Хиляди участваха във "Витоша летен фест"

Фестът се оказа чудесно място за почивка и разхлада
10 юли 2016 19:36, Анисия Иванова
6
Хиляди участваха във "Витоша летен фест"
Снимка: БТА

Спорт в планината имаше тази неделя. Стотици ентусиасти премериха сили и състезателен нюх в най големия летен фестивал на Витоша. Поляната до хижа „Момина скала“ събра колоездачи, планинари и няколко певчески състава.

Фестивалът се организира за втора поредна година под мотото "Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша" и е част от проекта "София - Европейска столица на спорта" и от програмата на Столична община за предоставяне на повече възможности на столичани и гостите на града за активен и здравословен начин на живот.

Над 500 състезатели се включиха в дисциплините планинско колоездене, бягане и кратък туристически поход. За велосипедистите трасето бе дълго близо 21 километра. След първата обиколка обаче част то тях объркаха трасето.

При планинското бягане проблеми нямаше. Състезателите изминаха 12 километра. Изпитанието за тези, които избраха планинския поход, включваше близо 4 километрово трасе.

В същото време на широката поляна пред Момина скала хиляди столичани се включиха в многото активности, спортни и забавни прояви, подготвени от организаторите. На голям интерес особено сред децата се радваше алпийският тролей, осигурен от "Мачирски спорт". През целия ден не секна потокът от желаещи да изпитат емоцията от "прелитането" по опънатото над Боянската река въже. Ново тази година бързото разпъване на палатка, под вещите напътствия на специалисти от БТС.

Летният фестивал се оказа чудесно място за почивка и разхлада високо в планината.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: спортен празник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 7 години
Всяка седмица да има такива инициативи, софианци ще сме благодарни
4
1
 
1
 
! Отговори
Киро преди 7 години
Супер си беше! Стига хранеж! Аз пък пожелавам все повече инициативи на Витоша!
3
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Планината се усра днеска.Някакви хора които не знаят как се пази планина само цапаха.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да ви кажа и аз! Днес заведох децата ми на излет. Оказа се, че някакви колоездачи фучат с 60км/ч и заплашват живота ни. Също някякви лелки и чичковци ни обясняваха къде да ходим и къде не. Отвратително беше. Плюя и и на кметицата и на селската и инициатива.
1
2
 
6
 
! Отговори
пепи преди 7 години
Аз се чудя оти пътя е пълен с някакви ***.Нема ли молове за тия и чалга заведения.Повече да не съм ги видял.