МС отпусна 1,5 млн. за Северната тангента

Така ще се улесни достъпът на хората от околните села до столицата
8 юни 2016 12:46,
9
МС отпусна 1,5 млн. за Северната тангента
Снимка: Архив Булфото

Министерският съвет отпусна 1,5 млн. лева за изграждане на две локални платна на Северната тангента на София, с които ще се улесни достъпът на хората от околните села до столицата.

Започвайте работа веднага, глобихте ни 1,5 милиона лева на практика, без да имаме никаква вина, каза пред министрите и жители на столичните селища в района на Северната тангента премиерът Бойко Борисов, след като точката по този повод от дневния ред на заседанието на кабинета беше приета.

Отчуждителните процедури за терените в района още не са приключили. Договорът за изграждане на Северната тангента е изпълнен, както е одобрен, посочи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на заседаниет, цитирана от БТА.

Изграждането на довеждащата инфраструктура беше ангажимент на Столичната община, подчерта тя.

По-късно пред журналисти Павлова каза, че парите са за довеждащата улична мрежа до Северната тангента. С отпуснатите днес милион и половина лева общината ще вземе в следващите седмици решение за облекчаване на трафика.

Тунелът под Северната тангента, където сега се чака с часове, ще стане еднопосочен. Движението в другата посока ще се пренасочи към бул. "Рожен", където след приключване на отчуждителните процедури, ще има кръгово движение.

Този пътен възел ще бъде и реалното решение на проблема за пресичане на Северната тангента, посочи Здравко Здравков - главен архитект на София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
До колегата N-1:Отговорът на въпросът ти приятелю е, че Решенията за развитието на Град София не се вземат от хора които познават този град и нуждите му. Някакви Номади дошли от някъде си, но с Номенклатурни връзки (Руски), решават съдбата на 1 млн. човека. И за да не се разбягат хората има Топлофикация. Колега, мисли за Топлофикация, руското посолство, чети уикилийкс, Дори вярвай в Извънземните......
8
0
 
1
 
! Отговори
Курти преди 7 години
При комунистите, нищо не се получава така както са го замислили. Всичко е от пленум до пленум на който се отчитат "Грешките", а между тях яко крадене.......Справка БДС не е променян от 1965г. България просто не може да бъде повече руска лаборатория за социални експерименти.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как така Баце отпуска 1,5 млн. народна пара бе ?Това да не са му лични спестявания ? Или на баща му ? Стига бе !!! В тая дъражава закони и ред няма ли ? Как така взимайте и бегайте ???
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цялата работа е да мине номера....
5
3
 
10
 
! Отговори
сдасдасдас преди 7 години
Дам, сега баце ще вземе половината, пара приятелска фирма ще направи ремонта, който точно на първия голям дъжд ще покаже много проблеми и после пак тиквата ще дойде на бял кон и ще даде пак 1 милион да се оправи проблема от разбира се парите на баща му.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може ли да ми каже как и от къде може да се влезе на Тангентата от към Бенковски / Биримирци/, или от другата страна на гърбицата където направиха ?
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо създава проблеми и след това ги отстраняваме с приятелски фирми.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А уволнения бе Бойко, уволнения няма ли да има ? Как така взимайте 1.5 млн. и бягайте да работите ? Това да не са на баща ти парите ?
1
2
 
23
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Добре де, защо Тангентата беше открита в този си вид, без нито една завършена детелина и свършваща в нищото? Не беше ли редно да се завърши изцяло, а после да се режат ленти и да се тръби по медиите, че е напълно готова и отворена?