С гей парада България се развивала откъм европейски ценности

Едва 24% от правата на хомосексуалистите у нас са защитени
16 юни 2016 18:30,
279
С гей парада България се развивала откъм европейски ценности
Снимка: Reuters, архив

"София Прайд" е събитие, което показва, че България се развива в посока на европейските ценности. Това коментираха организаторите на събитието пред BTV.

По данни на организаторите на парада, въпреки че България е светска и правова държава, едва 24% от правата на хомосексуалистите са защитени. Така например държавата не признава техните семейства, не полага и усилия да ги защити от хомофобски престъпления и домашно насилие.

Провеждането на "София Прайд" на Задушница, което беше остро разкритикувано от църквата, не е провокация, категорични са организаторите. Те обаче не пропуснаха да напомнят, че живеем в светска държава и както зачитат правата на религиозните общности, така и религиозните общности трябва да се съобразят с тях.

На различно мнение обаче е Петя Георгиева, която е сред организаторите на шествието "Да запазим децата от разврата". "Конституцията не нарушава правата на гей обществото (...) законодателството им дава право на завещание", обясни тя.

Михаела Джоргова от Асоциация "Общество и ценности" отбеляза, че даже в общества, които отдавна са приели хомосексуалността за норма, това не е помогнало по никакъв начин на ЛГБТ хората да се чувстват по-добре.

"Тези гей паради не са изява на цялата хомосексуална общност. Тук става дума за малка група извратени и побеснели педали, финансирани от различни международни организации. Зад тях в България стои Българският хелзинкски комитет", обяви националистът Боян Расате.

Той разкритикува пасивността на обществото по темата, като посочи, че всяка година едни и същи хора единствени организират акции срещу гей парада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
5
 
1
 
! Отговори
педераз недоклатен преди 7 години
моля ви дайте ми права , да се цаливам по улиците с ругарчето, да спя с баща си, да го начукам на сестра си- те това са *** ми ценности, требе да ги защитя
183
5
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Само заклети путинисти могат да наричат безпардонната гейщина "европейска ценност"!
182
2
 
3
 
! Отговори
невежество преди 7 години
Отец Владимир Дойчев outsideri.org/archives/581: Коренът на всичко е много *** и обикновен. И той е в липсата на истинска любов. Предполагам, че дори и психолозите лесно ще си обяснят това, че когато някой много говори за нещо, то е защото му липсва и е компенсаторно. Ние обичаме себе си. Своите си неща. Това да изглеждаме умни. Но любовта винаги има конкретни измерения. Конкретни лица. Включително и на такива с различна сексуалност. Аз съм свещеник. Срещал
181
2
 
4
 
! Отговори
Dies Irae преди 7 години
обществото. Да го направят например с художници, архитекти, доктори и др. който да показват какво работят. Че и те допринасят с нещо за общото, без да се акцентира върху самата им сексуалност. Няма нужда независимо дали хетеро или хомо да си показваме личните неща това само прави нещата по сложни. Просто да покажат, че тяхната сексуалност не им пречи да са част от общото и тогава всички ще ги приемат без да има поводи за разправии и напрежение. Толкова е просто. Никой не иска вижда личните им не
180
3
 
11
 
! Отговори
Dies Irae преди 7 години
За какви права се борят тия и какво им е забранено?Имат право да работят, да плащат данаци, да ходят свободно, да правят каквото си искат в тях.Някой да ги е спрял?Като са си в домовете си каквото искат да правят никой не ги спира.Нормалните искаме само да не ни натрапват извращенията си в лицата.Сигурен съм, че има много гейове който смятат, че тия паради по скоро им вредят.Толкова ли няма някой с мозък да каже ей дайте да го направим по начин който да покаже, че и ние сме част от
179
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя безплатно ли се е раздавала. Кой финансира цялата федерация по художествена гимнастика? Защо не финансират така дружествата на младите агрономи или физици? Ами само спортисти!
178
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууу набожните дето преявате като прасета по коледа и великден уплаших се от това че съм творение на дявола.я си четете библията и си палете свещи САМО по празниците.
177
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Гуси и другите попадии как сте блажите ли по великден
176
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейските ценности са вече евроварварство. След нападенията над жени в Кьолн в германската преса се появиха статии /непубликувани у нас/ защо никой от намиращите се там мъже не ги е защитил. Изводът бе,че е поради насаждания феминизъм. Жената е равна във всичко с мъжа и да й се помага е обида за нея и я поставя в подчинено и зависимо положение от него.Прочетете мнения за живеещи западняци в Русия. На тях им е странно,че на 8 март се подаряват цветя и,че се отстъпва място на жена в автобус.
175
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гей парада е директен път към варварството. В Холандия има вече партия искаща декриминализиране секса с животни и между брат и сестра.Гейовете директно работят против Европа. Те нямат деца а мюсюлманите се роят през това време. Помислете колко ще са живеещите в Европа само след 30г. мюсюлмани и колко ще бъдат останалите.Гей движението е еманацията на идеята личното ми удоволствие е единствено важно- плюя на интересите на обществото.
174
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С гей парада България се развивала откъм европейски ценности.....................................................................Аз не споделям гейските ценности.Който ги споделя, синът му зет да му доведе.ГА ДОСТ!!!
173
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Том 213:"Феминизираната жена" ? 5% от всичките ? Бе ти май наистина ще си на виолетовия парад ? Или още не си ориентирал във вътрешния си конфлинкт?
172
2
 
6
 
! Отговори
оня от северозападо преди 7 години
"ЗА ДА ОСТАВИ ТОЗИ СТИХ СЛЕДАНАДИГАМ ГНЕВЕН И ПРОТЕСТЕН ВОТГЪЗЪТ Е ИЗХОД ДРАГИ ГОСПОДАА ВИЕ ГО ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА ВХОД".....ИВАН ВАЗОВ...
171
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ СИ МЛАД МЕРИНГЕЙ!
170
7
 
1
 
! Отговори
NASTOIATELEN PRIZIV преди 7 години
BALGARITE SA SBIR6TINA I SGAN OT PASIVNI P.EDERASTI I IALOVI PROSTITUTKI KOITO NE MOGAT DA RAZDAT DECA ZA TOVA PREDLAGAM RABOTNOTO VREME ZA BALGARITE DA SE UVELI4I OT 8 NA 12 4ASA ZA DA MOZE DA SE UVELI4AT SOCIALNITE POMO6TI I SEMEINITE NADBAVKI ZA C.IGANITE ZA6TOTO TE SA POLOVI ATLETI I PODDARZAT POLOZITELNIAT PRIRAST V TAZI KO4INA BALGARIA E ZAVE6TANA NA C,IGANITE OT PRACIGANINA HANKO BRAT DA ZIVEE ROMELIA
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще видим съпругите на боко и на плевеллиев?Кой от какъв пол е не ми е ясно(няма яснота).Как да сме предвидими, ако ни управляват полово неосъзнати?
168
7
 
3
 
! Отговори
Турския посланник преди 7 години
Аз съм мъжле и обичам мъже
167
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не одобрявам *** ценности, пък били те и евро-анални.За да има поколение, са нужни мъж и жена, не двама мъже.
166
7
 
6
 
! Отговори
ссср преди 7 години
азиатските гейове поздравяват колегите и колежките си от целия свят
165
6
 
4
 
! Отговори
Том преди 7 години
До американ 211Само преди няколко дни едно момиче ми даваше невербални сигнали докато водехме непринуден разговор на интересна тема, но аз както казах не съм бройкаджия и харесвам само определен тип жени (около 5% от всички). А ти щом обичаш да се унижаваш и представяш в жалка светлина продължавай докато ти дойде самоуважението.