Бившата барета стрелял като обезумял по полицаите

Само на 50 м от стрелбата играели деца, майка разхождали бебета
Обновена: 29 юни 2016 11:09 | 29 юни 2016 11:00,
89
Бившата барета стрелял като обезумял по полицаите
Снимка: архив, Bulphoto

43-годишният Христо Георгиев, който загина при престрелка с полицията в София, след като извърши обир на заложна къща заедно с Росен Рангелов-Човката, е получил два куршума – единият във врата, другият в ръката.

От оказиона Полицая и Човката откраднали близо 50 000 лв. – 5000 кеш, останалите в златни накити, съобщава "Телеграф".

Бившият служител на МВР Христо Георгиев, известен като изпечен майстор на обирите, почина от раните си след екшъна в кв. "Разсадника". Рангелов успял да се скрие за кратко в тръба на близкия строеж, но бил извлечен от там и закопчан.

Още по темата

Около 14 ч. Ицо Полицая и Човката спрели пред заложната къща на бул. "Ломско шосе" в "Надежда". С насочено оръжие и маски на главите нахлули вътре и заплашили служителя, че ще го гръмнат, ако не им даде всичко. Те събрали златото за по-малко от минута, но и служителят успял да натисне паник бутона.

В бясната гонка се включили, освен пристигналите на място полицаи, още 6 оперативни коли и патрулки. В кв. "Разсадника" обирджиите се прехвърлили от "Голфа" си на джип "Мицубиши". Това се случило около 15 ч.

След като обирджиите премазали три патрулки и две частни коли, решили да продължат пеш. Докато тичал, Георгиев открил стрелба по бившите си колеги с боен пистолет калибър 7,65.

"Стреляше като обезумял. Цял пълнител изпразни по тях. Ченгетата също го почнаха, то нямаше и как, ако искаха да оживеят. Изведнъж падна под балкона на една женица. Тя май припадна като видя какво стана", разказаха свидетели на стрелбата.

Точно два часа и половина продължило издирването на Човката.

"Как се размина без случайни жертви, не знам. На 50 метра е паркът. Зад него има училище и детска градина. Навсякъде майки с деца, хора минават... Беше много страшно", говореха родители, които току-що бяха взели децата си от детска градина.

"Беше много страшно, полицаите гонеха някой, чуха се четири изстрела, след което разбрахме, че е починал крадецът", сподели свидетелката на случката Маги Сиркова.

Тя казва, че се е притеснила за децата си, които са били в градината, която е до строежа, където е открит втория човек. Жената се обадила на госпожите в детската градина да не изкарват децата, защото е опасно.

Голфът, с който обирджиите атакували заложната къща, е краден. Той бил свит преди дни от "Люлин". Джипът, обаче, си бил официална собственост на Човката.

Днес стана ясно, че всички служители на отряд "Кобра" ще се срещнат с психолог, защото по време на престрелката в София вчера е имало опасност за живот им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.