В "Драгалевци" канализация няма, но строежите не секват

Хората алармират, че проблемът там е от години
29 юли 2016 09:30, Петя Славова
29
В "Драгалевци" канализация няма, но строежите не секват
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жителите на столичния квартал "Драгалевци" настояват спешно да започне изграждането на колектор за отпадни води, който да свърже квартала с канализацията на София.

Живущите в квартала разказват, че проблемът там е от години, но въпреки това застрояването на големи жилищни сгради продължава.

"От 40 години ни се обещава канализация, но все още нямаме, а кварталът расте", обясни пред Bulgaria ON AIR жителка на района.

"Тук живеем много хора, всичките сме на септични ями, имаме жилищни кооперации, които обаче също формират септчина вода. Какво се случва, всички виждаме - нощем тече по улиците. Не можем да се справим с това, миризмата е ужасяваща", разказа още тя.

По думите на кмета на район "Витоша" инж. Теодор Петков, средства за изграждане на колектора за канализацията има, но прокетът няма как да бъде започнат преди да е приключило отчуждаването на земите.

Жителите алармират и за състоянието на подпочвените води под квартала, както и за опасността от свлачища.

Към момента са организирани 6 протеста в кв. "Драгалевци", които обаче са останали без внимание от страна на СО и столичния кмет Йорданка Фандъкова, разказаха още живеещите в квартала.

Те бяха категорични, че ще продължат да негодуват, докато гласът им не бъде чут.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До AngelhellДруже, май не си чувал за попивни полета? Е, някой ден ще чуеш;)
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми какво правите в Драгалевци. Трябваше в Банкя, там си има всичко. Случаеност?
22
2
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Не ти трябва пречиствателна станция - по добре си купи две лайнарки(смукачки) и всеки ден изсмукване.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Земята, която преди около 160 г. е била незастроен район между селата Бояна и Драгалевци, днес сигурно вече е част от тези селища и върху нея са издигнати сгради.Наистина, поне общинарите знаят ли къде точно е била тази страшна, огромна пукнатина? Собствениците на сградите едва ли са и чували за нея.Сред потомците на коренните жители сигурно се носят легенди.Но геодезистите би трябвало да са задължени да знаят и да се съобразяват.
20
3
 
1
 
! Отговори
Интересно е да знаем преди 7 години
дали някой държи сметка къде точно е била огромната пукнатина между Драгалевци и Бояна, образувала се при земетресението от 1858 г. Има доста изворови данни от онова време - тогава вече са се печатали вестници в Османската империя, а и много свидетели са доживели Освобождението и са оставили мемоари.Припомням - пукнатината била дълга колкото да се върви половин ден с волска кола, а за дълбочината й - като се хвърлел камък в нея, екотът от падането му се чувал в продължение на около минута.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето мутри живеят в тези квартали без канализация , но най-скъпи като терен и строеж. Мутрите оцеляват винаги. Няма нужда да им се прави канализация, защото имат страхотен имунитет. И без това се врът в *** на черния бизнес и са много устойчиви. След метрото, канализацията е най-скъпото строителство. Не си заслужавада се харчат толкова много пари за този що духа.
18
4
 
1
 
! Отговори
Angelhell преди 7 години
До Анонимен 12Само за протокола.А къде ще отведеш водата от пречиствателната станция, умнико?Пак на улицата или в реката. Няма особено значение, че е чиста вода, отново е неприятно. И в крайна сметка като хора, които плащат най-големите данъци, то правото на канализация май го има. Аман от умници!
17
5
 
14
 
! Отговори
жълта гостенка преди 7 години
ами нормално в драгалевци живеят предимно лай**ри и сред лай**та се чувстват като у дома си.
16
3
 
6
 
! Отговори
... преди 7 години
Значи по тая статия мога да коментирам само, че то в България ДЪРЖАВА няма, пък ние продължаваме ли продължаваме да избираме дупетати аа пардон депутати че и правителства сформираме!
15
3
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
В голяма грешка си. Там не живеят само богаташи, както неясно защо си мислят такива като теб.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къто нема каналезацее каде отваждат го...та ?.
13
3
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Имам вила на място с глинеста почва и високи подпочвени води - на около 180-200 см дълбочина и нямам наблизо дерете, реки или нещо друго. Кажи каква биопречиствателна станция да си купя! Не 6000 лева, 20000 лева ще дам, но не искам септичната яма.
12
2
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Какво е това биопречиствателна станция?
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за протокола - това, че в едно населено място няма канализация, не е никакъв проблем в епохата на биопречиствателните станции - за сума от около 6000+ лева всека къща / при апартаментите излиза доста по-евтино/ може да се сдобие с перфектно решение за отпадните води и пълна независимост от ВиК в това отношение. Само че въпросните елитни *** в огромната си част не желаят да направят въпросното капиталовложение в собствените си имоти...
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само в Драгалевци е така - навсякъде в селата около София няма канализация, а те се разрастват доста бързо. Липсва и поне малко мисъл, когато се разрешават строежите. Съвсем скоро и в селата няма да има къде да се паркира. То вече на много места си е така.
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето живеят в къщи за милиони без АКТ 16 за не плащат данъци. Тези коита плащат са стари къщи строени преди 60-70 години, когато Драгалевци беше вилна зона с 50 вили. Сега е ужас. Изсекоха планината за да стоят и живеят зад триметрови зидове. Не мога да ги съжалявам. То се мисли преди да купиш/постоиш жилище.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами това е цената на удоволствието за това, че разни *** се мислят за софиянци. Всъщност те живеят на една туба бензин от София и в условия, в които и дълбоката провинция не живее, но нищо... За тях е важно да казват че са от София.
7
6
 
20
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Ами нали там все от "каймака" живеят хора...С пари, коли, имане и претенции! Да си направят канализация и т.н... Или парите, колите и претенциите са за моловете и инвалидните паркоместа?
6
2
 
25
 
! Отговори
Манастирски ливади? преди 7 години
А не ми говорете за Манастирски ливади. Преди години сестра ми си купи апартамент там, уж много нов квартал, модерен, мислен и премислян. Е да, ама не - този квартал от уж супер елитен, в момента е тотално гето. Там в момента е много по-зле от Дружба, Младост и Люлин.На празна поляна, на която могат да проектират най-якия квартал на София, "архитектите" просто се ос*аха. Можеха да проектират детски градини, паркове, училища, множество зелени площи и градинки, паркинги. А вместо това - фекалник
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На картофкова и е през "картофа" за селяните от Драгалевци..........