Активисти: Моделът #КОЙ още руши страната ни!

Те облепиха центъра на София с плакати
14 юни 2016 18:20,
45

Снимка: Булфото

Активистите от Протестна мрежа облепиха с плакати централната част на София, за да припомнят датата 14 юни 2013 година – старта на протестите.

"На 14 юни 2013 бе натиснат спусъкът на най-дългите граждански протести в новата ни историята. Над 400 дни гражданите излизаха на улицата, за да искат оставката на едно мнозинство, което коленичи пред модела #КОЙ.
Гневът от този позор издигна преграда между управляващите и протестиращите. Парламентът беше зад заграждения. Властта избираше задните входове, за да се крие и бяга от недоволството", написаха в декларация от Протестна мрежа.

По думите им три години след избухването на протеста, моделът #КОЙ продължава да руши страната ни.

"Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото. Пленените регулатори, отровената медийна среда, неслучилите се реформи и застой, който управлението нарича "стабилност", са проекции на същия модел", пише още в декларацията.

По думите им усилието за демонтирането на изградения от страх и зависимости фундамент на модела ще бъде дълго, защото основите му са положени дълбоко.

"И гражданите знаят, че само те са тези, които могат да застанат между него и институциите. Да защитят правото си на справедливо и добро управление. Да отстояват бъдещето си тук", призовават активистите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ако някой вижда в "Протестна мрежа" гражданското общество, доста се е объркал. Те убиват всяка надежда за истинско гражданско общество.
30
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Точно вие ли пишете за модела "кой"?Та нали той ви плаща,нали на него служите?Личи си по мненията и отзивите.
29
2
 
6
 
! Отговори
пфффф преди 7 години
Скъпи ми безплатни активисти, какво се промени след три години? Дебелян, пардон #КОЙ вече не е картата, но пък за сметка на това си имаме чисто нов около 30 милиарден дълг. Нали искахте промяна на системата, бре? Нали целта ви беше протести до промяна? Върнахте си Рицаря на тиквата и вече спокойно лепите плакати да напомняте какво беше преди 3 години, вместо да се скриете в мишата си дупка и да броите печалбата...
28
2
 
5
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
КОЙ смени чувалите?КОЙ, КОЙ, КОЙ???
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо сега не протестират? Да не би сега КОЙ да не им плаща?
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да! Медийната бухалка на КОЙ - ЛАФКА, си действа в цялата страна. Абсолютен монопол, срещу който нищо не се прави!
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асен Генов и Константин Павлов признаха, че за протестите предварително са получили общо 120 000 щатски долара от Институт Отворено общество и от Тръста за гражданско общество.Аверката му Антоанета Цонева оглавява институт, който получава два превода от 76500 и 75000 долара от Тръста за гражданско общество, малко преди протестите. По време на протестите получава още 194 000 лева по програма от Америка за България.
24
18
 
2
 
! Отговори
ВАРДАРСКИ преди 7 години
Протестна мрежа е русофилска пропутинска организация ,подхранвана с руски пари и изпълняваща поръчка да създаде безредици преди президентските избори. Зад нея стоят Атака ,БСП , АБВ и ДПС И НАИ ВАЖНо -РУСКОТО ПОСОЛСТВО.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Антоанета Цонева от Протестна мрежа оглавява организацията "Институт за развитие на публичната среда". На сайта на сдружението, което оглавява, са изредени спонсорите: Фондация Америка за България, Тръст за гражданското общество в Централна и Източна Европа, Балкански тръст за демокрация, Фондация Институт Отворено общество - София, и Работилница за граждански инициативи.Асен Генов пък призна, че с Константин Павлов са получил 120 000$ от "Отворено общество" за организацията на протестите.
22
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банда платени оли.гофрени на хранилката на Сорос.
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На протестна мрежа им връчете сметката за заемите на Тиквата. Чак Сорос ще получи удар.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестърите на Тиквата много бързо се кротнаха, когато се върна на власт. Сега симулират дейност с 5 плаката, че хората от известно време задават въпроси къде изчезнаха "умните и красивите". Финансовия му министър Горанов цъфна на снимка на една маса с Пеевски, протестърите ни вопъл, ни стон.
19
1
 
16
 
! Отговори
истината преди 7 години
е, че моделът кой не съществува. Съществува една мафия в управлението, която дава непрозрачно пари за обществени процедури, която бави належащи закони, която гласува правила - от която само една каста има полза, това са всички, които превръшат на роби трудолюбивите и способните в обществото. Това не е кой, а това е цяла структура, каста от бивши от ДС и наследниците на старото БКП. Няма кой, има каста.
18
2
 
15
 
! Отговори
Протестна мрежа преди 7 години
Ами ние такова, хм, протестираме тихичко встрани с плакати, че да не пречим на господин Борисов със шумни протести. Инструктирани сме да излизаме на протести само когато господин Борисов не е на власт.
17
2
 
13
 
! Отговори
Дьорд Шорош преди 7 години
лепете плакати слуги мои.
16
1
 
9
 
! Отговори
кой? преди 7 години
До АнонименБре! Абе как да не знаете кой е този кой? Нямате ли мозък? Кой е цяла мрежа, ако бе един човек- лесна работа. Но са мрежа- това са хората, които се смята за недосегаеми, това са хората в управлението, които работят само за себе си, това са хората, които ползват връзки при печелене на проекти. Моделът кой не съществува. Съществува моделът, наречен липса на законност и справедливост в обществото, не равенство- справедливост и прозрачност на обществените или общите пари.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Активисти=безмозъчни нихилисти. Народът си е виновен за съдбата.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Активисти: Моделът #КОЙ още руши страната ни!"Като още руши страната защо не сте на площада, м? За да не разсърдите шефа със зеленчуковия прякор ли?
13
11
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Всичко под мен е написано от един и същ човек, има го и на други форуми, много е работоспособен . А отговора на "КОЙ" е фиксиран от фотографа. Окупаторите ни са вторачили агресивен поглед от паметника и отново питат: Кой Вие ли??????? Ние сме тук и никога не сме си тръгвали. По три водки на войник ,и сме Ви смачкали. А за по младите да поясня: Няма да е за пръв път.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"за да припомнят датата 14 юни 2013 година старта на протестите."А аз да припомня, че койчовците с дни протестираха срещу 1 милиард заем, който Ореха така и не изтегли. Боко дойде пак на власт, изтегли 16 милиарда, после 5, после още 1, после пак 5...на площада ни койчо, ни мойчо. Работата е ясна, а?