Бус лентата на "Малинов" – блокиращо безумие

"Спаси София" иска общината да сложи постери в "Младост"
13 юли 2016 10:07,
59
Бус лентата на "Малинов" – блокиращо безумие
Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди дни бе изрисувана бус лента на столичния булевард "Александър Малинов". Малко след като той стана трилентов, шофьорите отново ще трябва да се задоволят с двулентов път. Това веднага породи и тяхното негодувание.

"Това е първата бус лента в София за последните 25 години, но тя е само боя по асфалта. Липсва адекватно означаване и вертикална маркировка. Столичната община не е изградила механизъм за контрол. Общинската полиция не може да санкционира нарушителите. Когато правиш такъв проект, би следвало да се съобразиш с хората и да ги информираш. Виждаме какво се случва - бус лентата се спазва избирателно, което не е нейната цел", каза пред Bulgaria ON AIR Гергин Борисов от организацията "Спаси София".

Той е на мнение, че градският транспорт в София е невидим от маркетингова гледна точка.

"Трябваше да се разлепят постери в квартал "Младост", които да информират за промяната", посочи Борисов и призова общината да влезе в ролята на следящ орган или МВР да изпълнява задълженията си адекватно.

Според съмишленика му Христо Илиев, се наблюдава съпротива от страна на гражданите срещу бус лентата, защото са поставени пред свършен факт и е трудно да свикнат, че им се отнема още една лента.

"Настояваме за по-голям контрол върху бус лентите. Общината трябва да се поучи от грешките си - липса на комуникация с гражданите и недостатъчна маркировка", посочи Христо Илиев.

От Столична община коментираха, че маркировката достатъчно добре идентифицира бус лентата.

"Тези ленти са свободни за придвижване и скоростта на превозните средства на градския транспорт е по-висока от местата, където те са в общия трафик. Транспортът трябва да стане по-бърз и предпочитан. Може да се вземе решение за допълнителна маркировка, ако това е необходимо", коментираха от институцията пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Удри с жълтата боица и се хвали че си създал БУС лента.Кияци!
12
0
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
С малки изключения повечето тук коментират по принцип, без да познават конкретната ситуация, както е направила и общината, т.е. без грам мисъл. Само ще кажа за непознаващите Младост. Младост има официално 111 хил. жители, но те реално са доста повече, примерно 150 хил. жители. За тези 150 хил. жители плюс работещите там, бул. Малинов е реално единственият булевард, през който минава потока превозни средства влизащи и излизащи от Младост, примерно 80% от тях, като на булеварда има много светофари
11
3
 
26
 
! Отговори
АНК преди 7 години
До сега не съм си позволявал да карам в буслента с искреното убеждение, че ще преча на градския транспорт. В този случай на инат ще карам по това нарисувано безумие, наречено буслента и ще си плащам глобите.На този булевард не съм видял някой да отнема предимство на автобус при излизане от спирка или да му пречи да се престрои през три ленти в рамките на 50 - 100 м., за разлика от много други булеварди. Има и изключения но това са коли с не софийска регистрация, непознат терен, постено им е.
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3"Будни гражданино" когато се прави нещо то трябва да се први по няпакви правила. при бус лентите трябва да има отстояния преди и след пряка или кръстовище, с цел безопасност. Ако се спазят те на Малинов бус лента не прябва да има. Ако не може нещо да се прави както трябва не се прави. Това че някоя тиква е решила нещо не значи че така трябва да бъде.Примери за *** решения колкото искаш, това е само 1 от тях
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като знам как в последно време е супер модерно всички да са наредени само в лява лента, всичко в дясно от нея дава добра възможност за бързо придвижване.а конкретно за бус лентите аз съм твърдо "за" тъй като редовно се възползвам от това, че са абсолютно празни до където поглед стига и може спокойно да си кара човек докато другите се ръгат в "бързата" лента. даже направо всеки метър асфалт да стане бус лента,какво си играем на дребно
8
1
 
53
 
! Отговори
SMM преди 7 години
Бус лентата на Малинов е безумие направено от хора който явно не са се качвали зад волана.НЕ МОЖЕ да правиш Бус ленат на булевард на който праз 50-100 меатра има краъстовища.Едан от отсечките на тази :'бус лента е по-къса от дължинат на един автобус!!!и нещо до авторите. Основния трафик не е ограничен от три в 2 ленти а от 2 в една. пояснавам. почти на всеки светофар е разрешен ляв завой. той е с отделна секция на светофара и с отделна лента (лявата). 80% от траика в 1 лента. браво
7
2
 
31
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Пълна простотия е тая бус лента!!! Просто няма начин да се спазва - кой *** в час пик ще виси в мега задръстване, когато 1/3 от булеварда е свободна?! Тия лекенца от Спаси София нещо много си повярваха на простотиите!!! Вместо да направят кръстовища на две нива при Сахаров и Ляпчев, те бус ленти правят! Допълнителни тапи, допълнителни нерви, допълнителни разходи, допълнително замърсяване!!!
6
0
 
31
 
! Отговори
ах, бул.Малинов преди 7 години
...няма страшно, сега се строи новия комплекс на мястото на бившата "Деница", където са планирани 800 апартамента. Сметнете горе-долу по 2 коли на апартамент...., Малинов ще се разшири още
5
1
 
37
 
! Отговори
Ясновидец преди 7 години
Ето какво ще се случи: всички, които трябва да завиват надясно ще бъдат *принудени* да се движат по бус лентата. В противен случай тя ще бъде запълнена от тарикати и на светофара ще се озоват в неприятна ситуация да завиват надясно от (де факто) средна лента, при това минавайки през най-големите простаци/тарикати :)
4
4
 
44
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Спазвайки въпросната "БусЛента" булеварда става еднолентов на няколко точки по протежението му. Следвайки казаното то това вече не е булевард а малка еднолентова ужасно натоварена квартална уличка. Срам за всички в общината и за всичките и прилежащи кърлежастващи фирмички.
3
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"се наблюдава съпротива от страна на гражданите срещу бус лентата, защото са поставени пред свършен факт и е трудно да свикнат, че им се отнема още една лента."Не общество, а ***. Какво по дяволите значи,че им е трудно да свикнат. Не повечето големи булеварди има бус ленти (които също толкова не се контролират), колко пък сложно да е да свикнеш с нова. Мъка мъка. Още повече, че бус лентите са съвсем логични - градският транспорт трябва да се движи с предимство, какво има да не си съгласен.
2
5
 
35
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Имам по-добро предложение за вдигане на скоростта на градския транспорт - да се забрани движението на други автомобили по Ал. Малинов - да е разрешен само за масовия градски тормоз. Само да не ми прочетат поста от Софийска община, че веднага ще го направят.
1
10
 
10
 
! Отговори
alf преди 7 години
май борисов и е напраил ануса на сандъкова колко донът широк и тя е решила да си отмъсти като бус участъци от лента. да я пусне цялата