Бунт срещу опасната Северна скоростна тангента

За да влязат в подлез, хората минават в насрещното платно
Обновена: 7 юни 2016 10:18 | 7 юни 2016 10:18, Камелия Цветанова
42
Бунт срещу опасната Северна скоростна тангента
Снимка: МРРБ

Жителите на части от София готвят протести заради проблемите с трафика с новоизградената Северна скоростна тангента. Това обявиха те пред Нова телевизия.

Още по темата

Хората, които ежедневно минават през новата транспортна връзка между кварталите "Требич" и "Илиянци", споделят, че се страхуват за живота си.

Причината е опасен подлез, през който преминават тирове, камиони и други тежкотоварни превозни средства. За да се случи това обаче, те трябва да навлязат в насрещното платно. По този начин се застрашава безопасността на останалите участници в движението.

Хората са прави и проблем има, призна шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

"Проектът не е реализиран в пълния обхват, в които е проектиран. Това не е подлезът, през който трябва да минава целият този трафик”, поясни той.

По думите му подлезът, който трябва да поеме тежкия трафик се намира на около стотина метра от този, които се използва в момента, но за съжаление изграждането на инфраструктурата, която е на Столична община се е забавило.

Главният архитект на София Здравко Здравков обясни, че заради претенции на собственици на имоти, има дело във ВАС и не може да се премине към процедура по отчуждаване докато то не приключи.

Въпреки това той и инж. Лазар Лазаров заявиха, че се търси възможно най-бързо разрешение на проблемите, които създава новият път.

Засегнатите граждани обаче ще поставят срокове на властите по време на събрание в Нови Искър в четвъртък.
Ако те не бъдат спазени, хората са готови на мащабни протести, включително спиране на движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Такъв е българинът -алчен и завистлив -с отчуждаване на 2 ниви чака да си осигури благоденствие за поколения напред. Да бяхте направили деца преди това.
32
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
"Най-опасни за обществото и държавата са работливите простаци".За наша жалост - дал Бог в изобилие.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremistЧовече ? Та това излезе още миналата година. Той Бойко плака за такъв закон още до като беше кмет, и "умните" ни "законотворци" му го поднесоха на тепсия. Те нали са там само и единствено за парите, не за нещо друго !?
30
0
 
9
 
! Отговори
свързани лица преди 7 години
Тая Северна тангента не я ли строиха фирмите на Делян Пеевски? Видими резултати
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попитайте чичко Гугъл и напишете - Проект Северна тангента. Ще се очудите от разликите ПРОЕКТ - ИЗПЪЛНЕНИЕ ??? За да не ви ги изброявам аз, проверете сами ! Вижте колко "детелини" са проектирани и колко тип "диамант" и вижте има ли ги сега ? Хайде сега сметнете колко млн. са "икономисани" и познайте къде са отишли тези пари ?
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremist"Отделно в статията пише, че е предвиден друг подлез, но заради съдебни дела по отчуждаване не е построено."- - - -Не им чети глупостите ! Точно заради тази тангента сътвориха и приеха закон че държавата може да строи а пък собствениците на земя магат да я съдят колкото си искат, и ако успеят !!! Това и по Тошово време го нямаше но сега го има ! Лъжат та се късат ! Парите брат, всичко е заради парите - да ги откраднат !
27
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Да бяха направили едно кръгово, сутринта го гледах, учудващо е, че няма инциденти всеки ден.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusБългария изпадна от 34-о до след 100-но място по свобода на словото- - - Хааа, ха, ха, така е брат, тук даже програмка са сложили която автоматично да вади "некоректните" думи и да ги превръща в звездички ? До там са стигнали че и думата б.а.с.т.у.н не можеш да я напишеш като хората, да не говорим за друго ? Интересно ако ми се налага да напиша - баба ми се подпира на *** какво ли ще си помислят хората ? Хааа, ха, ха, ...
25
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremistДа беше си мълчал нямаше да изглеждаш толкова ***.
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко хубаво ни беше преди - няма пътища, няма подлези, няма тангенти....Да излизаме да протестираме!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НекадърнициЕ няма балами баце ! Този който си има акъл си го има. Да не е луд да се гърби тук на някакъв си пожарникар по дивотиите му за нищо пари ? Да робува на ЦК на ГЕРБ с цялата пастмина от мутри и ченгета ? Е няма такива !!! Всъщност има - провинциалистите . А те толкова разбират и толкова правят !
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ревете всичките: виновни ГЕРБ, виновен Бойко. Виж, че са си признали, че има проблем. Кажете ми кое управление до сега толкова откровенно си признава грешките? Отделно в статията пише, че е предвиден друг подлез, но заради съдебни дела по отчуждаване не е построено. Защото не ревете по тези, които искат повече парички от отчуждаването и да забогатеят от земя, която не ползват по никакъв начин?
21
3
 
19
 
! Отговори
Некадърници преди 7 години
Всичко се проектира и изпълнява от некадърници, брат. Некадърник до некадърник са се наредили в нашата родина, умните и можещите се изнесоха отдавна, за съжаление.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 5Нали е безполезна бе, що минаваш от там?- - - -Ами защото кабинковия лифт на това място още не е направен. Ама добре че не са го направили, че ако го бяха направили щяха да му оплетат въжетата .....
19
1
 
17
 
! Отговори
zeus преди 7 години
България изпадна от 34-о до след 100-но място по свобода на словото, а цензурата на коментарите тук са типичен пример за това в каква демокрация живеем. Знам, че сега ще ми сложите и БАН, понеже истината боли ;)
18
1
 
18
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До дсдсаВярно съм ограничен, гледам как всички медии пеят, че Тангентата е напълно функционираща, слушам Тиквата как се хвали и решавам да мина. Как може да съм толкова *** да вярвам не ***, а?
17
1
 
13
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До До 5Къде прочете да съм написал, че е безполезна?!? Но просто ми писна всичко да се прави толкова некачествено!! Представяш ли си какво бреме, какъв хомот върху икономиката, върху народа ще са всички тези бойкови изпълнения?! Представяш ли си колко ще струва поддръжката на тези некачествени строежи? Минавал ли си по моста на Обеля - и Бубойко и Фандупка го ремонтираха напълно - в момента е в още по-плачевно състояние от преди! Да изброявам още примери е безмислено...
16
10
 
2
 
! Отговори
дсдса преди 7 години
До zeusне свършва в нищото, свършва в участък, който в момента е в строеж и въпросното кръстовище е част от ВОД.ти, обаче, си прекалено ограничен, за да схванеш, че нещата не се случват за една нощ.
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то е важно Боко и мафията да усвоят и откраднат едни пари, а пък какъв е резултата, не е важно - че е опасно за хората, на кой му пука, нали трябва да се режат ленти, да се тупат по гърдите и да крадат едни пари.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 5А на другите мрънкала ... бул. Илиенци с пътния възел не е довършен, като се довърши подлеза ще остане безполезен ....- - - -Точно така ! Едва след 43-тото рязане на лентичката може да се каже че е готова, евентуално .....