Застрояват поредна площадка, частна собственост е!

Документите са изрядни, твърди кметът на район "Младост"
1 авг 2016 09:52,
28
Застрояват поредна площадка, частна собственост е!
Снимка: кадър Нова тв

В столичния квартал "Младост" се планира изграждането на нова сграда на мястото на детска площадка.

Живеещите наблизо започнаха подписка срещу строежа и днес ще се срещнат с районния кмет Цвета Авджиева.

Над 800 души са декларирали с желанието си за запазване на детската площадка. Децата в района също са започнали своя подписка, в която вече има 80 подписа.

"Документите, които са издадени за разрешение на този строеж, са изрядно направени. ДНСК два пъти правиха проверка, аз днес ще се свържа отново с тях, за да ми потвърдят лично, че няма нарушения", заяви пред Нова тв районният кмет Цвета Авджиева.

"Имотът е частна общинска собственост, през 2004 година е продаден на собствениците, които в момента ще строят върху него. През 2009 година, когато е обсъждан Подробния устройствен план на "Младост 1", не са постъпили възражения и планът е приет и той е в действие", каза още тя.

Инвеститорът планира да построи 4-етажна сграда - общежития за работещите в IT центъра на Тех парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
24
 
! Отговори
boko bo преди 7 години
Тотална корупция е в Младост. Герберка. В парка срещу общината до детската площадка правиха кафе преди 2-3мес. Но пари за по-голяма или модерна площадка няма. Важно е да има къде родителите да пият бира, а къде и как и с какво ще играят децата не.
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кв.Младост страда от продажни кметове. Реституцията беше направена по най-нескопосания начин. Не може градинки и площадки да се връщат на собственици, а също така защо никой от тези собственици не върна жилищата с които са били обещетени или парите. Пълна анархия.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На времето като са я взели от собственика детска площадка ли е била? Как стана така че на някои върнаха имоти за милиони а на други едни хартийки с почти нулева стойност.