От понеделник – на площадката със слончето!

Ремонтът на любимото за игра място приключва до дни
24 авг 2016 16:00,
8
От понеделник – на площадката със слончето!
Снимка: БНТ

В началото на следващата седмица площадката със слончето в Борисовата градина отново ще става за игра.

Ремонтът на любимото на поколения деца място ще приключи до дни. Столичният кмет Йорданка Фандъкова направи последна инспекци на площадката.

Реставратори от Музея на София са помогнали слонът и костенурката да запазят автентичния си вид. Пластиките са паметници на културата.

Алейната мрежа от около 20 декара също е съгласувана с Института по паметниците на културата, стана ясно още от думите на Фандъкова.

"Запазени и обновени ще бъдат всички зелени площи както в Борисовата градина, така и в още 30 изграждащи се в момента детски площадки на територията на столицата", каза още кметицата, цитирана от БТА.

Тя изрази надежда, че в средата на октомври окончателно ще приключи четвъртият етап от реконструкцията на Борисовата градина, за да могат хората спокойно да се разхождат по алеите.

Около 1,6 млн. лв. струват общо двата проекта - детската площадка и алейната система с възстановяване на поливните системи. Като цяло до момента над 3,5 млн. лв. са инвестирани в Борисовата градина за първите три етапа, припомни Фандъкова.

Тя информира още, че са приключили процедурите за изграждане на осветлението в Южния парк - втора част и се избира изпълнител за първия етап от реконструкцията на последния от големите в София - Западен парк, който също ще започне с осветлението.

Приключен е също ремонтът на тоалетната, която е в непосредствена близост до детската площадка и това е част от комплекта мерки по възстановяване на Борисовата градина. Добавени са допълнителни камери за видеонаблюдение и това се прави във всички нови паркови пространства.

"Въпросът със собствеността в Борисовата градина е труден и сложен, там ще се работи случай по случай, но категорично няма да позволим да се реализират каквито и да било намерения, имали навремето собствениците, придобили собствеността си по странен начин", коментира Фандъкова в отговор на въпрос за бъдещето на другите емблематични обекти в Борисовата градина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Мария Колева преди 7 години
От кой точно понеделник, защото минаха три от Вашата публикация
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато там беше парака на Свободата всичко светеше и се подържаше, после почна да се краде и руши чакам кога ще продават дърва за огрев пред Орловия мост
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ако е възможно в обновените тревни площи да не щъкат безразборно кучета.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо трябваше да режат дърветата??? една от най-добрите джанки в парка си отиде :-( ***.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"""Тя изрази надежда, че в средата на октомври окончателно ще приключи четвъртият етап от реконструкцията на Борисовата градина, за да могат хората спокойно да се разхождат по алеите."""Какви разходки (???) като по алеите се движат коли шофирани от дрогирани джигити?
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисовата градина, където автомобилите са повече от децата е нагледно доказателство, че столицата няма кмет
2
1
 
4
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Ако не беше енич*рка кметица щеше веднага да спре подкрепата си за мафията ТОПЛОФИКАЦИЯ и да иска да се промени закона за НЕПОТЪРСЕНА УСЛУГА да не дължиш никакви такси както е в ЕВРОПА по европейското законодателство и директиви !!!Ама тя си е стара комсомолка и само популизъм като шефа и Тиквата . Защо 72 години след крахът на БЪлгария и падането и под Руско - Хамериканско - Европейско робство никой не се п-отруди да накаже хората от онова време и да им търси сметка а !? Всички са ени*чари !
1
6
 
2
 
! Отговори
дрaконa преди 7 години
дa е живa и здрaвa кметицa и дa злобеят цървените