С гей парада България се развивала откъм европейски ценности

Едва 24% от правата на хомосексуалистите у нас са защитени
16 юни 2016 18:30,
279
С гей парада България се развивала откъм европейски ценности
Снимка: Reuters, архив

"София Прайд" е събитие, което показва, че България се развива в посока на европейските ценности. Това коментираха организаторите на събитието пред BTV.

По данни на организаторите на парада, въпреки че България е светска и правова държава, едва 24% от правата на хомосексуалистите са защитени. Така например държавата не признава техните семейства, не полага и усилия да ги защити от хомофобски престъпления и домашно насилие.

Провеждането на "София Прайд" на Задушница, което беше остро разкритикувано от църквата, не е провокация, категорични са организаторите. Те обаче не пропуснаха да напомнят, че живеем в светска държава и както зачитат правата на религиозните общности, така и религиозните общности трябва да се съобразят с тях.

На различно мнение обаче е Петя Георгиева, която е сред организаторите на шествието "Да запазим децата от разврата". "Конституцията не нарушава правата на гей обществото (...) законодателството им дава право на завещание", обясни тя.

Михаела Джоргова от Асоциация "Общество и ценности" отбеляза, че даже в общества, които отдавна са приели хомосексуалността за норма, това не е помогнало по никакъв начин на ЛГБТ хората да се чувстват по-добре.

"Тези гей паради не са изява на цялата хомосексуална общност. Тук става дума за малка група извратени и побеснели педали, финансирани от различни международни организации. Зад тях в България стои Българският хелзинкски комитет", обяви националистът Боян Расате.

Той разкритикува пасивността на обществото по темата, като посочи, че всяка година едни и същи хора единствени организират акции срещу гей парада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
7
 
! Отговори
АЗ76 преди 7 години
до 165: в момента нещата се изпълняват по Новия Завет.а че ционисти,масони и подобни плазмодий и грехозадавени изчадия,ще си намерат местото,рано или късно. а гейзърите,нека си запушват дупките,милите,със *** ценности.
123
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 154НЕМАШ НИКАКВА КУЛТУРА РЕЛИГИОЗНА!!!!САМАТА ЦЪРКВА ПРИЗНАВА, ЧЕ НЯМА НИТО ЕДНО ПИСАНИЕ ОСТАНАЛО ОТ ХРИСТОС ИЛИ НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ!!!!!!ВСИЧКО КОЕТО Е ОСТАНАЛО Е ОТ УЧЕНИЦИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС!!!:D ТЪЙ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО Е ПИСАНО ОТ ЦЪРКВАТА КОЯТО Е БИЛА НА ЕТАП СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ И ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА :D
122
3
 
10
 
! Отговори
42 преди 7 години
БОЖЕ, АКО ТОВА СА ЦЕННОСТИ ДА ЗАКРИЛЯМЕ ПРАВАТА НА ИЗВРАТЕНЯЦИ, КОИТО РАЗВРАЩАВАТ НАРОДИТЕ И СВЕТА. ВСЕ ЕДНО ДЯВОЛЪТ ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО НА ДНЕШНО ВРЕМЕ.
121
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората сме измислили, че да си обратен е нещо лошо. В природата това е нормално.
120
3
 
5
 
! Отговори
до 154 преди 7 години
До АнонименСтарият Завет е масонска книга.
119
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИНОФИЛСКИТЕ ЦЕННОСТИ ДОБРЕ ГИ ВИДЯХМЕ!!! ОКРАДИ СЪСЕДА И МУ ВЗЕМИ ЗЕМЯТА ЛУГАНСК И ДОНЕЦК ЗАВЗЕТИ С РУСКО ОРЪЖИЕ!!!!ГЕЙОВЕТЕ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ! ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪПРОС С ГЕЙОВЕТЕ Е ДАЛИ Е РАЗУМНО ДА ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА ИЛИ НЕ?
118
1
 
1
 
! Отговори
мoдератор в dаta.bg преди 7 години
Аз и колегите от форума бяхме на парада.Аз бях с пъса поличка а колегите по прилепнали клинчета.
117
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето хоро избиват комплекси с обидите си към хомосексуалните хора.
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен150КОЙ ТОЧНО БОГ!!! ИСЛЯМСКИЯ ЛИ :D ТО ТАМ ПИШЕ ЯСНО СМЪРТ НА ДРУГОВЕРЦИТЕ :D
115
2
 
10
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Понеже населението на Земята нараства с големи темпове и в скоро време ще стане пренаселено, някой хора са преценили, че именно като насърчават гей връзките, ще ограничат размножаването и така ще се преборят със световния проблем.Жалко е, че на гей призива откликват само "развити държави" които се обричат на самоизчезване къде , чрез гей пропагандата, къде с малката раждаемост, за разлика от останалата "интелигентна" част на Земята (африканци,араби и разни аборигени) които се плодят като зайци!
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България един мъж се страхува да не го помислят за обратен и никога не се страхува да не го помислят за ***.
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ГЕРБЕРАСТКАТА ПАРТИЯ!!!!БЪЛГАРИЯ ЯВНО Е ЕДНА ПЕЕРАСКА ДЪРЖАВА :DХАРЕСВА НИ НЕ НИ ХАРЕСВА ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!!
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какви шампиони по спортна стрелба имахме! Дали този парад не е повод да възстановим едни традиции. Ако не аз съм сигурен, че много от ловците такива екземпляри не са отстрелвали скоро.
111
4
 
19
 
! Отговори
ами преди 7 години
Ален Делон каза така-мъжа е създаден да люби жената!
110
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера две баби неспираха да ни обсъждат , че с приятелят ми сме били ***, само, защото се целуваме в парка. После говорят, че младите не сме били възпитани.
109
5
 
5
 
! Отговори
един хейтър преди 7 години
До Анонимен 129"Ако не бяхте такива хейтъри и не беше тая омраза нямаше да има парад"Ако не бяхме такива хейтъри нямаше да има гей парад и нямаше да можем да достигнем до европейските ценности. Затова се радвай че сме хейтъри, защото без нас не би достигнал до тези европейски "ценности".
108
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО-ДОБРЕ ГЕЙ ЦЕННОСТИ ОТКОЛКОТО ПУТИНОУБИЕЦ БЕЗ ЦЕННОСТИ :D
107
19
 
4
 
! Отговори
Gerbisto-reformator преди 7 години
Няма нищо лошо в парада на столичния прайд. На запад това е нещо нормално, само при комунизма беше нещо лошо. Е вече няма комунизъм.
106
3
 
10
 
! Отговори
GERGANA MANEVA преди 7 години
,,Пошлостта завзема повече пространство ,защото е активна.Ние само се възмущаваме от ***,това болестно състояние на личността ,но сме пасивни и не й се противопоставяме!,,Казах СТОП!ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОБЛЪЧАВАТЕ ДЕЦАТА НИ!НЕ ИСЛЯМЪТ ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ ЕС ,А ЕС ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ ИСЛЯМА ,ЗАЩОТО ТОЙ ПРАВИ И РАЖДА ДЕЦА !ИСКАТЕ ЛИ БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ ,КАТО НАРОД?Е ,ЩОМ ИСКАТЕ СПРЕТЕ ПОДОБНИ ХОРА ДА СЕ ПРОПАГАНДИРАТ!ПЛАТИХТЕ ЛИ МУ ЗА ТОВА ИНТЕРВЮ?ДА ОТГЛЕЖДАМЕ СТЪКЛЕНИ ДЕЦА ЛИ ИСКАТЕ ,ИЛИ ..АРАБИ?ПЕДЕРАСТИТЕ НЕ РАЖДАТ И НЯМА ДА ИМ ПОЗВОЛИМ ДА ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА И ДА ГИ ПОБЪРКВАТ!ДА СПРАТ ДА СИ
105
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяхте такива хейтъри и не беше тая омраза нямаше да има парад