ЧЕЗ установи набези над мрежата в Челопечене

Компанията подменя кабели за 100 000 лева в района
7 юли 2016 12:30,
5
ЧЕЗ установи набези над мрежата в Челопечене
Снимка: Архив Reuters

ЧЕЗ извърши многократни обходи на всички съоръжения, обслужващи район Кремиковци в София, след прекъсванията на електрозахранването с неустановен произход в сeло Челопечене в края на миналата седмица, съобщиха от дружеството.

По време на огледите компанията установи хвърлени и закачени на мрежата метални проводници, които при вятър са предизвиквали изключвания на електрозахранването. ЧЕЗ отстрани всички нередности по мрежата в резултат на набезите.

В момента се извършва ремонт на подстанция "Курило", собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/. Вследствие на това съоръженията на район Кремиковци временно захранват с електроенергия и населените места от район Нови Искър. Така мрежата става по-дълга и при злонамерени посегателства настъпват смущения за по-голям брой клиенти.
 
По време на ремонта ЧЕЗ ще подмени всички изходящи от подстанцията кабели, което ще подобри качеството на доставките на електроенергия. Компанията инвестира 100 000 лева в проекта.

След приключване на дейностите в края на септември, жителите в Кремиковци ще могат да се захранват алтернативно при възникване на евентуални аварийни ситуации. 

ЧЕЗ многократно е призовавала за непримиримост към набезите над електроенергийната мрежа, които водят до смущаване на спокойствието на гражданите и които се превърнаха в регулярни за район Кремиковци през последната година. Компанията сътрудничи активно с местните власти и с органите на реда и разчита на съдействие от тяхна страна за справяне с нерегламентираните посегателства над съоръжения на ЧЕЗ в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ЧЕЗЧелопечене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чез да си трайка, щото ей сега ще дойде бат сали с мерцедеса, ще им размаха депутатската карта и ще ги уволнява наред! ха *** ха!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бойколандия всички регистрират нещо и си играят на статистически институт - МВР кражби и нищо!