Идея в СОС: Без конски впрягове из София

Столицата може да остане без каруци от есента
29 юли 2016 09:22, Мария Захариева
28
Идея в СОС: Без конски впрягове из София
Снимка: архив, Bulphoto

Общински съветници в София предлагат пълна забрана за движение на каруци из столицата, за да се гарантира спокойствието на останалите шофьори.

Конските впрягове често обикалят кварталите на столицата, но им е забранено да влизат в центъра на града.

Възможно е обаче движението им да се забрани изцяло, защото създават опасност от катастрофи и замърсяват улиците, съобщи Bulgaria ON AIR.

Регистрираните в общината каруци са по 10-15 на район, а само в квартал "Христо Ботев" са повече от 100. Според каруцарите каруците са изрядни, а конете имат престилки отзад, за да не замърсяват.

Очаква се забраната да бъде официално предложена през септември, за да влезе в сила още наесен.

Какви ще са санкциите и как "Пътна полиция" ще спира нарушителите? Възможно ли е конят и каруцата да бъдат конфискувани и кой ще ги оценява ако бъдат продавани на търг? Отговорите ще научим наесен.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
и я сом човек преди 5 години
аз предлагам да се изградят4 нови коневръзапървия да е пред парламента,втория пред министерския съвет,третия пред президенството,четвъртия пред ним,щото да не пренебригнем божо тъпото,ша вземе да получи пак инфаркт и ако се гътнений ще сме виновни
18
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Тая работа, ако ще се прави, трябва да се подготви както трябва. Да се вдигне лек автомобил и да се откара на стоянка, не е голям проблем. Има техника за това, отработено е. А каруца как ще се изнесе и къде ще отиде? Да речем, че го закопчеят този *** гражданин, това полицаите могат да го направят. Каруцата на улицата ли ще остане или полицай ще я подкара? Не ми се вярва. Просто ще напишат един акт и каруцата си продължава пътя,все едно че нищо не е станало. А общинарите всичко могат да решат
17
0
 
7
 
! Отговори
Sando преди 5 години
Въпреки, че е екологично чист транспорт, горещо приветствам идеята :)
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крайно време бешеmi Sofia e daleche ot Evropa...tam v gradovete nqma kone i magareta
15
2
 
10
 
! Отговори
Крайно време беше преди 5 години
С очите си видях веднъж, малко след 17.00 ч. каруца, чийто кон беше подбуял, *** безмилостно от няколко шведчета, които се возеха в тази кола без да ги придружава възрастен. Каруцата се носеше с голяма скорост по трамвайната линия на ул.Алабин и, завивайки покрай Съдебната палата в посока на ЦУМ, едва не се преобърна.Автомобили спряха, надуха клаксони, трамвай спря, а на онези човечета и окото им не мига!
14
0
 
10
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 5 години
Предизборни изсхвърляня ! Демокрацията и премахването на жителство доведоха *** в София . С тях и конете им! Лично съм свидетел как на места по кварталите даже се опитваха да вкарат конете в апартаментите!От тогава преди всички избори някои все се бори с това! После се намесват право/цигано /защитни организации , америка за България и др. И резултата е виден ! Джигити на коне и Баничарки се вихрят из Столицата ! Това са новите Хуни ,които си въобразяват ,че завладяват територи!
13
2
 
17
 
! Отговори
Дани преди 5 години
А незаконните гета кога ще премахнете?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано да ги забранят. ПТП с каруца е много тъпо и неприятно изживяване. Само се надявам да помислят какво ще правят кончетата, защото ще е много жалко, ако просто бъдат заклани изядени, щото вече са безполезни. Но определено съм за забраната на каруци в кварталите на София. Няма как по асфалтов път да минават каруци и това да е ок. Те не спазват предимства, нямат спирачки и често изобщо не знаят правилата за движение.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходих наскоро до Скопие и там няма каруци, направили са си някакви самоделни каруцо-ремъркета прикачени към скутери и пак си мъкнат някакви чували но поне няма г-овна навсякъде. А тук конфискуваните коне и магарета предлагам да ги правят на кюфтета, конско кюфтенце ммммм вкусно, няма хубава луканка без конско или магарешко вътре. а самите каруци могат да г горят. проблема е решен
10
3
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Вероятно вече има програма и финансиране от ЕС.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в българия няма как да стане, по-скоро ще мислят за специални алеи
8
4
 
12
 
! Отговори
Баба Вуна преди 5 години
Що бе? Какво му е на коня? Каруците са демоде,ама друго е на кон да развееш буйния перчем и на кюлотите на айшето отзаде. Нема зимни гуми,нема вериги и включени къси светлини.....ехеее,кеф. Вечерта го пусни по поляните на Банкя да пасе.... Идилия! :)
7
1
 
11
 
! Отговори
пешо преди 5 години
уха, увряха, не мога да повярвам! мислех, че няма да им хрумне докато съм жив!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принцове с каляски!
5
3
 
9
 
! Отговори
Баба Вуна преди 5 години
А само на кон дали ще може? Че с тия цени на бензин и гражданска,вървим към еко транспорт.
4
3
 
14
 
! Отговори
Шукар Кармангелов преди 5 години
Ний сига с кучишки впрягове ли да съ придвижвами?
3
3
 
26
 
! Отговори
8 преди 5 години
45 ГОДИНИ СОФИЯ БЕШЕ БЕЗ КАРУЦИ,*** РАБОТЕХА И ИМАХА СТРАХ ОТ ВЛАСТТА.НУУУУУУУУ ТОГАВА НЯМАШЕ БХК И ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дано, ама надали...
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейска столица... 2016 година... Столицата МОЖЕ да остане без каруци от есента.