Без канализация – екокатастрофа в "Драгалевци"

Големите сгради си изхвърлят отпадъчните води в рекичките
Обновена: 3 авг 2016 13:12 | 3 авг 2016 12:14, Камелия Цветанова
20
Без канализация – екокатастрофа в "Драгалевци"
Снимка: Булфото, архив

Жители на столичния квартал "Драгалевци" се събират тази вечер на поредния протест с искане за предотвратяване на екологична катастрофа.

Основните им искания са спешно изграждане на канализация, продължаване на маршрута на метрото до "Драгалевци" и опазване на зелените зони на територията на квартала.

Още по темата

"У хората се надига желание да се наложи мораториум върху строителството, докато не се реши проблемът с канализацията", каза Влади Иванова, жителка на "Драгалевци" пред БНР.

Големите сгради си изхвърлят отпадъчните води в рекичките, които минават през "Драгалевци". Ако тръбите могат да се скрият, то миризмата не може, допълни тя.

Според кмета на община "Витоша" инж. Тодор Петков откакто съществува "Драгалевци", оттогава съществува и проблемът с канализацията.

"Аз самият живея в Драгалевци и търпя всичко това, което и всички останали. Не съм обещавал, че ще има канализация в този мандат. За мен ще е успех, ако в този мандат колекторът стигне до "Драгалевци". Това е сложен процес. Има ограничения и във финансовата рамка", подчерта Петков.

"При строителството може да се ползва и септична яма. Тези от новия тип не могат да пропускат. Всичко опира до манталитета на хората", каза още инж. Петков.

"Няма да спрем, защото това е не само наш проблем, а проблем на цяла София", подчерта Влади Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
8
 
! Отговори
Един нещастник в БГ преди 7 години
Драгалевци си е село и никога не е имало канализация. Външни нужници и помийни ями, това имаше до преди няколко години. Някой по-надолу спомена, че било елитен квартал. Ха ха драгалевчани си продадоха нивите, върнати от реституцията, а абдали от цяла БГ се юрнаха към София. Метро искали, а не искате ли и летище?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Че те и без колектора пак там си ходят! От Боянска, Драгалевска и деретата, в Перловска и през Южния парк и по канала до Искъра, после в Дунав, та чак до любимото на всички ни Черно море...
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петков, знаеш ли къде ще отиде колектора???? У Перловската река и всичките ви л.на ще минат през София, където и сега минават доста фекалии.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мдя няма канализация но м2 излиза 900 евро...много елитен квартал - да ходиш с гумени битуши на улицата.
11
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
Отдавна чакам тези "баровски" селца да се свлекат надолу подгизнали от отпадните води.
10
3
 
7
 
! Отговори
Спиридон преди 7 години
""Няма да спрем, защото това е не само наш проблем, а проблем на цяла София", подчерта Влади Иванова"Айде бе, аз проблем нямам, е да живея в "не престижния", "не баровския" и "краен" квартал Орландовци, обаче тука имаме Канализация от времето когато "добрите квартали" бяха ливади!
9
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
За тия дето се радват че баровците нямат канализация да кажа че Драгалевци е НАД София. И малките рекички после не отиват на Черни връх а идват в София и возят на драгалевчани имането. На Орлов мост можете да видите какво е било менюто на ресторант Воденицата в Драгалевци.
8
2
 
6
 
! Отговори
ПоМиризматаГиСъдете преди 7 години
Двама мастити драгалевски бизнесмени гледат помийна яма и си мечтаят: - Ех да бяхме гледали поне една ***, после мръвки, винце... - Ама как да я гледаме в - такава смрад и мръсотия... - Е тя свинята сигурно щеше да свикне на мръсотията...
7
2
 
12
 
! Отговори
// преди 7 години
гъзари, гъзари, чак понамирисват в "гъзарския" квартал.....
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХЕИ да мине и да почнат ежедневни проверки и глоби за непочистени септични ями на тузарите.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с глупостите, не канализация, а да си вършат работата институциите, трябва да искат. Ако укоинспукцията си работеше, няма да има изхвърляне на отпадъчни води в реката, но уви всеки лъже българина, както си иска.
4
2
 
14
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Да сезират отговорния за София служител протопрезвитер Кусан Хадавян както и архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Xa Xa Xa Xaaaaaaaaaaaaaa
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейската столица! То само там да е така...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
)))))))))))))