Ученици от 10-ти клас спасиха соколче

Птичето паднало в двора на школото по време на час по физическо
10 юни 2016 09:18,
13
Ученици от 10-ти клас спасиха соколче
Снимка: в. "Труд"

Ученици и учители от 32 СОУ в София спасиха соколче в беда. Птичето паднало в двора на школото вчера по време на час по физическо на 10-ти клас.

Веднага била организирана спасителна акция за току-що научилото се да лети птиче. Никоя институция обаче не пожелала да поема случая, разказа директорката на училището Нели Костова пред "Труд". По думите й единствени от съдбата на представителя на защитения вид се трогнали ветеринарите от клиника "Добро хрумване", които дошли и взели малкия пернат беглец.

Най-вероятно гнездото му се намира в близост до училището и дори може би на неговия покрив. Мъникът не би могъл да бъде върнат обратно там, защото няма да бъде приет. Затова соколчето най-вероятно ще бъде изпратено в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Действието се развива в час по физическо! Кой освен учителят и директорът са се опитали да намерят институция да се погрижи за птичето? В случая не разбирам в какво обвинявате учителите. Те са показали на учениците какво трябва да правят в подобни ситуации. Щеше да е пагубно за птичето, ако някой от тях го беше прибрал в дома си и беше опитал да се грижи за него, както би го направил някой първосигнален. Поздрави за децата и за учителите заради разумното им поведение.
9
0
 
14
 
! Отговори
без преди 7 години
Поздравявам ви - вие сте нормални.
8
0
 
18
 
! Отговори
М преди 7 години
Браво деца! :)
7
4
 
8
 
! Отговори
Ташакман преди 7 години
Баща Сокола Доган му е на път да го вземе и да го подслони в сараите си споко
6
0
 
21
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Пращал съм ранена сова в Стара Загора, само те се отзоваха, другите мънкаха, а совата си беше големичка и гледаше страшно! После си я познах по снимките, жива и здрава я пуснаха.
5
2
 
15
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 5. Каква е вината на учителите и директорката. Търсили са помощ, но никой не се е отзовал, НИКОЙ ОТ "ВЕЛИКИТЕ", ПЛАТЕНИ ЕКОЛОЗИ, КОИТО РЕВАТ ЕЖЕДНЕВНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ ЗА КАКВО ЛИ НЕ. ТЕ С ДРЕБОЛИИ НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ!
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на децата. И срам за учителите и дирекцията. Същите тези иначе претендират, че подготвят децата ни за живота. Комунизъмът направо ни затри. Мозъците ни са променени.
3
0
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Прилича на чудесно женско керкенезче!
2
0
 
34
 
! Отговори
Shark преди 7 години
"Никоя институция обаче не пожелала да поема случая" - ако е да се вряка пред някоя община за запазване на два храста еколозите ще са всички на линия. Щото им се плаща да провалят общински проекти. А това да спасят едно птиче .... е, тук няма пари, много важно птичето. Добре че все пак се е намерил някой да се погрижи за него.
1
6
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Ако са ученици -са в училище И ако е школо - са школници. Поне малко последователност ,драги ми джурналисти - в аптеката сте все пак.