Траурен поход в София заради 9 септември

Протестиращи носиха лика на видни комунисти с надпис "Убиец"
132

Снимка: Булфото

Инициативен комитет от неправителствени формации отбеляза датата 9 септември с траурно шествие. То тръгна от храм "Свети Александър Невски" и завърши пред Паметника на Съветската армия.

Още по темата

Шествието премина под надслов: "Национален траур 1944 г.", като поводът бе 72-та годишнина от комунистическия преврат в България.

Инициаторите носиха черно знаме, дълго 25 метра и широко 1,5 метра, както и снимки с ликовете на много от комунистическите лидери, върху които имаше надписи: "Убиец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: походСофия9 септември
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕВЕЖИ СМЕШНИЦИ
106
0
 
2
 
! Отговори
АЛО преди 7 години
ДО СПОМЕН ОТ СОЦИАЛИЗМАПРЕЗ 1970 ШУНКАТА НЕ БЕШЕ НА КАЛЪПИ,А ИСТИНСКИ ВАРЕН СВИНСКИ БУТ.ЯВНО ТИЯ ТИ СПОМЕНИ ЗА КАЛЪПА ШУНКА СА ТИ ГИ НАБИЛИ В ТИКВАТА РОДИТЕЛИТЕ ТИ,КОИТО ПО ТОВА ВРЕМЕ СА ЖИВЕЕЛИ В ГОРАТА.
105
2
 
3
 
! Отговори
Гъдю преди 7 години
и какво ни интересува разходката на 17 откачалки?!
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпогътаха се фашагите, не им понесе светлата демокрация и пре-прекрасната пазарна вакханалия. Изпозастреляха ли се, измряха ли, избягаха ли? Помните ли, 1989 на митинга бяха 1 милион и кусур, днес една шепа стар.чоци. Скоро и за каре белот психо-десни няма да се съберат.
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спорехме с приятел преди време - викам му, няма зомбита, това са филмови измислици. Сега разбирам колко не съм бил прав!
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 26 год. идиотизъм времето все още е тяхно.
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и други шествия, пъстри, гейпаради ги наричат. А университетите полупразни. Ема акъл си требе за там. А хора с акъл все по- дефицит.
100
1
 
8
 
! Отговори
Тодоров преди 7 години
До Спомен от социализмаНе те знам на колко години си и къде си растнал, ама големи тъпотии говориш. А това с месаря и шунката или си го сънувал или са ти го казали да го напишеш тези дето ти плащат. Такива *** като теб едно време ги ......
99
1
 
8
 
! Отговори
bnm,m, преди 7 години
щом те са убици кой ни командва сега като те са синове и дещери на тях ха ха ха ха ха ха ......
98
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименРодителите ти не са ти казали цялата истина...
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се защо в Германия не споменават нправеното от Хитлер - жилища, аутобани, защита на работника и други оставени от него добри неща?
96
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
/Спомен от социализма/ -аз тогава не съм бил и роден ,но от родителите си знам че в големите заводи е имало и вечеря за втора смяна. Сега няма заводи ,нито смени а и май не е това темата .Не сме толкова прости и знаеме ,че на 9-ти е паднала монархо-фашистката диктатура.Нещо против ли имаш ??? И власта е взета от коалиция а не само от комунисти.
95
5
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен"Не мога да се стърпя"...Прав си... - усеща се вече вонята...
94
9
 
9
 
! Отговори
До Петолъчка преди 7 години
Ееех, Петолъчке!Някои храбри мъже и жени може би наистина са били готови на саможертва в името на идеи, за които са вярвали, че са добри и справедливи.Но като си помисля какво са вършили някои след 9 септември 1944 г., стигам до извода, че наистина са си заслужили да бъдат наречени убийци. Не само физически ликвидатори на хора, повечето от които са били невинни, но и като негодници, прекършили не една и две човешки съдби.Не знам защо бъркаш тук и реститутите на честно спечелено имущество.
93
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да се стърпя от тази наглост и да не ги напсувам тези м(ъ)же и попа даже с телефона.Имам малка книжка-албум от 1945г. със снимки от полицията на обезглавени ремсисти и партизани на по 20-24 години. Между тях и много момичета. Направо ще се втрещите колко е отвратително. Ще взема да почна да ги публикувам а не като тези черноризци с изтъркани снимки-портрети от времето на Т.Живков.
92
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
В един и същи месец... - в рамките само на три дни... - най-славната и най-трагичната дата от българската история...
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За фашистите - разстрел. Или, по-практично, в урановите мини.
90
15
 
21
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
За рестирутките може и да е траур! За тези като мен е ден за почит на делото на онея храбри мъже и жени( от които е бил и дядо ми) организирали се в отряди на антифашистката съпротива в България! Своеобразен празник на волята и човешкият дух победили маркобесният монархо-фашистки режим в България и освободили се от робството на капитала!
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитлер имаше лекарство срещу ***.Нарича се газ "Циклон - Б".
88
17
 
17
 
! Отговори
пешо преди 7 години
засрамете се... да хвалите путин за копейки е едно, но да възхвалявате режим на терористи и диктатори, обвинявайки потомците на жертвите им в платено протестиране е просто нечовешко. срам и позор за вас.