ЧЕЗ ще инвестира 2,3 млн. в подмяна на кабели в София

Ремонтните дейности ще продължат до края на октомври
19 авг 2016 15:30, Анисия Иванова
2
ЧЕЗ ще инвестира 2,3 млн. в подмяна на кабели в София
Архив: Булфото

ЧЕЗ Разпределение България започва проект за подмяна на кабел 110 kV в София и частична реконструкция на две подстанции, съобщиха от компанията. Проектът на стойност 2.3 млн. лв. е част от 10-годишната програма на компанията за модернизиране на електроразпределителната мрежа в столицата.

ЧЕЗ ще подмени 2250 метра кабел, който осигурява захранването на 75 000 клиенти в районите Люлин, Надежда, Илинден, Красна поляна, Възраждане, Сердика и Връбница. Сред тях са държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусна мрежа на градския транспорт.

В резултат на подмяната на кабела и реконструкцията в двете подстанции ще бъде повишена сигурността и надеждността на захранването, ще бъде намален броят на авариите и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване, посочват от компанията.

Строително-ремонтните дейности ще продължат до края на октомври 2016 г. По време на подмяната на кабела и реконструкцията двете подстанции ще преминат на едностранно захранване. Предвид сложността и мащаба на проекта, по време на ремонтните дейности са възможни временни прекъсвания и смущения на електрозахранването в същите райони.

ЧЕЗ е създала необходимата организация, за да се ограничат до минимум неудобствата за клиентите и за предприемане на незабавни действия при евентуални прекъсвания. В случай на аварийна ситуация компанията има готовност за мобилизация на допълнителни аварийни екипи, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Ще "инвестира" в нещо, което не се вижда.