С гей парада България се развивала откъм европейски ценности

Едва 24% от правата на хомосексуалистите у нас са защитени
16 юни 2016 18:30,
279
С гей парада България се развивала откъм европейски ценности
Снимка: Reuters, архив

"София Прайд" е събитие, което показва, че България се развива в посока на европейските ценности. Това коментираха организаторите на събитието пред BTV.

По данни на организаторите на парада, въпреки че България е светска и правова държава, едва 24% от правата на хомосексуалистите са защитени. Така например държавата не признава техните семейства, не полага и усилия да ги защити от хомофобски престъпления и домашно насилие.

Провеждането на "София Прайд" на Задушница, което беше остро разкритикувано от църквата, не е провокация, категорични са организаторите. Те обаче не пропуснаха да напомнят, че живеем в светска държава и както зачитат правата на религиозните общности, така и религиозните общности трябва да се съобразят с тях.

На различно мнение обаче е Петя Георгиева, която е сред организаторите на шествието "Да запазим децата от разврата". "Конституцията не нарушава правата на гей обществото (...) законодателството им дава право на завещание", обясни тя.

Михаела Джоргова от Асоциация "Общество и ценности" отбеляза, че даже в общества, които отдавна са приели хомосексуалността за норма, това не е помогнало по никакъв начин на ЛГБТ хората да се чувстват по-добре.

"Тези гей паради не са изява на цялата хомосексуална общност. Тук става дума за малка група извратени и побеснели педали, финансирани от различни международни организации. Зад тях в България стои Българският хелзинкски комитет", обяви националистът Боян Расате.

Той разкритикува пасивността на обществото по темата, като посочи, че всяка година едни и същи хора единствени организират акции срещу гей парада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само юмручна саморазправа може да ги оправи андрогените! Бой по андрогените, бой по интер - звездните мъже и жени, бой по долните и горните черти! Дано да стане като в Орландо!
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При комунистите имаше комунистически паради.При военните имаше военни паради.Сега има ге-й-паради. Оставям на вас да се досетите какви управляват сега.
2
1
 
27
 
! Отговори
стомашно неразположе преди 7 години
Вече вместо два пръста , като ми е зле си повтарям два три пъти "европейски ценности" , "европейски ценности" и сработва...
1
4
 
40
 
! Отговори
с преди 7 години
Ами да, в унисон е с "европейските ценности". Дивата просташка ***, стимулиране на друсани подрастващи и други *** и отворени задни части за арабите. Това са в момента европейските ценности, и ние сме с тях!