Строежът на хотел "Маринела" си върви, макар и незаконно

Още през май ДНСК издаде заповед за спирането му
10
Строежът на хотел "Маринела" си върви, макар и незаконно
Снимка: Булфото, архив

Трета проверка на ДНСК установи, че настрояване на едноетажното тяло на Хотел "Маринела София" продължава, въпреки че има издадена заповед за спирането му.

Още по темата

Предишните две контролни инспекции бяха направени на 6 и на 30 юни, припомниха от ДНСК.

В края на април беше установено, че надграждането на хотела се прави без нужните за това документи - одобрени технически проекти по всички части и съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа.

На 16 май ДНСК издаде заповед за спиране на строежа. Тя има предварително изпълнение и следва да се спазва, въпреки че се води съдебно производство по обжалването й.

След като последващите проверки показаха, че строежът продължава незаконно, са образувани три административно-наказателни производства.

От ДНСК е отменена и заповед за допълване на разрешението за строеж, издадена на 4 май от главния архитект на район "Лозенец".

Както разрешението за строеж, така и заповедта за допълването му са издадени от некомпетентен орган.

Строежът е втора категория, а няма предоставени правомощия от главния архитект на Столичната община на главните архитекти на районите да издават строителни книжа за строежите от първа, втора и трета категория, уточняват от ДНСК.

Отмяната на заповедта за допълване на разрешението за строеж е влязла в сила.

Тъй като разрешението за строеж е нищожно, но е влязло в сила и не може да бъде отменено служебно от ДНСК, е подаден сигнал до прокуратурата за протестирането му пред началника на РДНСК Югозападен район, който може да отмени разрешението за строеж по протест на прокурора.

Разрешението за строеж е протестирано от прокуратурата пред Административен съд - София град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
14
 
! Отговори
Beni преди 7 години
Работим и си плащаме ,за да работят институциите.Като не си вършат работата вън веднага! В случая са виновни те !
7
0
 
34
 
! Отговори
(не)осведомен преди 7 години
Марчето си надгражда апартаментче? Пловдив вече и е тесен?Егати бокл.ука долнопробен,парекселанс селско парвеню.
6
0
 
4
 
! Отговори
jj преди 7 години
м/у другото, днес.бг, ако не знаете къде е на клавиатурата - ето ви го да си го копирате - 'ѝ' !
5
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси и държавата.Ако бай ти Гошо от Павликени реши незаконно да си направи една лятна кухня...направо ще му стъжнят живота, същите тези институции, но...Ветко и Марчето...абе, какво да коментирам...всички си знаем ***, в която живеем.
4
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати и държавата, щом един незаконен строеж не може да спре :))) Какво да очакваме да се бори с престъпност, корупция и т.н.
3
0
 
28
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Връзки...наследство от бай ви Тошо!
2
1
 
51
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Хахаха! Силна, законова държава. Органите на реда, съдебните органи и изпълнителната власт са силни, можещи, работещи.Държава-мечта!Начело с президента.Ако не беше трагично, щях да се скъсам от смях.
1
1
 
52
 
! Отговори
наблюдающ преди 7 години
Браво, всички наблюдаваме строежа. Всички знаем че е незаконен, но ще си наблюдаваме и ще си прехвърляме топката щото сега е горещо и не ни се занимава с нищо. Пием си кафето, четем си фейсбука и с едното око си наблюдаваме.Есента като завалят едни банкноти...пардон листа от дърветата ще го узаконим щото вече е построен и бла..бла..бла..