Протест по вегански: Човешко с гарнитура

Протестиращите поискаха убийството на животно да е подсъдимо
21 юни 2016 21:43,
170

Снимка: БТА


Вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на животни. Протестиращите "готвиха" момичета на Витошка, пише "24часа". 
Още по темата

Те искат промяна в законодателството и "да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора. Искаме животът на животните да се третира по същия начин, както животът на хората", това коментира Никола - един от организаторите на протеста.

Според него яденето на животни е въпрос на избор, но не и за животните, които умират. "Затова взимаме тяхната страната и искаме да имат фундаментални права като правото на живот". Никола е на мнение, че в момента животните са като роби и срещу тях се извършва геноцид, а те живеят на места, които приличат на концлагери.

Във връзка с това, че веганите и вегетарианците са малцинство сред мнозинството месоядни, а настояват да се променят хранителните навици на мнозинството, Никола заяви, че настоява за това, защото животните плачат и се борят за живота си.

Друга от протестиращите Йоана Карацанева заяви, че протестира срещу яденето на месо, защото всяка хапка месо, преди това е била живот. Според нея, е нецивилизовано да се яде месо, а в XXI век има достатъчно храни, които да заменят месото по всякакъв начин. Като пример тя посочи протеина, който се намира в бобовите растения и в лещата, както и в много зеленолистни растения.

Според Карацанева витамините могат да се открият в растителни източници, с изключение на витамин В12, но пък този витамин може да се приема с хапчета.

Попитана, защо от цялата история на човечеството досега за първи път протести срещу яденето на месо се появяват едва сега, Карацанева каза, че проблемът се появява с индустриализацията, когато животните са натъпкани от полянките в места като концлагери и съществуват с една цел - да бъдат изядени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да забраним продаването на цели краставици , защото веганите ги ползват за заместител на ***.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Месоядни, запомнете следното - в очите на Създателя няма нищо лошо в стремежа към абсолютно ненасилие и уважение към всеки живот. Нещо повече - това е какво човекът трябва да прави всеки ден!
49
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пореден път убеждавам се, че България е много модерна държава. Браво на активисти!
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам убийството на растение да е подсъдимо. Растенията създават кислород за да има човека какво да диша. Тея като че ли се надпреварват да докажат, че от тях по - нагли няма.
47
0
 
20
 
! Отговори
Тина преди 7 години
А тези въпросните не смущават ли обществото с тези прояви и приравняват човека с животно? Нека не ядат месо и аз самата много рядко ям, просто не го обичам толкова.Ама да се опитваш да забраниш един от основните хранителни продукти от векове насам и то чрез варварски прояви е тъпо и смешно.Поредните нереализирани хорица опитващи се да блеснат с някаква кауза измислена, защото не могат с нищо друго в живота.И да се заколите насред улицата няма да ме трогнете.Смешни сте просто.
46
1
 
11
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
А кашкавал и сиренце може ли? Кравата остава жива след издояване, нали? Кокошката, която снася яйца също остава жива. А агънцето, чиято половина е във фризера, е от едно съседно село и със сигурност е тичало по полянката. И ко прайми ся? Тези не правиха ли същия пърформънс преди месец? Бaxти, гeйзepите веднъж в годината, тези всеки месец! Няма ли кой да ги такова тези пaчи?
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има смисъл в това да избягваш месото. Фуражът пръскан с пестициди, животните-тъпкани с антибиотици и други химии, а самото месо с още повече ***. А в България си знаем, че ни пробутват от ниско качество и надолу храни. Убийството ще го оставим настрана. Проблемът на тая отрова - месо е, че е много вкусно! Кампанията на хаховците би имала повече успех, ако си бяха наели PR(пиар) или поне беше по-позитивна или поучителна.
44
1
 
10
 
! Отговори
верту преди 7 години
Очаквайте следващата седмица с нетърпение протеста срещу доенето на крави и овце, исканията на организаторите е смъртна присъда срещу всяка издоена овца. Ще го караме на фотосинтеза, ако ги слушаме тия ненормалници.
43
1
 
8
 
! Отговори
Арсенио преди 7 години
Как няма една ставаща веганка?!
42
2
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Някакви *** (едната така мякаше по тиливизура, че как не и сложиха субтитри не знам) се чудят как да блеснат пред обектива и да станат известни. А убиването на краставицата и домата не е отнемане на живот така ли? Ай сиктир, и без това примерно кравите са най големия замърсител на въздуха, що не ядата крави, за да дишат въздух с повече кислород. Егаси и зора да ми натрапват какво да ям - тоя са по нагли от гей парада
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нормалните хора им излиза ечемик на окото. На веганите лимец.
40
1
 
9
 
! Отговори
Пуц преди 7 години
До АнонименАко трябва да съм честен, не съм проучил нещата и се изказах от лично впечатление. Но дори и да е така, как биха могли тези вегански протести да променят навиците на хората? Ако бях веган, нямаше да правя такива безсмислени протести. Бих почнал от малкото към голямото - първо, да протестират за по-добри условия на добитъка и птицефермите. Когато има напредък, като регулация (истинска) и контрол, закони и стандарт, тогава ще се популяризира и и тяхното виждане за алтернативна диета
39
3
 
6
 
! Отговори
Пуц преди 7 години
Ако стане веганска утопия, няма как да се изхрани човечеството защото няма да има достатъчно обработваема земя. То сега едвам се смогва, и поради това цъфнаха корпорации тип монсанто с ГМО храни, пък камо ли ако трябва да се изхрани 7 милиардно население с боб, ориз и пшеница. Съгласен съм, че трябва по-хуманни методи на отглеждане на *** (така и месото ще е по-качествено и полезно), но това веганство не е устойчиво за земята. Така че, ДГД!
38
0
 
12
 
! Отговори
мммм да преди 7 години
въпросче....с повишена трудност !!!!ако се замислим ако например животно изяде друго животно това подсъдимо ли е ?????
37
1
 
16
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Аве аланкоолу. От икебаната дървесата ги боли. Хаха. Пийте само швепс хахаха. Шъ си маам и свинску и агнешко и пиленца и умрели кокошки. Хайде де. Веганите са ***. Една казарма ше ги научи да ядат всичко.
36
2
 
20
 
! Отговори
Az преди 7 години
Тези явно не са от най-хуманните същества на планетата! За да защитят животните са готови да травмират всяко малко дете ,което минава наблизо и което вижда хора ,които му приличат на убити и нахвърляни по улицата ! Заслужават съд заради това! Може би тогава ще измислят някакъв умен начин на протест!
35
0
 
7
 
! Отговори
Канибал гиби преди 7 години
Мммм вкусноо;))))
34
2
 
14
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Защо веганките като правили секс,не издавали нито звук?......-Защото немога да си признаят,че парче месо може да им донесе такова удоволствие!!!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ултра веган - човек хранещ се с растения починали от естествена смърт.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им се нахлузват усмирителните ризи и в най-близката лудница! Докога ще се дава трибуна на менталноболни? И не тези не са малцинство след мнозинството, тези са издънки на природата!