е нередовно и не бива проверявано от контрольорите!

Какви мерки ще вземете, за да се прекрати порочната практика хора от малцинството да ползват безплатно градския транспорт?

Ще обърнете ли внимание на хората, които протестират? Или очаквате всичко да приключи до дни и да утихне и по този начин да не се занимавате с "претенциите им"?

Очаквам Вашите отговори! Имам още много въпроси както по тази тема, така и по други! Очаквайте ги и тях! Благодаря!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
2
 
0
 
! Отговори
void преди 7 години
Във всички европейски столици билетите за градския транспорт са по-скъпи от хляба. Може на авторите това да не им харесва, мойе и на читателите да не им харесва, но това си е факт. И така е не само в столиците ами и в останалите градове. Нещо повече: не съм бил в западноевропейски град, в който е възможно за 50 цента с градския транспорт да пропътуваш цяла линия от край до край. Тарифира се на зони и такива приключение примерно в Мчнхен би излязло около 20 евро. Може да нацъкате минуси но е факт
255
19
 
3
 
! Отговори
Цвятков преди 7 години
Аз повишаване на цената за пътуване с градски транспорт за софиянци не виждам. Даже напротив - има намаление със 135 лв на година. Повишение има за гостите на града, които използват еднократни билетчета. Останалите софиянци, които пътуват 2 пъти в месеца с градски транспорт, едва ли ги бърка невероятната сума от 1-2 лв, които ще плащат допълнително. Аз даже бих предпочел да направят билета 2 лв, а да смъкнат картите с още 50 лв примерно. Явно е модерно да се хейти по всичко, без да се мисли...
254
5
 
2
 
! Отговори
РККА преди 7 години
Леле ,тези от ГЕРБ ако знаеха че след всички простотии де сътвориха ще ги гътне едно билетче за градския транспорт.....нема да се изненадам ако пожарникарчето се намеси нали все го дава месия,... или президентчето тури вето,...или пък да чакаме жест на великодушие референдум по въпроса...
253
0
 
11
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
А каква е цената на билета за маршрутките?
252
0
 
11
 
! Отговори
Цветкова преди 7 години
А след като цената на билетите и картите е една и съща защо например трамвай 22 се движи до около 23:15, а номер 20- до след полунощ, при това на доста по--къси интервали. Днес се прибрах от работа от Симеоновско шосе за един час- толкова ми е ипътуването с градски транспорт, което често е всъщност по-дълго защото сменям 3! превозни средства. Нелепо е!
251
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проста сметка ми показа че за 15 км с един автобус чакам 20 минути и се возя още 40 което прави час а с колата го вземам за 15 минути разхода един билет 1.60 лв + 1 час загубено време а с колата 15 минути,като пари пресметнах че ще ми излезе пак толкова 1.60 гориво (на дизел съм ако съм,на газ е в пъти по-евтино) +15 мин приятно пътуване защо да се возя на градския транспорт ?
250
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На село трябва да си отиде Фандъкова с цялата свита които за пореден път показаха, че са дошли в София само да усвояват едни пари.
249
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
писна ми от вашите билети.заминавайте на село .там няма градски транспорт
248
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само преди няколко години в Рим.... билетче за градския транспорт 1 евро ползваш го за всички линии в рамките на час и половина и след това само веднъж в метрото. Когато го вкараш в "перфоратора" му се изписва началният час и така. Веднъж го хванах в последния момент и исках да си платя на шофьора билетче.... човека така ме изгледа все едно му давам 2 милиона... спря до една будка слязох купих си и се качих пак.... А при нас кога такива ми ти неща има да чакаме още ...... ако дочакаме изобщо
247
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протест. В 18 00 - пред Московска!
246
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъчката я боли ***.затова си го вози на Mерцедес.боли я за вас
245
0
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
Вече има възможност при повече от един пътник да излезе по-евтино пътуването с такси в града. Което е особено екологично за зелената ни столица! Кога ще има редовен градски транспорт в северна София или там понеже повечето са нередовни (мургавки) не си струва, а? Три трамвая през 1 мин и после половин час няма, е как да ги ползвам? Че аз за половин час стигам с велосипеда.
244
1
 
39
 
! Отговори
valentin преди 7 години
А, какво само плямпате тука бе,?????? Айде излезте на улицата.
243
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Край нямате мафия .......седите си цял ден и се чудите как още да мачкате народа
242
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова, хората във Франция са измислили стачките. Скъп билет?? - стачкуват всички учители, чистачи и други социално необходими длъжности и ти да видиш. Плюс това тук градският транспорт е безплатен за хора, които взимат минимална заплата.
241
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
годишната карта става двойно по-евтина. 1 лев на ден за всички линии по всяко време където и да е..... би-трябвало да се радвате.Кой пътува с билети?
240
2
 
32
 
! Отговори
София преди 7 години
Повече от 10 дни информационните табла на "Плиска" , в двете посоки, не работят. В автобусите по линия 72 жега, смрад и никаква информация за променен маршрут - основание за повишаване цената на билетчетата. Да ви .... ,гадове
239
1
 
28
 
! Отговори
да преди 7 години
края на фандупкова е в ада да се вози на икарус и на всяка спирка да дупчи ново билетче по лев и шестдесет само тя
238
1
 
26
 
! Отговори
иеи преди 7 години
това е незаконно , какви разходи по маршрута са увеличени , горивото ли .....на фона на махането на шефа на цгм и високите им заплати, калулацията издиша, всъщност откъде накъде като пътувам по 2 спирки с 2 превозни средства ще плащам за всяко пътуване 1 и 60 кога ще въведат билет от спирка до спирка и сборен с метро
237
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 лв. на ден до работа с колата, по 22 работни дни - 110 лв. Що за глупаак си да даваш такъв пример, след като целта на цялото това увеличение беше главно заради насърчаване на зареждането на абонаментните карти и сега ще ти отговорят, че картата за всички линии е 50 лв. т.е. двойно по-евтино отколкото ти ще пътуваш с кола. Аз съм против 1,60 билетче, но гледайте какво пишете бе хора.....