"Младост" иска референдум: Строежи или градинки?

Жителите на района ще стартират процедура за местно допитване
Обновена: 11 сеп 2016 10:35 | 11 сеп 2016 10:24,
39
"Младост" иска референдум: Строежи или градинки?
Снимка: sofia-mladost
Жители на столичния район "Младост" инициират свикването на местен референдум срещу застрояването на детски площадки и зелени площи.
 
Основна цел на исканите промени е гарантиране на запазването на всички съществуващи зелени площи, детски площадки, междублокови и паркови пространства, съобщи БНР.
 
Протестите в район "Младост" срещу застрояването на зелени площи и детски площадки доведоха до оставката на районния кмет Цвета Авджиева през август. 
 
Тя подаде оставка в средата на август след като ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея, припомня "24 часа".
 
Политическото решение обаче не успокои хората в квартала. Жителите на “Младост“ бяха категорични, че оставката не решава нищо, защото тяхната цел е запазването на зелените площи и детските градини.
 
Хората, които живеят в квартала, са внесли и жалба до административния съд, с която обжалват разрешението за строеж на тяхната полянка. 
 
Столичният общински съвет избра с тайно гласуване Деница Николова за временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост" след оставката на Авджиева.
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък обяви, че ще иска заедно с президентските избори да има и частични местни избори в район “Младост“ в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм от Младост и мисля, че това какво частник може или не може да прави със собствената си земя не бива да бъде гласувано, колкото и "недемократично" ви звучи това. България не е демокрация, а република, чиято конституция съществува именно за да защити подобни права, дори и мнозинство от хора да искат да ги отнемат чрез глас.
34
0
 
2
 
! Отговори
от Младост преди 7 години
До Анонимен 31Не съм, селянин от източна България. Твоят коментар поствящ някакви критерии за това кой какъв бил не знам как да го коментирам освен като мнение на ***. Ти в някакви конспирации за населението на България ли вярваш. Може би по планът Рънът.
33
1
 
7
 
! Отговори
от Младост преди 7 години
Съгласен. Имаме много красиви природни градинки в "Младост". Какви са тия от правителството, че да ги рушат.
32
1
 
4
 
! Отговори
да да преди 7 години
След дъжд качулка. Първо се раздаде земята ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНИ. И сега частника прави каквото си иска. Правилно ' да сте мислили като скачахте. Законите "ония" си ги направиха за тях и сега трудно ще отстъпят да се променят. Здрава ръка трябва не митинги.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава инициатива, но след дъжд качулка. Строежите няма да спрат. Като собственик в квартала (не живея там, просто наследствен имот), смея да твърдя, че на всичките си съседи казах за плана за устройството на квартала, приет преди години. Никой не се заинтересува, смееха ми се. Същите тези в момета реват за нещо, което е прието преди ПЕТ години. Никой от тях не пожела и да погледне за какво става въпрос. Но така е, стадото нищо не го интересува, докато не опре ножът в кокала.
30
2
 
6
 
! Отговори
Лилия преди 7 години
Гледам и не вярвам на очите си!Как може да пишете толкова абсурдни коментари?!?Кой бил селянин,кой мутра,кой да си ходи в гората,да гледа природа....Хора!Поемете въздух,купете си правописен речник и тогава пишете коментари!А и гледайте мащабно на нещата!Растителността е белият дроб на планетата!Кое ви радва повече-зелена,красива градинка или възможността да гледате телевизора на съседа от поредния залепен до вас блок?!?
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Люлин му викали Софийското Санторини-белия град/от панели/
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Младост живеят селяни от източна България, а в Люлин от западна, но топ селяците са в Обеля! *** му-три са в Лозенец! Факт
27
3
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Не може хем да искаш нормални условия за живот, хем да гласуваш за ГЕРБ, а преди това за СДС. Или едното или другото.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Села влезли в София - Лозенец, Хаджи Димитър, ... да продължавам ли. Всичко след Хросто Ботев посока Константин Величков е върху едни бостани от 1878 година. Няма да ви кажа Младост върху какво е построен, но като цяло не е върху земи на селяните от Горубляне. Парви са в Младост, но се сетиха с 25 години закъснение или може би просто чак сега събраха смелост да протестират, защото там ножа опря до кокъл. Досега хората ги беше страх от мутрите с бухалките - свобода и демокрация.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааааааааа, сега Младост иска референдум......Нали искаха крадливия ГЕРБ.....хак да им е. Аз не искам референдум. Да се оправят сами! Да им дойде акъл в главата, че тия са крадливи до мозъка на костите.
24
1
 
8
 
! Отговори
Софиа(А)нец преди 7 години
Нямам данни Младост да е построен в/у село. Иначе София като цяло е град от 20-на села -Лозенец,Банкя,Княжево,Нови Искър,Враждебна ..и.т.н . Кореняците жители на последните с право са си селяни.
23
8
 
10
 
! Отговори
NZ преди 7 години
Като искате зеленина бутнете си панелките. Те са построени върху общинска земя и даже паркингите пред тях са такива, нищо че постоянно слагате туби и други бoклyци да си пазите паркоместа. Собствениците на градинки ги оставете сами да решат какво да ги правят.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СофианецСамо като видя насаното "софиАнец" и ми е ясно какъв си:))))))
21
1
 
7
 
! Отговори
Петър преди 7 години
До eliАми бягай на село де, дай личен пример как да се справим с обезлюдяването.
20
1
 
12
 
! Отговори
джипката на мутрата преди 7 години
Мутрата издаде декрет студентски град да се преименува на мутренски град познат още в древността като бойколенд , селяните в квартала да се изгонят в чужбина .
19
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
ти си луд фантазьор
18
3
 
8
 
! Отговори
Петър преди 7 години
До до ПетърЩе ме разплачеш от смях. Твоята земя - ха ха ха. Сигурно си някоя нефелна комунистическа щерка, от тия дето си мислят, че всичко им е бащиния! Там където живея е моя земя, която съм си купил надлежно и за която имам нотариален акт. Искам да отбележа, че и аз имам наследени земи от дедите си, но за разлика от нефелните шопи, не ги продавам за да ги бетонират а продължавам да ги увеличавам.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
моя земя.Дедите ми са я притежавали.Лъжеш, демокраде жълто-паважен! Заграбили са я от турския султан при руската окупация. До 1877 цялата земя е принадлежала на султана, който я отдавал на селяните -т.нар."бащиния". С условие да я работят и плащат данъци. Иначе се отнемала. така ще стане и сега, при новото освобождение. Не си работил земята 26 години, държавата ти я взема, а теб в "Слънчев ден"/кариерата край Ловеч, да не се бърка със "Слънчака"/
16
2
 
12
 
! Отговори
Саниране или смърт! преди 7 години
ГЕРП задминаха и строителни войски! "Строим и бдим" преди, сега "Строим без да бдим"!Градинките да се застроят, останалата територия да се асфалтира!