Атентаторът от Ансбах бил вълк единак у нас

Всичко, което той разказвал, звучало достоверно
28 юли 2016 10:22,
12
Атентаторът от Ансбах бил вълк единак у нас
Снимка: Twitter

Атентаторът от Ансбах Мохамед Далеел живял като бездомник в България. Обитавал т.нар. хотел Риц - изоставено общежитие за бежанци. Мадж Алгафари, журналистът, провел интервюто с него, още помни разговора си с него.

Мохамед заявил, че жена му и детето му са убити, самият той бил ранен. Пази се и медицинското му досие.

Още по темата

Изследванията му били добри, имал белези от огнестрелно оръжие по долните и горните крайници, но по никакъв начин не давал индикации, че е склонен да се радикализира. След първия преглед повече не се явил пред лекарите.

По думите на Мадж Алгафари Мохамед бил вълк единак. Всичко, което е разказал, изглеждало достоверно. Алгафари работел към Гранична полиция, там само са разпитвали влизащите. При този човек не е имало нещо, което го е усъмнило, сподели той пред bTV.

Вече няма преводачи на границата, които да отсяват влизащите в България, разкрива Dлгафари. Липсата е заради намаленото заплащане.

"Сега работят хора, които тепърва усвояват връзките със службите и още нямат усет кое в историята на бежанците е истина и кое не е", каза той.

Според Алгафари нямало и връзка между нашите служби и тези в Сирия, които все още работели добре и имали информация за много хора, особено ако са свързани с терористични организации.

Преди 3 години Мохамед става герой в репортаж на БНТ. Тогава се оплакал от мним адвокат, който му взел 200 долара, за да му осигури външен адрес. Оказало се, че такъв не съществува. А транспортът, който му е осигурен срещу парите, които са платили, всъщност ги отвежда отново в бежанския център в "Овча купел", където били настанени при получаването на статут и са мизерствали.

У нас Мохамед Далил е получил хуманитарен статут, не е регистриран за никакви престъпления. Напуска България в средата на 2014. Кандидатства за убежище и в Германия, но молбата му е отхвърлена и е трябвало да бъде депортиран в България.

По-късно депортацията е спряна, понеже германските власти са получили експертиза за психическа нестабилност. Тя е задействана отново преди две седмици. Далил е уведомен за депортирането си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Алгафари е най-големият трафикант в БГ.
7
2
 
1
 
! Отговори
Ох преди 7 години
Меркел се опитва да изкара, че в България се е обучавал! Не я ли е срам? Да говори така на нейни съюзници на нейната нация!? Тя е т.ъпа.нарка! Аз пък се хващам на бас, че се обучавал или в Германия или в САЩ!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
......дрън, дрън, дрън..... и....БУМММММ!!!
5
2
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Има и ,,вълчици''! А ти си представи толкова християнски жени, мъже и деца да попаднат в лапите на Ислямската гранична полиция!!!! Всичко ще бъде опраскано организирано и ритуално.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да те влизат един по един. и ако е бил единак от каде е намерил части за бомбата
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължаващото дрънкане и раздухване по медиите относно ислямска държава атентаторът от еди къде си дето бил у нас как се отнасяме злобно и без съчувствие към бежанците -може да дове до едно серия от атентати в България .Така че журналистите спрете се сами след като явно нямата забрана от сутрин до вечер да ми говорите относно исляма
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, айде, спомнял си! Тогава са идвали по 150 на ден и тоя не е бил сам, а са били поне 10 са тази фамилия - Далеел. Ако Маджо си го спомня, значи е имало защо. И никой не каза кога и как е дофтасал тук.Всичко започва от агенцията за бежанците, сякаш е паднал от небето.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом не е давал отпечатъци, дошъл е да върши престъпления!