Протест по вегански: Човешко с гарнитура

Протестиращите поискаха убийството на животно да е подсъдимо
21 юни 2016 21:43,
170

Снимка: БТА


Вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на животни. Протестиращите "готвиха" момичета на Витошка, пише "24часа". 
Още по темата

Те искат промяна в законодателството и "да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора. Искаме животът на животните да се третира по същия начин, както животът на хората", това коментира Никола - един от организаторите на протеста.

Според него яденето на животни е въпрос на избор, но не и за животните, които умират. "Затова взимаме тяхната страната и искаме да имат фундаментални права като правото на живот". Никола е на мнение, че в момента животните са като роби и срещу тях се извършва геноцид, а те живеят на места, които приличат на концлагери.

Във връзка с това, че веганите и вегетарианците са малцинство сред мнозинството месоядни, а настояват да се променят хранителните навици на мнозинството, Никола заяви, че настоява за това, защото животните плачат и се борят за живота си.

Друга от протестиращите Йоана Карацанева заяви, че протестира срещу яденето на месо, защото всяка хапка месо, преди това е била живот. Според нея, е нецивилизовано да се яде месо, а в XXI век има достатъчно храни, които да заменят месото по всякакъв начин. Като пример тя посочи протеина, който се намира в бобовите растения и в лещата, както и в много зеленолистни растения.

Според Карацанева витамините могат да се открият в растителни източници, с изключение на витамин В12, но пък този витамин може да се приема с хапчета.

Попитана, защо от цялата история на човечеството досега за първи път протести срещу яденето на месо се появяват едва сега, Карацанева каза, че проблемът се появява с индустриализацията, когато животните са натъпкани от полянките в места като концлагери и съществуват с една цел - да бъдат изядени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 7 години
Направо кажете името на НПО-то и по колко дават от чужбина.Включвам се веднага че имам заеми да изплащам.
110
1
 
10
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
ДО ВСИЧКИ ВЕГАНИ!!! ПРЕДЛАГАМ СЛЕДНОТО:-ЩОМ СТЕ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЖИВОТНИТЕ,ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТЕ КАТО РАЗСТЕНИЯТА! СЛЕДОВАТЕЛНО И ЯДЕНЕТО НА РАЗТЕНИЕ СИ Е КАНИБАЛСТВО САМО ПО СЕБЕ СИ,ЗАТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА ФОТОСИНТЕЗИРАТЕ! ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА,ЧЕ НАСТОЯВАМ ВСИЧКИ ВЕГАНИ ДА БЪДАТ СТРОГО СЛЕДВАНИ ОТ ЗАКОНА,АКО ИЗВЪРШВАТ СЕКСУАЛНИ ДЕЯНИ,И СЕ РАЗМНОЖАВАТ ЧРЕЗ СЪВОКУПЛЕНИЕ!
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да спираме само с подсъдимото убиство на животни. Да доведем нещата до край. Направо да въведем смъртно наказание за убийсвтото на зеленчуци и плодове.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мммм, тази на снимка 11 бих си я хапнал...:))
107
2
 
2
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Пак да питам, на такива събития по колко върви килото?
106
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джеймс Камерън, Дани Де Вито и Брад Пит са вегани. И те ли са нереализирани хора?
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Групичка хора, които не могат да се реализират в живота и се чудят как да привличат внимание върху себе си - това са тези измислени демонстранти. В крайна сметка никой не може да забрани на хората да ядат месо - това е лизен избор и никой друг не може да налага своето мнение. Тези "вегани" също убиват растения, за да ядат, така, че да не се правят на ощипани.
104
4
 
2
 
! Отговори
Замислен преди 7 години
Здравейте!Пак съм аз(132).Виждам, че има нехаресвания на мнението ми.Знаем ви, кои сте! >:)
103
2
 
7
 
! Отговори
зорко око преди 7 години
Добре де, като девойките са "пакетирано месо" защо са с дрехи???
102
4
 
10
 
! Отговори
Замислен преди 7 години
Въпросните Никола и Йоана от статията май са се превърнали в зеленчуци и ми приличат на агенти на илюменатите и хората гущери. Имам съмнения и за връзки с масоните и почит към някои пагански богове. Към момента за култ към Дявола не мога да говоря, но при създалата се ситуация не го изключвам напълно. Вълците в гората гъби ли ядат бе хайвани? Бързо да направите комитет за защита на правата на глиганите и от сега нататък само соя за лисиците!
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 128млякото е полезно само за децата. прочети за лактозата и казейна и какво прави с организма на възрастните
100
4
 
7
 
! Отговори
Blago преди 7 години
Веганите слушат ли етно музика с гайди?
99
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спаси прасе, изяж веган!
98
3
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
До Анонимен 126Ти сигурно си растение или насекомо и човешко същество не те е раждало и кърмило та отричаш млякото. Или *** не те е кърмила и си минал направо на боб и царевица.
97
1
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
Е таман ви бяхме забравили след предната ви изява пак ви видяхме и чухме. Получихте си дозата известност и сега ударете по една тройка кебапчета с гарнитура или една шкембе чорба с повече чесън (ако искате и нечесън) и до следващата простащина от вас.
96
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЗО обяви месото за канцерогенно и вредно. Кво сте се разревали, профани? В млякото има казейн и лактоза, които са супер вредни също. За яйцата също всеки знае, че са вредни. И всеки лекар ще ви го каже.
95
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 114Че то и вие всеядните джънкфуд мизерници ядете "децата на растенията". Компотчета, салатки с ракийка, плодови млекца, пържени картофки ... И се образовай малко, как се размножават овошките например, че си смешен. Децата на растенията били ядяли ХАХАХАХАХА
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеядните джънкфуд мизерници се загрижили за животните във фермите. Нямало било да ги има. То сега като ги има сигурно си живеят живота, а не са наврени в клетки и колени най-безмилостно.
93
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки има право да протестира. И Веганите ядат плодовете, а не самото растение. Освен това растенията на са разумни същества като бозайниците. Виждам, че Злобата на всеядните джънкфуд мизерници е безкрайна.
92
2
 
2
 
! Отговори
123456 преди 7 години
Значи месоядните /тоест ние/ гледаме животни за да ги убием и изядем а господата/госпожици/госпожи вегани, вегитарианци и нам кви си още там растителноядни. сеят растенията за да ги гледат. Ми тия растения как растат бре *** сега си турил семката и хоп с вълшебство то станалодомат, картоф и т. н. Трее си много *** че да си мислиш че растенията не са живи. Ми благодарение и на тия растения сме живи. Такава е хранителната пирамида но с тая разлика че ние хората засаждаме/отглеждаме.