Към спомена: Кино "Сердика", хотел "Берлин"...

Багери продължават да разрушават познатата сграда в центъра на София
Обновена: 24 авг 2016 14:46 | 24 авг 2016 14:37,
71

Снимка: БТА

Разчистването на терена край паметника на Васил Левски в центъра на София продължава с пълна пара.

Още по темата

След като преди месец багери влязоха в емблематичното кино "Сердика", сега машините сравняват със земята някогашният хотел "Берлин" над него.

Характерната полукръгла сграда, с вида на която са свикнали поколения софиянци, изчезва, за да отстъпи място на нов луксозен хотел от световна верига.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
странно
52
1
 
1
 
! Отговори
3 преди 7 години
ОБЕКТ НА ЗЛАТЕВИ!
51
2
 
1
 
! Отговори
искам всч. да знам преди 7 години
абе, нема ли некой да напише нещо за Лондонското Сити, е така, да научиме и ние нещо. те индийци и пакестанце знаат по-вече!
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сграда не е културен паметник.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
освен това Лондонското сити е на Ливърпул Стрийт и Моргейт, не Canary Wharf!!!!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До архитект Ганчев - ако искаш да подемем инициатива - зони свободни от кърмещи майки, това ли имаш в предвид, гражданска инициатива?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако ти си там от 5 год..да беше видял преди 15...спри да се заяждаш като не разбираш нищо!
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аууууу..какъв си ***....*** за да се смени фасадата отнема мн време и документи...никога не съм казвал,че в Лондон са прости...седи си там и си чисти метрото...мале колко заядлива и загубена нация сме!!!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това казах и аз. Мен ме е яд, че тези сгради не са стопанисвани, а са оставени на прозивола на съдбата и после вместо да ги оправим се продаваме на някой хотелиер, а така се заличава полека лека паметта на Българина, защото забравяме какво и кога сме имали. Рим, Лондон и Париж се стремят да ги запазят тези сгради,Берлин имат една смотана църква и си я пазят а ние бутаме всичко...не се грижим на националността си и това ме дразни..пуууу загубен народ!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 57. Нямам думи колко злоба и простащина има в главите на хората. Лондонското сити, ***(мн се ядосах вече)...е 90% стари сгради, които са облагородени и преправени за да са в крак с времето. Аз 1000 пъти казах,че не съм против НОВОТО, просто е важно да се запазят тези стари сгради и да се строи или с тях или окло тях, но да се запази и да се повиши красотата на сградите...а не да се срути нещо, което някои *** е засрал и е заприличало на дупка
43
2
 
1
 
! Отговори
„Domine dirige nos“, преди 7 години
До Анонимен - историческите сгради в Сити-то са изгорени от голем пожар в Лондон още през 1666г
42
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Всички българи сте прости селяни!
41
4
 
5
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Старата сграда на хотела и киното са неизползваеми след дълъг период на лоша експлоатация. Новата сграда на тяхно място ще бъде с почти същите размери, форма и височина. Поинтересувайте се малко преди да хулите всичко ново ...
40
8
 
13
 
! Отговори
архитект Ганчев преди 7 години
нема такава столица, та даже и град в Европата, та даже и у цел свет /бих казал/, дето се бутат масивни постройки у центъра на града за да се строи каквото и да било, та даже и градинки или молове /в които да кърмят младите майки/. срам и позор! даже и в россия не прават такива глупости /вече/. пак дойде социализъма!
39
2
 
5
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До ТРАФАЛГАР:Абе разбирач...всичките тези градове,които си ги изброил центъра на града на всеки един от тях е 90% стари сгради..какво ще се развие района??? ще има подземен паркинг ли? като се вдигнат цените на имотите това + ли е??? Те и без това са надути с по 30% отгоре на реалните им цени...за да стане Евро град се иска мн стегнат план, който София не следва...а се прави на парче..
38
11
 
4
 
! Отговори
ТРАФАЛГАР преди 7 години
българите са пълни ***. ще има луксозен хотел, какъвто в страната няма подобен от такъв клас.районът ще се развие много повече покрай хотела, както и ще се повишат цените на имотите ни в близост. + хотел сердика е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ !!! и СОБСТВЕНИКЪТ решава какво и как в рамките на закона за градоустройство и развитие.вие искате нищо никога да не се променя -и софия да е евро град ,ама пътувайте малко до лондон, париж, виена и вижете за какво иде реч!!
37
2
 
3
 
! Отговори
Някой преди 7 години
от 50 коментара 2 са смислени. Много жалко накъде отива мисленето на нацията(говоря за 49, 50)
36
2
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 7 години
Човече, личи си, че не си пътувал по света и е повече от ясно, че не разбираш много много от строителство, така че не бързай да обясняваш кой какъв е и дали се е осрал, защото това говори много и все лоши неща за тебе. И още нещо-след някоя друга година, когато бизнес средата се промени (а тя ще се промени драстично) няма да имаме нужда от хотели, кафенета, магазини и молове на всяка крачка.Лек ден и да си пазиш нервите!:))))
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да построят публичен дом, казино и чалготека.С поколението, което расте, кина, театри и културни домове не са нужни!
34
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До Анонимен 47:Ясно няма да стане с обиди..да строят и да бутат каквото си искат..като си такъв професор..Аз не го намирам за нормално(не специално за хотел Берлин), а по принцип да не ценим старите си неща...комунизъм или не...това е част от историята на държавата...не съм против новото и красивото, но ще стане като Бояна...квартал с къщи за милиони без канализация(това е план и концепция)...но аз спирам, защото не искам да се заяждам и да обиждам хората.УСпех на всички