Протест по вегански: Човешко с гарнитура

Протестиращите поискаха убийството на животно да е подсъдимо
21 юни 2016 21:43,
170

Снимка: БТА


Вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на животни. Протестиращите "готвиха" момичета на Витошка, пише "24часа". 
Още по темата

Те искат промяна в законодателството и "да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора. Искаме животът на животните да се третира по същия начин, както животът на хората", това коментира Никола - един от организаторите на протеста.

Според него яденето на животни е въпрос на избор, но не и за животните, които умират. "Затова взимаме тяхната страната и искаме да имат фундаментални права като правото на живот". Никола е на мнение, че в момента животните са като роби и срещу тях се извършва геноцид, а те живеят на места, които приличат на концлагери.

Във връзка с това, че веганите и вегетарианците са малцинство сред мнозинството месоядни, а настояват да се променят хранителните навици на мнозинството, Никола заяви, че настоява за това, защото животните плачат и се борят за живота си.

Друга от протестиращите Йоана Карацанева заяви, че протестира срещу яденето на месо, защото всяка хапка месо, преди това е била живот. Според нея, е нецивилизовано да се яде месо, а в XXI век има достатъчно храни, които да заменят месото по всякакъв начин. Като пример тя посочи протеина, който се намира в бобовите растения и в лещата, както и в много зеленолистни растения.

Според Карацанева витамините могат да се открият в растителни източници, с изключение на витамин В12, но пък този витамин може да се приема с хапчета.

Попитана, защо от цялата история на човечеството досега за първи път протести срещу яденето на месо се появяват едва сега, Карацанева каза, че проблемът се появява с индустриализацията, когато животните са натъпкани от полянките в места като концлагери и съществуват с една цел - да бъдат изядени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
5
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Ай стига лумпенщини! Оня ден ония левите се рекламираха по улиците, сега тия и те стенят за нещо си...Ютуб пък сложили сърце с цветовете на дъгата и написали таг "Горд съм че съм..." Света не е на добре, нещо много объркано има в хората. Май демокрацията им е в повече на доста хора...Ай по една мотика и на полето. Всичко ще се оправи само за 5 години. Вместо да ми лежат по улицата, а другите да крещят по улицата... продукция ще изкарват и ще са полезни за себе си и обществото.
90
3
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Мааалко в страни от темата:Преди 100-тина години в Европа е имало стотици милиони коне - бити, измъчвани, по цял ден робски непосилен труд и почнат ли да застаряват - убивали ги. Та и тогава имало организации настояващи за ЗАБРАНА на конския труд и за по-добри условия за конете. И какво стана? Днес конете живеят в идеални условия, мързелуват, глезят ги, НО са само няколко хиляди в цяла Европа.Ако по чудо станем вегани, то кокошки,***,овце...ще ИЗЧЕЗНАТ!Веганите искат геноцид за дом.животни!
89
1
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
абе да попитам...веганския проектозакон предвижда ли наказания за големия лош вълк изял клетото зайче?
88
0
 
1
 
! Отговори
фактолог преди 7 години
Да добавя и че заекът е емблема на плейбой, не вълкът или хиената.
87
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 7 години
Вегани,Йоги,Нудисти.Не знам защо,но слагам всички тези под определението СЕКТАНТИ!!!Трябва да се яде всичко,което е благословено,но не да се преяжда!Това е моето мнение!
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата на секс при жените води до веганство. Или обратното, няма значение, взаимосвързаността е очевидна. Изобщо липсата на секс яко побърква женките.
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия момичета няма нужда да ми ги готвят. Ще ги ям живи, сурови, фреш и без никаква гарнитура. Само в собствен сос. Ам-ам-ам.
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не яжте растения, те произвеждат кислорода, който дишаме. Не взимайте "децата" им - плодовете, защото чрез тях се размножават по естествен път!Когато погледнете растение под микроскоп, то също е живо, движи се, мърда... значи не е доказано, че марулята няма чувства! Тя е жива, както телето и овцата! Както марулята, така и телето и овцата са по-глупави от човека! Кой решава колко глупав да си, за да е позволено да бъдеш изяден? Веганите? Не мисля, че те са хората които да взимат такива решения!
83
5
 
10
 
! Отговори
фактолог преди 7 години
Тези опакованите мадами имат нужда не от гарнитура, а от нещо друго! Ама тревопасните им мъже не могат да им го дадат, защото за да имат сили за такава дейност е нужно да се хранят с месо! По същата "логика" трябва да искат да бъдат изтребени всички кучета, котки и хищници, защото се хранят само с месо!............................................Нещо си в грешка.Казва се магарешки фуй, не вълчи, ***, лъвски.Слонът пък е безспорен шампион.
82
2
 
12
 
! Отговори
KKK преди 7 години
глей кво правят хората от липса на внимание и секс ...
81
1
 
2
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Евала на готвача с кожените сандалки.
80
1
 
16
 
! Отговори
Уиндом Ърл преди 7 години
Вече знам кой уби Лора Палмър. Не е месоядният кръвожаден Боб, а някой веган. 26 години по-късно почеркът не може да бъде сбъркан - млади момичета увити в найлон, кръв по найлона, тревопасна мъка, всичко съвпада!
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има едно нещо, което се нарича "хранителна верига" и всички живи организми са част от нея, включително и човека. Това е част от играта, наречена живот - всички живи организми за част от цикъл, в който едни организми изяждат други, за да се превърнат на свой ред в храна за трети. Няма изключения. Тези протестиращи юнаци просто са ограничени и недоучени откачалки, които занимават обществото с глупостите си.
78
1
 
11
 
! Отговори
Убеден преди 7 години
Тези опакованите мадами имат нужда не от гарнитура, а от нещо друго! Ама тревопасните им мъже не могат да им го дадат, защото за да имат сили за такава дейност е нужно да се хранят с месо! По същата "логика" трябва да искат да бъдат изтребени всички кучета, котки и хищници, защото се хранят само с месо!
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли да ми пратят порция "човешко с гарнитура" вкъщи? Изглежда апетитно.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За убиството на ***, плъх, въшка, бълха, кърлеж или комар каква точно присъда искат? А що да не спрем да убиваме бактериите? И те са божии създания, забранете лекарствата.
75
1
 
19
 
! Отговори
смешни вегани преди 7 години
не може ли убиването на растение да се третира по същия начин, растенията доставят кислород на планетата и тези жалки смешници с яденето на тревички и салатки ще лишат хората от кислород :)))
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е стига де ! Това вече е прекалено !
73
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вегани, обратни и какви ли още не, непрекъснато си навират начина на живот в лицата на останалите. Паради, протести.... Абеее , яжте каквото искате, и си лягайте с който си искате ! Защо занимавате хората с вашите прищевки ???
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По плодовете им ще ги познаете.Акцията настройва обществото срещу веганството.Тя не е без връзка с провеждания по същото време фестивал на веганството във Варна.По широката и разгласа в медиите е ясно, че е в полза на силните на деня.